ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιντλίμπ: Το Ισραήλ σε διάσωση της Άγκυρας;

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Αυγ 2019 - 12:32
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Καθώς οι δυνάμεις του Τίγρη εισέρχονται στη στρατηγική πόλη Χαν Τσεϊχούν, όπου η Δύση έχει πάρα πολλά μυστικά να κρύψει (προπαντός έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η χημική επίθεση του 2013 δεν έγινε από τον συριακό στρατό, αλλά από τους τρομοκράτες και τους χορηγούς τους από τη Δύση και την Τουρκία που βρίσκονταν πίσω), ο πανικός κατέλαβε το ατλαντικό στρατόπεδο: 

η Τουρκία μόλις έστειλε τις ειδικές δυνάμεις της προς το Χαν Τσεϊχούν με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Τίγρη.

Νοτιότερα, οι τρομοκρατικές δυνάμεις με τη βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πολλαπλασιάζονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στις απελευθερωμένες περιοχές από το 2018, ήτοι την ανακατάληψη της ανατολικής Ghouta. Γνωρίζοντας πολύ καλά το σχέδιο των ΗΠΑ και της ΣΙΑ για να επιβραδύνουν την προέλαση στο Χαν Τσεϊχούν με την απόσπαση της προσοχής του συριακού στρατού, ο τελευταίος ωστόσο αποφάσισε να στείλει ενισχύσεις στην Ντεραά για να συντρίψουν τα κοιμισμένα κύτταρα των τρομοκρατών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από την Άγκυρα και της Hayat Tahrir al-Cham.

Ενώ ο συριακός στρατός ετοιμάζεται να ανακαταλάβει την Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες, οι Αμερικανοί και Ισραηλινοί προστάτες τους ανησυχούν πολύ και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αποσπάσουν την κυβέρνηση της Δαμασκού από τα βορειοδυτικά μέτωπα. Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο σύμμαχος του Ισραήλ θέλουν να διαταράξουν την ασφάλεια των νότιων μετώπων για να σώσουν τους τρομοκράτες.«Στη Συρία, ο στρατός απέστειλε ενισχύσεις στα δυτικά της Ντεραά τη Δευτέρα για να ξεκινήσει μια ευρέα επίθεση εναντίον των αδρανοποιημένων κυττάρων της τρομοκρατικής οργάνωσης HayatTahrir al-Sham (HTS) του ελεύθερου Συριακού Στρατού (SFA)» μάθαμε από την δικτυακή εφημερίδα του Λίβανου,  AlMasdar News .

Εδώ και αρκετό καιρό, όταν ο συριακός στρατός επιτάχυνε τη προέλαση της στην Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά, οι τρομοκράτες μισθοφόροι των Ηνωμένων Πολιτειών και του ισραηλινού καθεστώτος πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους εναντίον των θέσεων του συριακού στρατού στο νότο.

Τότε, ο συριακός στρατός ενίσχυσε τα σημεία ελέγχου στα δυτικά της Ντεραά μετά από μια σειρά επιθέσεων από τα αδρανοποιημένα κύτταρα των SFA και HTC.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που αναπτυχθεί στη Δαμασκό, ο συριακός στρατός έστειλε αυτές τις ενισχύσεις στην περιφέρεια της Ντεραά στα νοτιο-δυτικά της χώρας, όπου σχεδιάζουν να αναβιώσει μια μεγάλη επίθεση εναντίον των τρομοκρατικών αδρανοποιημένων πυρήνων.

Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός έστειλε επίσης ενισχύσεις στο Da’el (που βρίσκεται στον παλιό δρόμο από τη Ντεραά προς Δαμασκό) από όπου αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη του επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών.

Στις αρχές Αυγούστου, μια πηγή εμπιστεύτηκε στην AlMasdar News  ότι ο συριακός στρατός είχε αναπτύξει στρατεύματα στα προάστια του al-Sanamayn, στα βόρεια προάστια της Ντεραά.

Η Ντεραά απελευθερώθηκε το καλοκαίρι του 2018 από το συριακό στρατό μετά που ο SFA και οι σύμμαχοί του υπέγραψαν συμφωνία συμφιλίωσης που διαπραγματεύθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο, από τις αρχές του 2019, τα αδρανοποιημένα κύτταρα του SFA και της HTC επανέλαβαν τις δράσεις τους εναντίον του συριακού στρατού στο κυβερνείο της Ντεραά.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά

parstoday

infognomonpolitics

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…