ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιταλία: Πάνω από 100.000 εμβολιασμοί ημερησίως, όμως τα κρούσματα αυξάνονται

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Φεβ 2021 - 18:46
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Tις τελευταίες τρεις ημέρες χορηγήθηκαν στους πολίτες κατά μέσο όρο πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στην γειτονική Ιταλία.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών της Ιταλίας, τις τελευταίες τρεις ημέρες χορηγήθηκαν στους πολίτες κατά μέσο όρο πάνω από 100.000 δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 σημειώνει ενθαρρυντική αύξηση του ρυθμού της», δήλωσε ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Παράλληλα υπάρχουν όμως και λόγοι ανησυχίας: σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, μετά από τέσσερις εβδομάδες κατά τις οποίες η κατάσταση ήταν σταθερή, τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα σε όλη την χώρα σημείωσαν αύξηση 10%.

«Επικίνδυνη η όποια καθυστέρηση στη λήψη των μέτρων»

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Gimbe τονίζουν ότι «το στοιχείο αυτό δείχνει ότι πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα και νέοι περιορισμοί, στις περιοχές όπου οι μολύνσεις παρουσιάζουν ξαφνική αύξηση», διότι «η όποια καθυστέρηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη».
Σύμφωνα με πηγές είναι πιθανό να αποφασιστεί αυστηροποίηση των μέτρων για την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην οποία σημειώνει διαρκή αύξηση το ποσοστό κρουσμάτων της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού.
Την ερχόμενη εβδομάδα κατά συνέπεια, όπως ήδη συνέβη στην πόλη Ίμολα, μπορεί να αποφασιστεί το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και η συνέχιση λειτουργίας μόνον των εμπορικών καταστημάτων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…