ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ινδοί υπέρ Αθήνας: ”Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο-Στηρίζουμε την Αθήνα-Στην άσκηση «Ηνίοχος» στέλνουμε μήνυμα σε Ισλαμαμπάντ-Άγκυρα”

ΕΘΝΙΚΑ. - 23 Απρ 2023 - 20:15
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεκινά από την Δευτέρα 24 Απριλίου έως την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 θα διεξαχθεί η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2023». Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Την ίδια στιγμή, έχουμε διθυραμβικά σχόλια έχουμε από το μεγαλύτερο Ινδικό ΜΜΕ υπέρ της Ελλάδας!

Αποκλειστικό-Οι Ινδοί αποθεώνουν την Ελληνική ΠΑ: ”Η καλύτερη αεροπορία στην Ευρώπη-Eνισχύεται η αμυντική συνεργασία Αθήνας-Ν.Δελχί-Θα μάθουμε τα μυστικά των πακιστανικών F-16”!

To Zeenews, αναφέρεται στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ23” και στη συμμετοχή των Ινδικών μαχητικών.

Δείτε το βίντεο:

Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Η Ινδία στηρίζει την Ελλάδα
Η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο
Τουρκία και Πακιστάν στριμώχνονται με τις κινήσεις Αθήνας-Ν. Δελχί!

Αναλυτικά:

Η Ινδία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, με την Τουρκία και το Πακιστάν πλέον να εκνευρίζονται.

Η Ινδία έχει την υποστήριξη της Ελλάδας. Με τη βοήθεια της Ελλάδας, η Ινδία έχει βάλει στο στόχαστρο τόσο το Πακιστάν όσο και την Τουρκία. Η Ελλάδα πρόσφατα ”άδειασε” το Πακιστάν κατόπιν εντολής της Ινδίας. Το ναυτικό του Πακιστάν αντιμετωπίζει δύο τεράστια προβλήματα, καθώς αυτή τη στιγμή παλεύει με την έλλειψη μπαταριών για τα υποβρύχιά του που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία, καθώς και με την έλλειψη κινητήρων.

Μεταξύ των πέντε υποβρυχίων που έχει στην κατοχή του Πακιστάν, οι μπαταρίες είναι ζωτικής σημασίας για την τροφοδοσία των συμβατικών όταν βρίσκονται κάτω από το νερό. Ωστόσο, το αίτημα του Πακιστάν προς την Ελλάδα για μπαταρίες απορρίφθηκε, πιθανότατα ως απάντηση στο αίτημα της Ινδίας προς την Ελλάδα να σταματήσει την εξαγωγή αμυντικών υλικών στο Πακιστάν πέρυσι.

Η Ελλάδα έχει μια πολιτική που απαιτεί άδεια από το Υπουργείο Εξωτερικών της για την εξαγωγή όπλων, και σε αυτή την περίπτωση, το υψηλότερο επίπεδο απέρριψε το αίτημα του Πακιστάν λόγω στενών δεσμών με την Ινδία, της σημασίας της Ινδίας παγκοσμίως και της στενής σχέσης του Πακιστάν με την Τουρκία, αντίπαλο της Ελλάδας.”

Δείτε τι είχαμε αναφέρει

Αποκλειστικό-Ινδικό ΜΜΕ: ”Η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα του Πακιστάν για μπαταρίες υποβρυχίων-Αθήνα & Ν.Δελχί έχουν πλέον στενές σχέσεις”-Βίντεο

Το ρεπορτάζ στη συνέχεια αναφέρει:

”Η Ινδία πήρε επιτέλους την απόφαση που έπρεπε να πάρει. Το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν προβληματιστεί από την κίνηση της Ινδίας. Η Ινδία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi στην Ελλάδα. Στην άσκηση συμμετέχουν οι ΗΠΑ , η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία. Ινδικά μαχητικά αεροσκάφη θα εξασκηθούν στην Ελλάδα για δέκα ημέρες. Η αμυντική συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας ενισχύεται από τη δύναμή της καθώς και οι δύο χώρες στοχεύουν να βελτιώσουν την κοινή επιχειρησιακή τους ικανότητα. Στο πλαίσιο της ετήσιας ελληνικής άσκησης Ηνίοχος 23, η ινδική Πολεμική Αεροπορία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-30MKI για να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική άσκηση.”

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και μάλιστα παραθέτουν και χάρτη!

Δείτε τον:

directus.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr