ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Θερμικές κάμερες ελέγχου σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς – Το Λαύριο κάνει την αρχή

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 16 Ιαν 2021 - 8:01
Στόχος να μπουν σε όλα τα σχολεία!!! Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές…

Ο Δήμος Λαυρεωτικής προχώρησε στην εγκατάσταση θερμικών καμερών στα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Λαυρίου και της Κερατέας με προοπτική το ίδιο να συμβεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου!!!

Πρόκειται για σύστημα ελέγχου και μέτρησης θερμοκρασίας και πυρετού, το οποίο εγκαθίσταται στα εν λόγω νηπιαγωγεία με αφορμή τον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, το σύστημα καμερών βρίσκεται ήδη σε ενεργή κατάσταση σε τέσσερα νηπιαγωγεία της Κερατέας, τέσσερα του Λαυρίου, σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου.

Οι εν λόγω κάμερες είναι υψηλών προδιαγραφών, ανταποκρίνονται με ακρίβεια στην μέτρηση της θερμοκρασίας και παρέχουν άμεση ειδοποίηση αν εντοπιστεί θερμοκρασία εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

Τα παιδιά συνηθίζουν από μικρά σε μία διαφορετική πραγματικότητα. Μάλιστα στο Λαύριο σκοπεύουν να εξοπλίσουν με σύστημα θερμικών καμερών όλα τα σχολεία του Δήμου.

«Αποτελεί βασικό μας μέλημα η ασφάλεια και η προστασία των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων. Ξεκινήσαμε από τους πιο μικρούς μαθητές μας και σκοπεύουμε να εξοπλίσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου με τα απαραίτητα μέσα. Οι θερμικές κάμερες είναι ένα χρήσιμο μέτρο με σημαντική ωφέλεια για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων και της πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς.

 «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για τα παιδιά μας και την εκπαιδευτική κοινότητα», προσέθεσε.

Πάρτε μία γεύση από θερμική κάμερα, η οποία φυσικά «διαβάζει» το μέτωπο, σε παλαιότερο ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού:

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr