ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιστορικό λάθος; – Όταν οι πολίτες καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί σχετικά με τα εμβόλια η…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 17 Ιαν 2022 - 12:03
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

… οργή τους θα είναι τρομακτική

Ηπροστασία της υγείας είναι μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Συντάγματός μας είναι και παραμένει η ελευθερία. Γιατί ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού, όλοι οι άνθρωποι είναι φορείς θεμελιωδών δικαιωμάτων. Γενικά, ως φιλελεύθεροι, δεσμευόμαστε να πολεμήσουμε την πανδημία με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερη κοινωνική ζωή σε κάθε στάδιο.

Christian Lindner, Ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας

Kι ενώ συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την συγκάλυψη της εργαστηριακής φύσης του ιού, κι ενώ ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri αποκαλύπτει τις εφιαλτικές παρενέργειες του εμβολίου, κι ενώ οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν τον ιό, και ασθενούν και στην εντατική μπορεί να καταλήξουν κι ενώ τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν την μετάλλαξη Omicron για την οποία ο Bourla της Pfizer υποσχέθηκε νέο εμβόλιο, κι ενώ το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την εντολή Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις εταιρίες, η κυβέρνηση ενός φιλελεύθερου πρωθυπουργού αποφοίτου του Harvard, επιβάλει το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ από σήμερα 17 Ιανουαρίου σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Πρόκειται για ένα ιστορικό λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.

Κι αυτό το λάθος δεν αξίζει ούτε στην ελληνική κοινωνία ούτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Oι εξελίξεις πάντως είναι ραγδαίες στο παγκόσμιο χωριό.

Η Έφη Φουσέκη (ΑΠΕ) μεταδίδει σχετικά με το πρόστιμο που επιβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17 Ιανουαρίου 2022>

Ειδικώς για τον μήνα Ιανουάριο 2022, για την παραβίαση της υποχρέωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961 πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου (για το μονοδοσικό Johnson & Johnson) κατά της covid-19 έως και την 16η Ιανουαρίου 2022.

Η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, δύναται να τροποποιείται η ημερομηνία προκειμένου το μέτρο να εφαρμόζεται σε φυσικά πρόσωπα που συμπληρώνουν το 60ό έτος της ηλικίας τους μετά την 31.12.2021.

Οι κυρώσεις αίρονται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης.

Το σχετικό πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Οι πόροι που συγκεντρώνονται από την επιβολή των κυρώσεων αξιοποιούνται αποκλειστικά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19.

Λόγοι απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

-Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση

-Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός

-Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Η καταχώρηση του εμβολιασμού τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας anagnorisi.emvolio.gov.gr

-Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους έγινε έως τις 14 Ιανουαρίου 2022.

Οι αιτήσεις απαντώνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά ημερολογιακών ημερών. Η απόφαση κοινοποιείται µε ηλεκτρονικό τρόπο στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό. Κατά το χρονικό διάστημα από την κατάθεση της αίτησης µέχρι την έκδοση της απόφασης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, δεν επιβάλλονται κυρώσεις λόγω µη διενέργειας του εμβολιασμού.

kourdistoportocali.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr