ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιδιωτικοποίηση νερού; Ιδρύουν ρυθμιστική αρχή υδάτων ενώ δεν υπάρχει αγορά!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 7 Μαρ 2023 - 11:18

Προβληματισμό προκαλεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να συγκροτήσει ρυθμιστική αρχή για το νερό και τα αστικά απόβλητα, τη στιγμή που δεν υπάρχει αγορά για να ρυθμιστεί!

Ωστόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την 1η Μαρτίου, δηλαδή την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνούσε τα θύματα των Τεμπών, κατέθεσε νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο μετατρέπει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (την γνωστή ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (στο «αντιτουριστικό»… ΡΑΑΕΥ), δημιουργώντας υπόνοιες ότι το φυσικό μονοπώλιο του νερού, που προστατεύεται με σειρά αποφάσεων του ΣτΕ, θα μετατραπεί σε «αγορά» στην οποία θα πρωταγωνιστούν ιδιωτικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ εμποδίζει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι αντικείμενο της ΡΑΑΕΥ μεταξύ άλλων είναι «ο έλεγχος, η ρύθμιση και η εποπτεία θεμάτων σχετικών με την παροχή υπηρεσιών ύδατος και διαχείρισης αστικών αποβλήτων».

Επίσης επιτρέπει τις συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης-αποχέτευσης.

Σήμερα στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

newsbreak.gr
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr