• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΥΓΕΙΑ

Ιωαννίδης: Θεατρικό έργο η καραντίνα – Δεν έχουμε βεβαιωθεί αν είναι ασφαλή τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ

6 έτη ago
in ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Δείτε τι δήλωσε ο έγκριτος επιστήμονας:

Ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος εξ αρχής ήταν κατά του Lockdown, μίλησε στο κυπριακό SigmaLive.

Σχολιάζοντας τα μέτρα και ειδικά την καραντίνα, σημείωσε ότι δεν είναι παράδοξο ότι δεν απέδωσε, αφού όπως εφαρμόζεται στις ευρωπαϊκές χώρες είναι απίθανο να έχουν αποτελεσματικότητα. Πρόσθεσε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όταν έχουμε ένα εγκατεστημένο επιδημικό κύμα και στις συνθήκες που εφαρμόζεται ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εκ των πραγμάτων εξακολουθεί να κινείται και να εργάζεται, έτσι η καραντίνα είναι περισσότερο ένα θεατρικό μέτρο, έχει πρακτικά μηδενική αποτελεσματικότητα.

Μάλιστα, ο δρ. Ιωαννίδης είπε ότι έχει και αρνητική επίδραση πάνω στην επιδημία πολλές φορές, ειδικά όταν εφαρμοστεί σε μια φάση όπου το επιδημικό κύμα ήδη έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα και έχει ήδη μολύνει ένα μεγάλο ποσοστό στην κοινότητα και κατά συνέπεια «αναγκάζουμε» πολλούς μολυσμένους ανθρώπους να περάσουν περισσότερο χρόνο σε κλειστό χώρο, κυρίως στο σπίτι τους κυρίως με ευπαθείς ομάδες. Οι άνθρωποι αυτοί κανονικά θα περνούσαν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικό χώρο εάν δεν είχαμε καραντίνα».

Σε ερώτηση ποια μέτρα θα ήταν το πιο αποτελεσματικά, ο ειδικός απάντησε ότι η πρώτη λύση είναι να προστατεύσουμε με δρακόντεια μέτρα ειδικά πληθυσμούς και ειδικά συνθήκες όπου ο ιός μπορεί να είναι καταστρεπτικός. Γηροκομεία και νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο με τεστ κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε χάσει λοιμώξεις. Η δεύτερη λύση είναι να προστατεύσουμε με δρακόντεια μέτρα αυτούς που είναι πραγματικά ευπαθείς. Υπάρχει ένα 10% του πληθυσμού που θα πρέπει να αποφεύγει εντελώς την έκθεση στον ιό, κάτι που η γενική καραντίνα δεν πετυχαίνει. Κάποιες φορές προστατεύει άτομα που έχουν πολύ χαμηλό κίνδυνο, περισσότερο από άτομα που βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα προσωπικής υγιεινής θα πρέπει να συνεχιστούν, τονίζοντας ότι είναι λάθος να λέμε ότι εάν κάποιος φοράει μάσκα είναι εντάξει να βρίσκεται σε σημεία συμφόρησης όπως Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσον αφορά στα εμβόλια, εξήγησε ότι υπάρχει αισιοδοξία αλλά έχουμε ελάχιστες πληροφορίες για το ποια είναι η ικανότητα τους. Υπογράμμισε πως δεν έχουμε βεβαιωθεί ακόμα, αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και χαρακτήρισε βιαστική την απόφαση της Βρετανίας να προχωρήσει σε έγκριση του εμβολίου της Pfizer, για το οποίο γιατροί έχουν εκφράσει ανησυχίες πως είναι πιθανό να προκαλεί στείρωση στις γυναίκες (ΕΔΩ).

«Έχουμε ελάχιστες πληροφορίες για το ποιά είναι η ικανότητα αυτών των εμβολίων στο να δαμάσουν ένα επιδημικό κύμα και πόσο αυτό θα διαρκέσει αλλά και πόσο γρήγορα μπορούμε να εμβολιάσουμε, ακόμα και αν βεβαιωθούμε πως τα εμβόλια είναι τελικά και αποτελεσματικά και ασφαλή. Η Βρετανία προχώρησε σε μία έγκριση πολύ γρήγορα. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι μέσα σε λίγες ώρες πρακτικά μπόρεσαν να δουν διεξοδικά όλα τα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε από το 2.33 τα λόγια του κ. Ιωαννίδη για την καραντίνα και στο 7.28 για το εμβόλιο:

el.gr
Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2026. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει καταληφθεί από τις Λεγεώνες του Καρκίνου. Τι συνέβη ξαφνικά εκεί έξω;
Slider

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 2026. Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει καταληφθεί από τις Λεγεώνες του Καρκίνου. Τι συνέβη ξαφνικά εκεί έξω;

by admin
4 ημέρες ago
Γιατί αποκρύπτεται; Η νέα ασθένεια σε ομοφυλόφιλους και η σιωπή των ΜΜΕ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Γιατί αποκρύπτεται; Η νέα ασθένεια σε ομοφυλόφιλους και η σιωπή των ΜΜΕ

by admin
6 ημέρες ago
Η Τυφλή Εμπιστοσύνη στους Γιατρούς είναι μια Επικίνδυνη Αυταπάτη
ΥΓΕΙΑ

Η Τυφλή Εμπιστοσύνη στους Γιατρούς είναι μια Επικίνδυνη Αυταπάτη

by admin
6 ημέρες ago
Η εξέγερση του Λέστερ: Όταν 100.000 πολίτες αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και νίκησαν – Τα διδάγματα για σήμερα
ΥΓΕΙΑ

Η εξέγερση του Λέστερ: Όταν 100.000 πολίτες αρνήθηκαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και νίκησαν – Τα διδάγματα για σήμερα

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ «ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ» … Συνηγορία στο Νόημα της Ελπίδας

ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ «ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ» ... Συνηγορία στο Νόημα της Ελπίδας

Έρχεται η… «μαύρη λίστα» από Σ. Πέτσα – Ποιους κλάδους καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» η κυβέρνηση;

Έρχεται η... «μαύρη λίστα» από Σ. Πέτσα - Ποιους κλάδους καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» η κυβέρνηση;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr