ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ισραηλινοί αγοράζουν ξενοδοχεία και ακίνητα στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ. - 25 Δεκ 2018 - 15:15
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

(φωτό ΑΠΕ)

Υπό επενδυτική «πολιορκία» τελεί η αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, τόσο κατοικιών όσο και επαγγελματικών κτιρίων, αλλά και ξενοδοχειακών ακινήτων, καθώς οι τελευταίοι μήνες έχουν σημάνει τη μετουσίωση σε πράξη των μέχρι πρότινος διερευνητικών επαφών επενδυτών που εξέταζαν την τοποθέτησή τους στην πόλη.

Οι Ισραηλινοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση για τη Θεσσαλονίκη την τελευταία διετία, οπότε και

ξεκίνησε να καταγράφεται το ενδιαφέρον.
Εσχάτως στο «παιχνίδι» μπήκαν και επενδυτικά funds ισραηλινών συμφερόντων που αναζητούν ακίνητα, αλλά και ξενοδοχεία για να αποκτήσουν παρουσία στη Θεσσαλονίκη.
Ενδεικτικά του ενδιαφέροντος είναι τα πυκνά δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο το τελευταίο διάστημα, που αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στον τομέα της κτηματαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως ίδιο μοντέλο ακολούθησαν ισραηλινά funds τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με κορυφαίο παράδειγμα τη Βαρκελώνη.

Χαρακτηριστική της ελκυστικότητας της Θεσσαλονίκης για τους Ισραηλινούς, είναι η περίπτωση τετράστερου ξενοδοχείου εκτός του κέντρου της πόλης που φέρεται να πέρασε σε χέρια Ισραηλινών, καθώς, εσχάτως, και πολυώροφου κτιρίου επί της οδού Παπαναστασίου.

Βραχυχρόνια μίσθωση

Στο μεταξύ, έντονη κινητικότητα σημειώνεται με την αγορά είτε διαμερισμάτων, είτε και ολόκληρων ορόφων σε πολυκατοικίες, που κάποτε στέγαζαν κυρίως βιοτεχνικούς χώρους, στις οδούς Πτολεμαίων, Αντιγονιδών, Αμβροσίου, Οδυσσέως, Αφροδίτης και Αισώπου.
Ορισμένοι εκ των αγοραστών, όπως λένε γνώστες της αγοράς, επιλέγουν χώρους 200 τ.μ. και τους χωρίζουν σε διαμερίσματα των 50 τ.μ. προκειμένου να τους νοικιάσουν μετά την ανακαίνισή τους ως Airbnb, ενώ άλλοι αποκτούν ορόφους ολόκληρους στην ίδια πολυκατοικία με σκοπό να τους αξιοποιήσουν επίσης για βραχυχρόνια μίσθωση.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, η κινητικότητα αυτή εδράζεται στην αντίληψη πως η ελληνική αγορά είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα προπύργια με χαμηλές αποτιμήσεις ακινήτων στην Ευρώπη.
Στο πλαίσιο αυτό και σε συνδυασμό με την αποκόμιση εσόδων από την εκμετάλλευση, οι επενδυτές αποβλέπουν κυρίως στην κεφαλαιοποίηση σημαντικών υπεραξιών στο μέλλον, εκτιμώντας ότι οι οικονομικές συνθήκες θα είναι καλύτερες και οι αξίες θα βρεθούν σε ανοδική πορεία.
Πηγή: Voria.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr