ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιερά Σύνοδος : Ζήτω η συμφωνία των Πρεσπών! Μια συμφωνία ΧΩΡΙΣ χρώμα και σύνορα ! Πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές όσοι αντιδρούν !

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 31 Ιαν 2019 - 12:43
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πρωτοφανή παρέμβαση κατά όσων αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία εκχωρείται η Μακεδονία στα Σκόπια επιχειρεί με άρθρο του ο θεολόγος και διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Γιώργος Βασιλείου.

Το άρθρο του έχει τίτλο: «Οι πένθιμες καμπάνες τού Θανάτου και οι καμπανάρηδες της ζωής», και αναφέρει χαρακτηριστικά «Όταν, όμως, δύο διαφορετικά Έθνη γίνουν ένα και οι πολίτες τους καταλάβουν ότι είναι Δημιουργήματα τού ενός Θεού, χωρίς χρώμα και σύνορα, τότε ο κόσμος δεν

πεθαίνει ποτέ»!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας:

«Όταν οι καμπάνες σημαίνουν πένθιμα, ο κόσμος πεθαίνει…. Όταν, όμως, δύο διαφορετικά Έθνη γίνουν ένα και οι πολίτες τους καταλάβουν ότι είναι Δημιουργήματα τού ενός Θεού, χωρίς χρώμα και σύνορα, τότε ο κόσμος δεν πεθαίνει ποτέ…»

Όσοι, όμως, εγκλωβιζόμαστε, σήμερα, αβασάνιστα σε έναν αρρωστημένο πατριωτισμό δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να γινόμαστε υμνητές τού πολέμου και της πένθιμης καμπάνας.

Δεν αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της Ειρήνης παρά μόνο ρίχνουμε νερό στον μύλο τού κάθε νεοεμφανιζόμενου μορφώματος που ως σκοπό και στόχο έχει την διάλυση και την αποσύνθεση της κοινωνίας.

«Ο χώρος τής Εκκλησίας είναι ο χώρος όπου το Φως καταργεί το σκοτάδι. Είναι ο χώρος στον οποίον ο ένας ακουμπά πάνω στον άλλον προσφέροντας την αγάπη… ».

Όλη αυτή η εμμονή στον υπέρμετρα αρρωστημένο πατριωτισμό από τους κάθε λογής πατριδοκάπηλους, δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνον στην επανάληψη λαθών τού παρελθόντος τα οποία οδήγησαν Έθνη ολόκληρα σε Ολοκαυτώματα…………

Χρέος μας είναι να αποβάλλουμε από την ζωή μας τα ιδεολογήματα μίσους των εθνικιστικών διαχωριστικών γραμμών, ότι, δηλαδή, ο «ξένος» είναι η κόλασή μας, αλλά υιοθετώντας το μήνυμα ζωής ότι ο άλλος είναι ο Παράδεισός μας……………………….και άλλα πολλά….

voicenews.gr

perimajestic.blogspot.com

Απάντηση του Γ. Βασιλείου στους επικριτές των προσωπικών απόψεων του

Του Γιώργου Ι. Βασιλείου. Δ/ντή Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Προς μεγάλη μου έκπληξη, το τιτλοφορούμενο άρθρο μου «Οι πένθιμες καμπάνες του θανάτου και οι καμπανάρηδες της ζωής» στον έγκριτο ιστότοπο «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» προκάλεσε σωρεία αναίτιων αντιδράσεων και αιτιάσεων, καθώς παρουσιάσθηκε τεχνηέντως και αυθαιρέτως ως εκφράζον ανεπισήμως τη στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, καθώς και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έναντι του εθνικού ζητήματος της Συνθήκης των Πρεσπών.

Πρόκειται φυσικά για εκούσια διαστρέβλωση και δυσφήμηση τόσο του ονόματός μου, όσο βεβαίως και πολύ περισσότερο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας.

Επισημαίνω ότι δεν συνέταξα το άρθρο υπό την ιδιότητα του Διευθυντή Τύπου της Ιεράς Συνόδου, αλλά ως ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης, που τυγχάνει να είμαι Θεολόγος.

Οι δε απόψεις που διατυπώνω για ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας αποσκοπούν στην καταλλαγή των παθών, που προκάλεσε η υπογραφή της συμφωνίας και την άρση της προσπάθειας εθνικού διχασμού, τόσο με πολιτικά, όσο και με θεολογικά επιχειρήματα, όπως άλλωστε οφείλω να έχω ως άνθρωπος της Εκκλησίας.

Είναι λοιπόν πρόδηλο και καθ’ όλα σαφές ότι το γεγονός ότι υπηρετώ στην Ι. Σύνοδο ως Διευθυντής Τύπου δεν συνεπάγεται ότι οσάκις γράφω ή ομιλώ δημόσια εκφράζω το σώμα της Εκκλησίας! Οποιαδήποτε λοιπόν προσπάθεια εξισώσεως των απόψεών μου, που εκφράζονται αυτοβούλως και ελευθέρως, με τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και μάλιστα επί θεμάτων μείζονος εθνικής σημασίας γίνεται εκ του πονηρού και εντάσσεται στην προσπάθεια αποδόμησης του θεοσύστατου θεσμού της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος εκφράζεται επισήμως μόνο δια των Συνοδικών Οργάνων αυτής και τον επικεφαλής της, τον εκάστοτε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, όπως άλλωστε ορίζει και ο Καστατικός της Χάρτης και ουδέπουτε από μεμονομένους μητροπολίτες, πολλώ δε μάλλον από λαϊκούς από οποιαδήποτε θέση και αν αυτοί την υπηρετούν.

Η ελευθερία της απόψεως είναι κεκτημένο της Δημοκρατίας, η άποψη δε της Εκκλησίας κεκτημένο του δημοκρατικού συνοδικού της συστήματος και των αρμοδίων οργάνων. Ας μην ισοπεδώνουμε λοιπόν τα πάντα με αποδομιστικές εξισώσεις!

Είθε ο Παντοδύναμος να ευλογεί για την ειρήνη του έθνους μας και για τον καταλλαγιασμό των παθών της μισαλλοδοξίας, του μίσους και της μνησικακίας».

vimaorthodoxias.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr