ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιρανική προειδοποίηση: ¨Αν ζοριστούμε οικονομικά θα σας στείλουμε τους Αφγανούς…

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Μαΐ 2019 - 16:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το Ιράν απαντά στις κυρώσεις: Θα αμολήσουμε τους Αφγανούς πρόσφυγες προς την Ευρώπη
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσι, δήλωσε πως σε περίπτωση που ο Τrump συνεχίσει την οικονομική πίεση προς το Ιράν, ενδεχομένως να ζητήσουν από τους Αφγανοί πρόσφυγες να εγκαταλείψουν το Ιράν. Και άλλοι όμως Ιρανοί αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις δείχνοντας πως σε περίπτωση που απελαθούν οι Αφγανοί πρόσφυγες Αυτοί θα στραφούν προς την Ευρώπη.

Mετά από την απόσυρση του προέδρου των ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν και την

εφαρμογή πολύ σοβαρών κυρώσεων σε βάρος του, έρχονται πια οι κινήσεις της Τεχεράνης. μετά από την δήλωση του προέδρου της δημοκρατίας του Ιράν Χασάν Ρουχανί πως αν δεν διαφυλαχθούν τα συμφέροντα από την συμφωνία για τα πυρηνικά εντός 60 ημερών το Ιράν θα αρχίσει πάλι τις εργασίες για εμπλουτισμό ουρανίου ήρθε μία ακόμη δήλωση από τον υφυπουργό εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αρακτσι, κατά την οποία χρησιμοποιεί ως χαρτί για τα παζάρια τους Αφγανούς πρόσφυγες.

……

Ο Αρακτσι μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είπε:” Στα τελευταία 40 χρόνια δεχόμαστε μετανάστες από το Αφγανιστάν. Επίσης υπάρχουν μετανάστες που έρχονται από χώρες όπως το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν. όποτε εμφανίζεται πρόβλημα στους γείτονες το Ιράν δέχεται τους εκεί αδελφούς του. Σήμερα στο Ιράν ζούνε περισσότεροι από Τρία εκατομμύρια Αφγανοί πολίτες. Εξ αυτών περισσότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν τη δική τους δουλειά. Καθώς αυτοί στέλνουν χρήματα στις οικογένειές τους στο Αφγανιστάν ετησίως φεύγουν από τη χώρα μας 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ. ……. Μπορεί να φτάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα για αυτούς τους Αφγανούς μετανάστες. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσουμε από τους Αφγανούς αδελφούς μας να εγκαταλείψουν το Ιράν…..Οι δυτικές χώρες είναι υπεύθυνες για πολλές από τις συμφορές που συνέβησαν στο λαό του Αφγανιστάν. Για αυτό το λόγο σε αυτό το θέμα είναι ανάγκη να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους. Είναι προφανές πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ εφαρμόσουν οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν και περιοριστούν οι οικονομικοί πόροι, τότε και το Ιράν θα προβάλει νέα αιτήματα. Οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί με την αποδοχή των Αφγανών μεταναστών. η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε πρέπει να καλύψει τα έξοδα για τους μετανάστες ή πρέπει να δεχθεί ένα τμήμα εξ αυτών στις χώρες τους….”

……..

https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201905101039010815-iran-yaptirimlara-meydan-okudu-afgan-multecileri-avrupanin-uzerine-salariz/

tourkikanea.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…