ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Θα έχουμε άλλους 12.000 νεκρούς»: Οι αριθμοί που δείχνουν την αποτυχία των lockdowns – Το λάθος με τους εμβολιασμούς

ΕΛΛΑΔΑ. ΥΓΕΙΑ. - 10 Ιούν 2021 - 9:14
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Ελλάδα στις χειρότερες χώρες της ΕΕ σε νέους θανάτους παρά τους εμβολιασμούς

Γράφει: Θάνος Νικηταράς

Ο ΕΟΔΥ μετά από πάρα πολύ καιρό ανακοίνωσε χθες χαμηλό αριθμό νεκρών και κρουσμάτων, συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 15 θάνατοι με COVID-19 στην Ελλάδα και 890 νέα κρούσματα. 

Παρόλα αυτά εδώ και αρκετό καιρό τα κρούσματα και οι θάνατοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σε σύγκριση με το τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Και όλο αυτό την ώρα που στην κυβέρνηση προσπαθούν να περάσουν το αφήγημα περί «πετυχημένης» διαχείρισης πανδημίας και άρα γίνονται λιγότερα τεστ κτλ.

Αποκαλυπτικός είναι ο πίνακας του worldometers ο οποίος δείχνει πως η Ελλάδα είναι η 4η χειρότερη χώρα της Ευρώπης σε νεκρούς ανά εκατ. πληθυσμού την τελευταία εβδομάδα. Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα βρίσκονται: Βοσνία, Ρουμανία και Λετονία.

Μάλιστα η Ελλάδα έχει καταγράψει μία μικρή μείωση την τελευταία εβδομάδα σε θανάτους, αντίθετα με τις προαναφερόμενες χώρες που παρουσίασαν αύξηση. Η Ελλάδα ήταν στην χειρότερη θέση πριν από λίγο καιρό.

Και όλο αυτό ενώ η Ελλάδα είχε επί περίπου 6 μήνες το αυστηρότερο lockdown στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Bloomberg, αντιθέτως στον πίνακα βλέπουμε στην Σουηδία η οποία ήταν μία από τις χώρες που δεν πήραν καθόλου μέτρα, βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες χώρες, καθώς κατέγραψε μόλις 12 νεκρούς την τελευταία εβδομάδα (201 η Ελλάδα). 

Κυβέρνηση και «ειδικοί» επιμένουν στους εμβολιασμούς και πως θα καταφέρουμε να «κερδίσουμε» τον κορωνοϊό όταν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, μάλιστα έχουν δώσει και αριθμούς εμβολιασμένων για την επιστροφή στην «κανονικότητα».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι η χώρα θα ανοίξει πλήρως όταν φτάσουμε στους 7.000.000 εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις. Στην Ελλάδα γενικώς τα πάντα κινούνται γύρω από τους εμβολιασμούς και τον αριθμό των εμβολιασμένων με την κυβέρνηση να επιστρατεύει κάθε μέσο για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, μέχρι και απειλές πως θα απολυθούν από την εργασία τους.

Είναι όμως η λύση τα εμβόλια; 

Θα αναφερθούμε ξανά στο παράδειγμα της Σουηδίας η οποία είναι μία χώρα που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και αντίθετα με την Ελλάδα έχει χειρότερο κλίμα. Ταυτόχρονα έχει εμβολιάσει μικρότερο ποσοστό του πληθυσμού απ’ ότι η Ελλάδα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί πλήρως το 22,4% του πληθυσμού, ενώ με μία δόση του 38,1%, ενώ στη Σουηδία πλήρως έχει εμβολιαστεί το 18,3% του πληθυσμού και με μία δόση του 38,8% του πληθυσμού. Άρα η διαφορά που υπάρχει εδώ και καιρό δεν οφείλεται σε εμβόλια.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η Βρετανία η οποία έχει εμβολιάσει πλήρως το 41,9% του πληθυσμού και με μία δόση του 60,7% του πληθυσμού και την τελευταία εβδομάδα κατέγραψε αύξηση σε θανάτους 43%!

Παράλληλα στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από κορωνοϊό και άρα θεωρητικά θα έπρεπε να είναι προστατευμένοι απέναντί στον ιό.

85 ετών και άνω: 67,5%, με ραντεβού της 1ης δόσης 70%

80-84 ετών: 68%, με ραντεβού της 1ης δόσης 70%

75-79 ετών: 79%, με ραντεβού της 1ης δόσης 82%

70-74 ετών: 73%, με ραντεβού της 1ης δόσης 76%

65-69 ετών: 72%, με ραντεβού της 1ης δόσης 76,5%

60-64 ετών: 66%, με ραντεβού της 1ης δόσης 71%

Η διαφορά στις ηλικίες 

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την λάθος αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η διαφορά στις ηλικίες. Ο κορωνοϊός σκότωσε κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίες, ενώ ήταν -και είναι- ιδιαίτερα φονικός για τα άτομα που ζουν σε οίκο ευγηρίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη εάν κάποιος ένοικος οίκου ευγηρίας κολλήσει κορωνοϊό έχει περίπου 25% πιθανότητες να πεθάνει.

Το ευτύχημα για την Ελλάδα είναι πως αντίθετα με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ελάχιστοι ηλικιωμένοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας. Παρόλα αυτά η Ελλάδα κατέγραψε πάρα πολλούς θανάτους σε ανθρώπους κάτω των 70 ετών.

Θάνατοι που ήταν συνέπεια των lockdowns, καθώς με αυτό τον τρόπο διαλύθηκε το ΕΣΥ, πολίτες που δεν κινδύνευαν συνωστίστηκαν σε σπίτι, η ψυχολογική επίδραση από τα μέτρα και την «τρομοκρατία» έριξε το ανοσοποιητικό τους σύστημα και σε συνάρτηση με διαφόρους άλλους λόγους υπήρξαν αυτοί οι θάνατοι σε μικρότερες ηλικίες.

Τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να προβληματίζουν το Μαξίμου και να ασχοληθεί με το πως θα διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο την πανδημία, γιατί οι συζητήσεις περί υποχρεωτικών εμβολιασμών και «προνομίων» σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης στην τελευταία του συνέντευξη προειδοποίησε πως θα έχουμε 12.000 ακόμα νεκρούς μέσα στο φθινόπωρο αν δεν αλλάξουμε κάτι στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τον ιό. Θα τον ακούσει η κυβέρνηση; Ή θα κάνει το ίδιο λάθος όταν τον λοιδώρησε και τελικά τον είδε να επιβεβαιώνεται καθώς από τους 600 περίπου νεκρούς που είχαμε μέχρι τον Νοέμβριο φτάσαμε στους 12.000. 

pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…