• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Πύραυλο που θα καταστρέφει δορυφόρο κατασκεύασαν οι ινδικές υπηρεσίες

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ένα πολύ σημαντικό βήμα πραγματοποίησαν οι ινδικές ένοπλες δυνάμεις μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι του διαστημικού πολέμου. Η εξέλιξη έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία αθώς προ ολίγων εβδομάδων Ινδία και πακιστάν κλιμάκωσαν την ένταση μεταξύ τους και έφτασαν μια ανάσα από έναν γενικευμένο πόλεμο.

Συγκεκριμένα, η Ινδία έγινε σήμερα μέλος του πολύ στενού κύκλου των χωρών που διαθέτουν την ικανότητα να καταρρίψουν με πύραυλο δορυφόρους στο διάστημα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο

οποίος δήλωσε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να «δημιουργήσει πολεμική ατμόσφαιρα».

Μια ινδική υπηρεσία στρατιωτικής έρευνας, η DRDO, προχώρησε σήμερα στην καταστροφή ενός ινδικού δορυφόρου σε χαμηλή επίγεια τροχιά από ένα νησί ανοικτά του κρατιδίου Οντίσα (ή Ορίσα — ανατολική Ινδία) με αποτέλεσμα η Ινδία να γίνει η τέταρτη χώρα στον κόσμο που επιτυγχάνει αυτό το τεχνολογικό κατόρθωμα. Η «αποστολή Shakti» («Δύναμη» στα χίντι) διήρκεσε τρία λεπτά.

«Πριν από λίγο, οι επιστήμονές μας κατέρριψαν έναν δορυφόρο σε χαμηλή τροχιά, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων», ανέφερε ο Μόντι σε τηλεοπτικό διάγγελμα, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των βουλευτικών εκλογών στον γίγαντα της νότιας Ασίας.

«Σκοπός μας είναι να εγκαθιδρύσουμε την ειρήνη και όχι να δημιουργήσουμε πολεμική ατμόσφαιρα. Αυτό δεν στρέφεται εναντίον καμίας χώρας», είπε σε αυτό το έκτατο διάγγελμα ο εθνικιστής ινδουιστής ηγέτης, που πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία για μια δεύτερη πενταετή θητεία.

«Είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για την Ινδία», είπε, εκτιμώντας πως η χώρα των 1,25 δισεκ. κατοίκων εντάσσεται με αυτό τον τρόπο στις «υπερδυνάμεις του διαστήματος». Μόνον οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα έχουν επιδείξει παρόμοια τεχνολογία.

Πριν από την Ινδία, η νεοεισερχόμενη στο κλαμπ ήταν η Κίνα, η οποία προχώρησε σε μια τέτοια εκτόξευση για πρώτη φορά το 2007.

Η καταστροφή του δορυφόρου από πύραυλο παρουσιάζει το μειονέκτημα ότι δημιουργεί χιλιάδες θραύσματα τα οποία γυρίζουν με μεγάλη ταχύτητα γύρω από τη Γη, σημειώνουν ειδικοί, αποτελώντας κίνδυνο για άλλα διαστημικά αντικείμενα.

«Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν διαστημικά απορρίμματα. Ό,τι απορρίμματα δημιουργηθούν θα αποσυντεθούν και θα ξαναπέσουν στη Γη σε μερικές εβδομάδες», ανέφερε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η στρατιωτικοποίηση του διαστήματος είναι ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία στον σύγχρονο κόσμο, όπου οι δορυφόροι είναι ζωτικής σημασίας για τις τηλεπικοινωνίες, παρακολουθούν τα μετεωρολογικά φαινόμενα ή εξυπηρετούν σκοπούς των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Η Ινδία δεν έχει καμία πρόθεση να ριχθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα», διαβεβαίωσε το Νέο Δελχί. «Υποστηρίζαμε πάντα πως το διάστημα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.»

Ωστόσο η δοκιμή αυτή δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους μεγάλους ανταγωνιστές της Ινδίας στην περιοχή, όπως το Πακιστάν –με το οποίο οι εντάσεις είναι πολύ έντονες τις τελευταίες εβδομάδες– και ο κινεζικός γίγαντας, σύμφωνα με ειδικούς.

Αυτή η δοκιμή «δεν είναι τόσο για την καταστροφή των δορυφόρων όσο μια επίδειξη της ικανότητας να πραγματοποιηθούν πλήγματα σε μεγάλο ύψος, μια ικανότητα-κλειδί για βελτίωση σε πολλούς τομείς — μεταξύ των οποίων η άμυνα απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνική ικανότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνκιτ Πάντα από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.

«Έτσι θα γίνει αντιληπτό το μήνυμα στο Ισλαμαμπάντ», πρόσθεσε.

Το Πακιστάν αντέδρασε συγκρίνοντας την ινδική κυβέρνηση με τον Δον Κιχώτη που εφορμά στους ανεμόμυλους νομίζοντας ότι πολεμά τους εχθρούς, στο περίφημο μυθιστόρημα του Θερβάντες: «Κάθε έθνος έχει την ευθύνη να αποφεύγει ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν στη στρατιωτικοποίηση» του διαστήματος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της ινδικής κυβέρνησης γίνεται καθώς ο Ναρέντρα Μόντι ελπίζει ότι θα κερδίσει τις εκλογές που ξεκινούν στις 11 Απριλίου και για τις οποίες 900 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 23 Μαΐου.

Μπορεί ο ινδικός πολιτικός κόσμος να χαιρέτισε αυτή την τεχνολογική πρόοδο και να συνεχάρη τις κυβερνητικές υπηρεσίες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο, όμως οι αντίπαλοι του Μόντι τον κατηγόρησαν ότι χρησιμοποιεί το επίτευγμα αυτό ως εκλογική προπαγάνδα μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές και διερωτήθηκαν για τη χρονική στιγμή της πραγματοποίησής του.

«Σήμερα, ο Ναρέντρα Μόντι προσέφερε μια δωρεάν τηλεοπτική ώρα και εξέτρεψε την προσοχή του έθνους από τα θέματα στο έδαφος –την ανεργία, την αγροτική κρίση και την ασφάλεια των γυναικών– δείχνοντας με το δάχτυλο τον ουρανό», έγραψε στο Twitter ο Ακίλες Γιαντάβ, ένας επιδραστικός πολιτικός αξιωματούχος του κρατιδίου Ούταρ Πραντές.

Το ινδικό διαστημικό πρόγραμμα διακρίνεται τα τελευταία χρόνια από ένα κράμα φιλοδοξίας και λιτότητας, με λειτουργικά κόστη πολύ μικρότερα από εκείνα των ομολόγων του. Το 2014 η Ινδία έθεσε ένα διαστημικό ερευνητικό όχημα σε τροχιά γύρω από τον Άρη έναντι περίπου του ενός δεκάτου του προϋπολογισμού της αμερικανικής NASA για μια παρόμοια αποστολή.

Το Νέο Δελχί υπολογίζει μέχρι το 2022 να στείλει πλήρωμα τριών αστροναυτών στο διάστημα, που θα είναι η πρώτη επανδρωμένη πτήση του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

onalert.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
Slider

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!

by admin
4 ώρες ago
To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;
ΔΙΕΘΝΗ

To βρετανικό Puppet Show σε κρίσιμη καμπή. Παραιτείται τη Δευτέρα ο Keir Starmer;

by admin
4 ώρες ago
Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ
Slider

Η Γαλλία οδεύει προς την Ευρεία Εφαρμογή της Ευθανασίας μέχρι το Καλοκαίρι του 2026 – Φυσικά μετά & στα Όμορα Κράτη της ΕΕ

by admin
4 ώρες ago
Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα
Slider

Υπουργοί με σακίδια επιβίωσης στην Γερμανία! Προετοιμάζονται σαν να περιμένουν τον Αρμαγεδδώνα

by admin
5 ώρες ago
Next Post
Νίκη Σαλβίνι: Σταματά η διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Αφρική στην Ιταλία

Νίκη Σαλβίνι: Σταματά η διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Αφρική στην Ιταλία

Ατζέντα 2030: Διαμαρτυρίες για την ενεργειακή αναβάθμιση της ΕΛΛΑΔΑΣ – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Ατζέντα 2030: Διαμαρτυρίες για την ενεργειακή αναβάθμιση της ΕΛΛΑΔΑΣ – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr