… ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ:ΑΓΑΠΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ;
Μέσα από τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης και ειδικά των δύο Ευαγγελιστών Ματθαίου και Λουκά και των επίσης μη χριστιανών ιστορικών του 1ου και 2ου αιώνα, Ιώσηπου, Τάκιτου, Σουητώνιου και Πλίνιου του Νεότερου, όπως και των σοφιστών και ιστορικών συγγραφέων:
Θαλλού, Κέλσου του Αλεξανδρινού, του Σεραπίωνος και του Λουκιανού, κανείς άλλος δεν αναφέρεται για τα σχετικά με με την γέννηση του Ιησού Χριστού.
Η λέξη Ιησούς, προέρχεται από την αραμαϊκή λέξη Γιεσούα, που και αυτή με την σειρά της προέρχεται από την Εβραϊκή λέξη Γεχοσούα που σημαίνει:<< Ο Γιαχβέ είναι σωτηρία>>. Ο Ιησούς γεννήθηκε μεταξύ 7 και 4 π.χ. στις 12 Νοεμβρίου στην Βηθλεέμ της Επαρχίας Ιουδαίας κοντά στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με διάφορους επιστημονικούς υπολογισμούς.
Η γέννησή του από την Παρθένο Μαρία κατά θαυμαστό και ξεχωριστό τρόπο, χωρίς την συμβολή ανδρός, αλλά με τη κατά σάρκα γέννηση με θαυματουργό δύναμη του Θεού εορτάζεται την 25 Δεκεμβρίου, όπως καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα με το νέο ημερολόγιο και την 6η Ιανουαρίου, κατά το παλαιό ημερολόγιο.
Το γεγονός της γέννησης διαδραματίστηκε, όταν ήταν βασιλιάς της Ιουδαίας ο Ηρώδης ο Μέγας, ηγεμόνας της Συρίας ο Κυρήνιος και αυτοκράτορας της Ρώμης ο Οκταβιανός Αύγουστος.
Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας διέταξε να …
Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο