ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Θα τους εγκαταλείψουν; Απόστρατος Αμερικανός Αξιωματικός: Η παράδοση Patriot είναι μια αποχαιρετιστήρια χειρονομία των ΗΠΑ στο Κίεβο

ΔΙΕΘΝΗ. - 1 Ιαν 2023 - 18:35

Οαπόστρατος Συνταγματάρχης McGregor χαρακτήρισε την μεταφορά συστημάτων αεράμυνας Patriot στο Κίεβο, ως αποχαιρετιστήρια χειρονομία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, ΜακΓκρέγκορ χαρακτήρισε τη μεταφορά των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot (SAM) αποχαιρετιστήρια χειρονομία από τον Λευκό Οίκο πριν την ήττα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).

Την άποψη αυτή εξέφρασε στο κανάλι YouTube Redacted στις 28 Δεκεμβρίου.

“Ο Λευκός Οίκος θα διαθέσει 1,85 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία. Τι άλλο ζήτησε ο Ζελένσκι από την Ουάσιγκτον;”, δήλωσε ο ίδιος.

Ο ΜακΓκρέγκορ πιστεύει ότι χάρη σε αυτή την προμήθεια, η Ουάσιγκτον θα μπορέσει να δικαιολογηθεί στα μάτια των Ουκρανών μετά την ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Τα πάντα γίνονται για να πουν την επόμενη άνοιξη Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν, τους έστειλαν ό,τι είχαν, αλλά δεν τα κατάφεραν», εξήγησε ο Συνταγματάρχης.

Ο πρώην στρατιωτικός σύμβουλος πρόσθεσε επίσης ότι θεωρεί την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας ως τρέλα χωρίς καμία πιθανότητα επιτυχίας.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι αυτή η προμήθεια δεν θα έσωζε την Ουκρανία από την ήττα.

Η προμήθεια συστημάτων αεράμυνας Patriot δεν θα σώσει την απρτίδα για τους Ουκρανούς, καθώς απαιτείται μεγάλος αριθμών συστοιχιών και εκπαιδευμένο προσωπικό στην χρήση του.

Επιπλέον, είναι πρακτικά μη αποτελεσματικό έναντι επιθέσεων  drones χαμηλών πτήσεων.

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο πρώην διοικητής των αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στην Ευρώπη, Μπεν Χότζες, δήλωσε ότι η χρήση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Patriot (SAM) θα προστατεύει μόνο μία πόλη στην Ουκρανία.

Πιθανότατα, θα είναι το Κίεβο. Μία συστοιχία αυτού του συστήματος θα ​​είναι αρκετή για να προστατεύσει το Κίεβο, αλλά θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο εάν «ενσωματωθεί σωστά σε όλα τα υπάρχοντα συστήματα», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο πρώην στρατηγός των ΗΠΑ Mark Hertling αμφισβήτησε την επικείμενη χρήση των συστημάτων αεράμυνας Patriot από την Ουκρανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) θα χρειαστούν μήνες εκπαίδευσης για να χρησιμοποιήσουν τα συγκροτήματα.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 22 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot είναι ένα αρκετά παλαιό σύστημα, ενώ τέτοιες παραδόσεις στο Κίεβο θα επιβραδύνουν την σύγκρουση.

Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προμηθεύσουν συστήματα αεράμυνας Patriot στο Κίεβο έγινε γνωστό στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Ουκρανός ηγέτης Β. Ζελένσκι, ο οποίος είχε μεταβεί στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη εκείνη την ημέρα, σημείωσε ότι ήταν ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι δυτικές χώρες έχουν επανειλημμένα αυξήσει τη στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς την Ουκρανία στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής και της ανακήρυξης του Ντονμπάς ως ρωσικής επικράτειας.

pentapostagma.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr