• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Θα εκτοξεύσει ο Νετανιάχου τακτικές πυρηνικές βόμβες (sic) εναντίον της Χεζμπολάχ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ;

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

2 έτη ago
in Slider, ΔΙΕΘΝΗ
0
Θα εκτοξεύσει ο Νετανιάχου τακτικές πυρηνικές βόμβες (sic) εναντίον της Χεζμπολάχ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ;
8
SHARES
415
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

του Alfredo Jalife-Rahme

Η απειλή ισραηλινής επίθεσης κατά του Λιβάνου αυξάνεται καθημερινά. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει πολύ μεγαλύτερα συμβατικά μέσα από αυτά του Ισραήλ . Εξ ου και η υπόθεση ότι το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τακτικές ατομικές βόμβες, όπως αυτές που έχουν ήδη δοκιμαστεί κατά τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης . Πολλές ισραηλινές και αμερικανικές προσωπικότητες το έχουν αναφέρει. Επιμένοντας ότι η Ουάσιγκτον θα υποστήριζε το Ισραήλ σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον του Λιβάνου, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι το κατέστησαν δυνατό. Οι δυτικοί που βρίσκονται εκεί καλούνται από τις πρεσβείες τους να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Amichay Eliyahu, υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πρότεινε τη χρήση τακτικών ατομικών βομβών για να τεθεί τέρμα στο ζήτημα των Αράβων της Παλαιστίνης. Τότε, ο πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το διέψευσε και του επέβαλε κυρώσεις. Σημειώνεται όμως εδώ και αρκετούς μήνες ότι οι πιο ακραίες δηλώσεις, ακόμη και αν διαψευστούν, δεν έγιναν τυχαία, αλλά για να προετοιμάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για το τι θα ακολουθούσε.

Τα σύνορα μεταξύ του βόρειου Ισραήλ και του νότιου Λιβάνου είναι πυρακτωμένα, οι φήμες για επικείμενη εισβολή του ισραηλινού στρατού για να κονιορτοποιήσει τους σιίτες αντάρτες της Χεζμπολάχ δεν έχουν διαψευσθεί και τα πολυμέσα κοντά στον Τζο Μπάιντεν δεν κρύβουν την άνευ όρων υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την επιχείρηση [1].

Στη συνέντευξη του δικαστή Napolitano με τον συνταξιούχο συνταγματάρχη Douglas MacGregor (DMG), 77 ετών, σύμβουλο του Πενταγώνου υπό την κυβέρνηση Τραμπ και σημερινός στρατιωτικός σχολιαστής, αναπτύχθηκε λεπτομερώς η σκοπιμότητα μιας ισραηλινής επίθεσης κατά της Χεζμπολάχ και, στο λεπτό 19:03, ο τελευταίος προέτρεψε απειλητικά «να μην αποκλείεται η πιθανότητα το Ισραήλ να χρησιμοποιεί τακτικά πυρηνικά όπλα (sic) εναντίον της Χεζμπολάχ» [2].

Φαίνεται ότι μερικοί Ισραηλινοί πολιτικοί [3] et rabbins [4] και ραβίνοι [5] καθώς και ο επιθετικός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Lindsey Graham [6], ο οποίος πρότεινε το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα όπως στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι [7] για να ανακτήσει τη «αποτρεπτική δύναμή του» [8], θα δουν τις πυρηνικές τους επιθυμίες να εκπληρώνονται.

Ο DMG ενέκρινε τον απερίσκεπτο ισχυρισμό του Χαζάρου «διαμεσολαβητή» του Μπάιντεν, Άμος Χόχσταϊν [9], 51 ετών, διπλής υπήκοος ΗΠΑ-Ισραήλ, γεννημένου στο Ισραήλ και έχοντας υπηρετήσει στον εβραϊκό στρατό, ο οποίος «προειδοποίησε τους Λιβανέζους αξιωματούχους ότι εάν η Χεζμπολάχ δεν έπαυε στις σχεδόν καθημερινές του επιθέσεις στο βορρά, το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαπολύσει μια περιορισμένη επίθεση (re-sic) με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών» [10].

Ο DMG σημείωσε ότι η ισραηλινή εισβολή θα συμπίπτει με την άφιξη, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου (mega-sic!), της ομάδας κρούσης που επιβιβάστηκε στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο. Υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν το Ισραήλ με τους δορυφόρους τους, τα αεροσκάφη τους, τους πυραύλους τους, τη ναυτική δύναμη τους και ολόκληρο το σύστημα επιτήρησης και αναγνώρισης τους με ανταλλαγή δεδομένων.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Χεζμπολάχ θα επωφεληθεί από παρόμοια υποστήριξη από το Ιράν και ότι σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα δεν θα εγκαταλείψουν τη σιιτική θεοκρατία.

Όλα αυτά είναι ήδη καλά γνωστά αφού υποθέσαμε, από την αρχή του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, ότι αυτό που πραγματικά επιδιώκει ο Νετανιάχου είναι η καταστροφή του Ιράν από τις Ηνωμένες Πολιτείες [11].

Ο DMG πιστεύει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι στην Ουκρανία: σύντομα θα οδηγήσει στο κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ -που θα προκαλούσε εκτίναξη της τιμής του βαρελιού πετρελαίου- και στην εσωτερική έκρηξη στην Αίγυπτο και την Τουρκία. των οποίων οι πληθυσμοί δεν ανέχονται τη γενοκτονία στη Γάζα.

Ο DMG επιβεβαίωσε ότι το Πακιστάν – το οποίο έχει 170 πυρηνικές βόμβες [12] – προσφέρθηκε να θέσει το οπλοστάσιό του στη διάθεση της Τουρκίας – δύο μεγάλες σουνιτικές περιφερειακές δυνάμεις – για να εξισορροπήσει την αποτροπή έναντι του Ισραήλ.

Επιπλέον, οι δυτικές δημοσιεύσεις υποτιμούν τον πραγματικό αριθμό των μυστικών πυρηνικών βομβών του Ισραήλ και, ανάλογα με τις κλίσεις του καθενός, τον τοποθετούν μεταξύ 90 και 400 (mega-sic). Κατά τη γνώμη μου, ο αριθμός των 400 πυρηνικών βομβών είναι πιο ακριβής, δεδομένου ότι ο πρώην πρόεδρος Τζέιμς Κάρτερ είχε δηλώσει πριν από πολύ καιρό ότι το Ισραήλ κατείχε περισσότερες από 300 (sic) [13].

Από την πλευρά της, η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησε το Ισραήλ για τις συνέπειες ενός ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της αντιστασιακής ομάδας της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και υποστήριξε ότι «το Ισραήλ θα ήταν ο μεγάλος χαμένος» [14].

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση ισραηλινής εισβολής θα πολεμούσε χωρίς κανόνες και όρια και απείλησε να στοχεύσει στρατιωτικά το ελληνικό τμήμα της Κύπρου εάν το Ισραήλ συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις του για στρατιωτικούς σκοπούς [15].

Κάθε φορά που οι δύο Χάζαροι Antony Blinken (οκτώ επισκέψεις), υπουργός Εξωτερικών και ο Amos Hochstein (τέσσερις επισκέψεις) έρχονται να προσπαθήσουν να κατευνάσουν τόσο τον πόλεμο στη Γάζα όσο και την κλιμάκωση των διασυνοριακών επιθέσεων μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, χειροτερεύουν και οι δύο λεπτές καταστάσεις.

Alfredo Jalife-Rahme
Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

https://www.voltairenet.org/article221102.html

[1] «US offers assurances to Israel this week in the event of full-blown war with Hezbollah», MJ Lee, CNN, June 21st, 2024.

[2] «Col. Douglas Macgregor : IDF vs. Netanyahu», Judge Napolitano – Judging Freedom, YouTube, June 22, 2024.

[3] «Bajo la lupa : Revital Gotliv, legisladora aliada de Netanyahu, exige lanzar bombas nucleares (¡megasic!) contra Gaza», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 15 de octubre de 2023. «Bajo la lupa : Israel amenaza con lanzar sus clandestinas bombas nucleares contra Gaza e Irán», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 8 de noviembre de 2023.

[4] «Bajo la lupa : Escalada en Jerusalén: el rabino Eliyahu Mali invoca la “Halakha” para aniquilar bebés (sic) palestinos», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 10 de marzo de 2024.

[5] «Bajo la lupa : Escalada en Jerusalén: el rabino Eliyahu Mali invoca la “Halakha” para aniquilar bebés (sic) palestinos», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 10 de marzo de 2024.

[6] «Bajo la lupa : Senador Graham recomienda a Israel aniquilar a palestinos de Gaza con “modelo Hiroshima”», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 15 de mayo de 2024

[7] «Bajo la lupa: Representante republicano Tim Walberg, por solución final de Gaza, “estilo Hiroshima y Nagasaki”», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 3 de abril de 2024.

[8] «Deterrence – Political and military strategy», Britannica, April 29, 2024.

[9] «Bajo la lupa : ¿Podrá Biden detener la anunciada invasión de Israel a Líbano?», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 19 de junio de 2024.

[10] «Biden aide warns Lebanon: If Hezbollah doesn’t withdraw, Israel could attack with US support – report», Times of Israel, June 20, 2024.

[11] «El anhelo de Netanyahu detrás de Gaza: la destrucción de Irán», Alfredo Jalife-Rahme, Sputnik, 27 de octubre de 2023.

[12] «Pakistan nuclear weapons, 2023», Hans M. Kristensen, Matt Korda & Eliana Johns, Bulletin of Atomic Scientits, September 11, 2023

[13] «El expresidente Carter alertó sobre las 300 bombas termonucleares clandestinas que posee Israel», Alfredo Jalife-Rahme, Sputnik, actualizado 2 de mayo de 2024.

[14] «Iran: Israel will be the ‘ultimate loser’ in war with Hezbollah», PressTV, June 22, 2024 .

[15] «Hezbollah threatens war against Cyprus if it helps Israel», Seb Starcevic & Nektaria Stamouli, Politico, June 19, 2024.

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;
Slider

“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

by admin
42 λεπτά ago
Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google

by admin
1 ώρα ago
Γιατί ο Ντούγκιν λέει ότι η Ρωσία πρέπει να γίνει “πραγματική Ρωσία” – Και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του πολέμου
Slider

Γιατί ο Ντούγκιν λέει ότι η Ρωσία πρέπει να γίνει “πραγματική Ρωσία” – Και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του πολέμου

by admin
1 ώρα ago
NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών
Slider

NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

by admin
1 ώρα ago

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2026

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2026

6 ημέρες ago
Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google

1 ώρα ago
Με την Ελλάδα γέροντα τι θα γίνει;

Με την Ελλάδα γέροντα τι θα γίνει;

3 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (1/6/2026)

    ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (1/6/2026)

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Γιατί ο Ντούγκιν προειδοποιεί ότι ήδη βρισκόμαστε σε πυρηνικό πόλεμο; Η Δύση εξαπέλυσε “βρώμικη βόμβα”!

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Η Συγκλονιστική Προφητεία του Γέροντα Αντωνίου Ρώσου μοναχού το 1970

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ θα ΜΑΘΕΙ ο ΤΟΥΡΚΟΣ 3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ;;

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ !

    20 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr