ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς: Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ. - 7 Απρ 2021 - 20:59
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εορτάζεται σήμερα (π.η.), Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στο Άγιον Όρος.
Στο νόημα του σημερινού εορτασμού αναφέρθηκε ο Ιερομόναχος Γεώργιος από το Ιερό Κελλί Αγίας Τριάδος Προβάτας Αγίου Όρους.
Ο Γέροντας Γεώργιος υπογραμμίζει την ανάγκη για τον Επανευαγγελισμό των Χριστιανών στην σημερινή εποχή, ώστε να μην χάσουμε τον προορισμό μας, που είναι να γίνουμε επίγειοι άγγελοι.

“Δυστυχώς γίναμε χλιαροί, δεν έχουμε ζήλο και ζούμε μία επίπλαστη ζωή. Δεν ζούμε αυτή την ζωή των Αγίων, δεν έχουμε αυτή την φλόγα που είχε η Κυρία Θεοτόκος για τον Θεό. Δεν έχουμε την φλόγα όλων αυτών των Αγίων οι οποίοι μετά την Πεντηκοστή αγάπησαν τον Χριστό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Γεώργιος.

Σε άλλο σημείο ο π. Γεώργιος τόνισε: “Όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος η ζωή μας διακατέχεται από έναν εωσφορικό εγωισμό. Δυστυχώς σήμερα ο Χριστιανισμός δεν είναι Χριστιανισμός ουσίας, είναι τύποις. Χριστιανισμός χωρίς να επιδιώκουμε τον αγιασμό, την αγιοσύνη δεν είναι Χριστιανισμός. Αυτός που θέλει να λέγεται Χριστιανός πρέπει να είναι Άγιος.”

“Σήμερα το πνεύμα των ανθρώπων και δυστυχώς της Δύσης κι εμείς ανήκουμε στην Δύση, δεν έχουμε ως κέρδος τον Χριστό αλλά έχουμε ως κέρδος το χρήμα. Δυστυχώς κι εμείς οι Χριστιανοί βλέπουμε τα πάντα μέσα από το πρίσμα του χρήματος και για αυτό ο Χριστός ήταν ξεκάθαρος ευθύς εξ αρχής, δεν μπορούμε να υπηρετούμε δύο Κυρίους, και τον Θεό και τον μαμμωνά. Ο Χριστός δεν ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να ιδρύσει την Εκκλησία Του με την δύναμη του χρήματος αλλά με την δύναμη του πνεύματος” πρόσθεσε ο Γέροντας Γεώργιος.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…