ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Θεός του χάους»: Ο γαλαξιακός αστερισμός βρίσκεται στο χείλος της μαζικής έκρηξης ακτίνων γάμμα.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 22 Νοέ 2018 - 14:15
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ένα αστέρι 8.000 έτη φωτός από τη Γη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας έκρηξης σουπερνόβα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει την πρώτη έκρηξη ακτίνων γάμμα, ένα επικίνδυνο και εξαιρετικά ενεργητικό γεγονός.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανακάλυψαν το σπάνιο αστέρι του Θεού του χάους, το οποίο λένε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει την πρώτη γνωστή έκρηξη ακτίνων γάμμα, ένα θανατηφόρο

συνδυασμό σκόνης και αερίου αναμεμειγμένου με τον άνεμο τόσο γρήγορα όσο 12 εκατομμύρια km / ph , το οποίο είναι ένα από τα πιο ακραία γεγονότα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Οι ερευνητές δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ‘Nature Astronomy’. Ο «Θεός του χάους» είναι μέρος ενός συστήματος δύο αστέρων που ονομάζεται από την αιγυπτιακή σερπεντίνη Apep.

Το Apep αποτελείται από δύο ζεστά, φωτεινά αστέρια τα οποία περιστρέφονται κάθε ένα εκατό χρόνια περίπου. Οι επιστήμονες λένε ότι ένα από τα αστέρια έχει τις τέλειες συνθήκες για να δημιουργήσει μια έκρηξη ακτίνων γάμμα που έχει τη δυνατότητα να απογυμνώσει το όζον της Γης από την ατμόσφαιρα, αυξάνοντας δραστικά την έκθεση μας στο υπεριώδες φως από τον ήλιο.

Ευτυχώς, το αστέρι δεν φαίνεται να στοχεύει στη Γη, ωστόσο οι ερευνητές λένε ότι ” δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τι έχει να γίνει στο μέλλον, από το παρελθόν” για το Apep.
” Το σύστημα μπορεί να επιβραδυνθεί αρκετά, ώστε να εκραγεί ως κανονική σουπερνόβα και όχι ως έκρηξη ακτίνων γάμμα. Εντούτοις, στο μεταξύ, παρέχει στους αστρονόμους μια θέση σε σχήμα ριγέ , στην όμορφη και επικίνδυνη φυσική που δεν είχαμε ξαναδεί στο γαλαξία μας “, δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Peter Tuthill.

Η μελέτη διεξήχθη με τη χρήση του Αγγλο-Αυστραλιανού Τηλεσκοπίου και του Πολύ Μεγάλου Τηλεσκοπίου στην έρημο Atacama της Χιλής με τη βοήθεια ερευνητών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

https://www.rt.com/news/444527-gamma-ray-burst-star/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…