• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΙΓΝΑΤΙΟΥ : Στα “χαρακώματα” Ερντογάν και Προέδρος Τραμπ εναντίον νομοθετών και αξιωματούχων

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά με τους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Βιρτζίνια, στο Λευκό Οίκο. EPA, PETE MAROVICH

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να πιστεύει ότι η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, δεν εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της αμερικανικής υπερδύναμης.

Με τη θέση αυτή δεν συμφωνούν σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης του κ. Τραμπ, όμως προς το παρόν επικρατεί η άποψη του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος φέρεται ακόμα να πιστεύει ότι μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να μεταπείσει τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ως γνωστό τον εκμεταλλεύεται για να «περάσει» τη δική του ατζέντα, η οποία ταυτίζεται τούτη τη στιγμή με τα συμφέροντα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι συμβουλές των συνεργατών του είναι ο κ. Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις προς «γνώση και συμμόρφωση» διότι αν δεν τιμωρηθεί η Τουρκία θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους συμμάχους να αγοράσουν ρωσικό οπλισμό. Στην πιθανή αυτή περίπτωση, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και η Αμερική δεν θα μπορέσει να επιβάλει ξανά την άποψη της στους συμμάχους της.

Παρά την απόρριψη από τον Ταγίπ Ερντογάν της αμερικανικής πρότασης, που μεταφέρθηκε μέσω του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, για να μην λειτουργήσει το σύστημα S-400 και να αντικατασταθεί από τους Patriot, ο κ. Τραμπ φέρεται να πιστεύει ότι θα μπορούσε ο ίδιος να διαπραγματευθεί με τον κ. Ερντογάν.

Έτσι η εντολή που έδωσε είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Άμυνας, Μακ Έσπερ και Χουλουσί Ακάρ. Οι δύο άνδρες μίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα, αλλά ο κ. Ακάρ φέρεται να ήταν άκαμπτος και δεν έδειξε διάθεση για την παραμικρή υποχώρηση. Αντίθετα έθεσε το θέμα της ακύρωσης της συνεργασίας για τα μαχητικά F-35 και φέρεται να είπε ότι η συμφωνία για την συμπαραγωγή δεν ακυρώνεται νομικά.

Οι Αμερικανοί έχουν διαφορετική θέση και ήδη την επέβαλαν μέσω των γνωστών ανακοινώσεων του Πενταγώνου. «Είμαστε και πελάτες και παραγωγοί του F-35», είπε ο κ. Ακάρ, ο οποίος έθεσε και το θέμα της ζώνης ασφαλείας στη Βόρεια Συρία και των Κούρδων μαχητών του YPG, απαιτώντας άμεσα από τις ΗΠΑ τη διακοπή κάθε συνεργασίας μαζί τους. Ο κ. Έσπερ και όλοι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του κ. Τραμπ θεωρούν τους Κούρδους τους πιο σημαντικούς συμμάχους τους στην περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους Αμερικανούς η Τουρκία θα επιβάλει τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία με τη δύναμη των όπλων. Το θέμα αυτό είναι άλλο ένα αγκάθι στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, που βρίσκονται στο χείριστο σημείο από το 2003 όταν δημιουργήθηκε η κρίση μετά την άρνηση του Ερντογάν να επιτρέψει κτύπημα εναντίον του Σαντάμ Χουσείν από τη νότια Τουρκία.

Ο κ. Τραμπ είναι ενθαρρυμένος με τη νίκη του στη Γερουσία για το θέμα του εξοπλισμού της Σαουδικής Αραβίας, όμως είναι γεγονός ότι στο Κογκρέσο κυριαρχεί η οργή για την Τουρκία, παρά για το βασίλειο του Ριάντ.

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές επιθυμούν σκληρή τιμωρία του Ερντογάν επειδή το θέμα αφορά την αγορά ρωσικού οπλικού συστήματος. Η λέξη Ρωσία αποτελεί ύβρη για το Κογκρέσο. Τα αντιρωσικά αισθήματα είναι στο ζενίθ και είναι βέβαιο ότι η σύγκρουση με τον κ. Τραμπ θα ενταθεί μετά το Σεπτέμβριο όταν επιστρέψουν τα μέλη του Κογκρέσου από τις διακοπές.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες που ηγήθηκαν των προσπαθειών για τη ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν την Τουρκία, μέτρησαν εσχάτως τις δυνάμεις τους και με ικανοποίηση διαπίστωσαν ότι «λάκισαν» ελάχιστοι συνάδελφοι τους μετά τη συνάντηση των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών με τον κ. Τραμπ.

Η συζήτηση εκείνη σε μερικές στιγμές ήταν θυελλώδης με τον Αμερικανό πρόεδρο να υπερασπίζεται τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας, γεγονός που προκάλεσε οργή. Τα γεγονότα ξεκαθαρισμένα και επιβεβαιωμένα έχουν ως εξής:

Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν πείστηκε ακόμα για την ανάγκη επιβολής των κυρώσεων, αν και σε δύο περιπτώσεις φέρεται να λύγισε και να συμφώνησε, αλλά άλλαξε ξανά γνώμη. Οι βασικοί συνεργάτες του και η πλειοψηφία των μελών του Κογκρέσου επιμένουν στην ανάγκη να τιμωρηθεί η Τουρκία στη βάση του νόμου CAATSA, έχοντας αποδεχθεί την απομάκρυνσή της προς τη Ρωσία.
Ποιος θα νικήσει είναι δύσκολο να προβλεφθεί αυτή τη στιγμή. Γεγονός είναι ότι και το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά περισσότερο της Τουρκίας, θα αναδειχθούν στην προεκλογική περίοδο. Και εκεί ο κ. Τραμπ θα μετρήσει τις πραγματικές του δυνάμεις…

apopseis.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κόλαση στο Κίεβο από 20 εκρήξεις, χτυπήθηκε η Roshen του Poroshenko, χάος με Naftogaz – 1.800 πτώματα σε Kostyantynivka
ΔΙΕΘΝΗ

Κόλαση στο Κίεβο από 20 εκρήξεις, χτυπήθηκε η Roshen του Poroshenko, χάος με Naftogaz – 1.800 πτώματα σε Kostyantynivka

by admin
2 ώρες ago
Snyder: 10 πολύ παράξενα πράγματα που συνέβησαν στις 4 Ιουλίου φέτος
ΔΙΕΘΝΗ

Snyder: 10 πολύ παράξενα πράγματα που συνέβησαν στις 4 Ιουλίου φέτος

by admin
2 ώρες ago
Παραμονές Αποκάλυψης για το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Παραμονές Αποκάλυψης για το Ισραήλ

by admin
3 ώρες ago
Οι επιθέσεις σε διυλιστήρια παγκοσμίως – Το νέο μοτίβο πολέμου που αποκαλύπτει ένα παγκόσμιο σχέδιο. Η Καταστροφή της ενέργειας το νέο όπλο μαζικού ελέγχου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι επιθέσεις σε διυλιστήρια παγκοσμίως – Το νέο μοτίβο πολέμου που αποκαλύπτει ένα παγκόσμιο σχέδιο. Η Καταστροφή της ενέργειας το νέο όπλο μαζικού ελέγχου

by admin
11 ώρες ago
Next Post
Ο Σάββας Καλεντερίδης στον Σπύρο Χαριτάτο για “συνεκμετάλλευση” με Τουρκία των κοιτασμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα

Ο Σάββας Καλεντερίδης στον Σπύρο Χαριτάτο για "συνεκμετάλλευση" με Τουρκία των κοιτασμάτων σε Κύπρο και Ελλάδα

Το “μυστικό” εκ Ρωσίας ραδιενεργό νέφος που έπνιξε την Ευρώπη το 2017

Το “μυστικό” εκ Ρωσίας ραδιενεργό νέφος που έπνιξε την Ευρώπη το 2017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr