ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ! ΑΝΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ. ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ. - 3 Μαρ 2023 - 12:24

Επειδή τώρα τελευταία μας χαϊδεύουν τα αυτιά με το να ακούμε από τα ΜΜΕ συνεχείς επιτυχίες της Ελλάδας, στον διπλωματικό τομέα με την απομόνωση της Τουρκίας, στον οικονομικό τομέα με την οικονομική αναβάθμιση της χώρας από επίπεδο Γ σε Β, τη μείωση της ανεργίας, την ασφάλεια των πολιτών με τις επιτυχίες των αρχών ασφαλείας κλπ.

Πρέπει να βάλουμε σε διέγερση τις ζωτικές λειτουργίες του εγκεφάλου για να πιστέψουμε ότι ζούμε στη χώρα αυτή!

Αλήθεια μήπως εκεί στη βουλή κάποιοι βουλευτές έχουν γίνει νεκροθάφτες της αλήθειας και υπερασπιστές του ψεύδους και της υποκρισίας; Και ο ελάχιστα σκεπτόμενος πολίτης αυτής της ιστορικής χώρας καταλαβαίνει ότι τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια ηττώμεθα παντού. Είναι η 25ετία συνεχών σφαλμάτων, υποχωρήσεων και παραχωρήσεων.

Καθότι πλήθος εγκληματικών στοιχείων ειδικά από την Β. Αλβανία κατακλύζει τη χώρα, και αφού λαδώθηκε η κοιλίτσα τους από μπόλικο φαγητό και χρήμα, προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα προκλητικά, από ναρκωτικά μέχρι σωματεμπορία και προστασία στα καταστήματα των μεγάλων πόλεων δημιουργώντας ανησυχητικές διαστάσεις στην ηρεμία και την ασφάλεια των πολιτών, συνεργαζόμενοι και με την εγχώρια μαφία! Με θεατή πάντα τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας και το αρμόδιο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ, με τον αγέρωχο υπουργό του πάντα να μας κουνάει το δάκτυλο και να χαιδεύει τα αυτιά μας για όαση ασφάλειας της χώρας, με την μη αποτελεσμα- τικότητα του; Μέχρι και τραγούδια έχουν βγάλει υποδεικνύοντας προκλητικά μαχαίρια και πιστόλια και απειλώντας τους πάντες, ως κράτος εν κράτει! Μήπως εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και του φασισμού, κάνο- ντας τη χώρα Φαρ Ουέστ; Μήπως πρέπει να εφαρμο- στούν εξοντωτικές ποινές με πολυετείς καθείρξεις και απελάσεις στη χώρα που ανθεί φαιδρά η πορτοκαλέα; Έξω οι Αλβανικές εγκληματικές συμμορίες κάθε ηλικίας από τη χώρα! Πάρτε μέτρα τώρα, πριν είναι αργά και θρηνήσουμε χιλιάδες αθώα θύματα!

Πέρα από τα εξωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και που ο λαός πληρώνει ακριβά την 12χρονη και πλέον οικονομική κρίση με τα μνημόνια, τους εγκλισμούς από τον κόβιντ και την κρίση με την Ουκρανία, που λειτουρ- γούμε σαν ουρά της Ε.Ε.και του ΝΑΤΟ, κόντρα ακόμη και στην Ελληνική ομογένεια της Κριμαίας, υπέρ της ναζιστοκρατούμενης Ουκρανίας με τη τακτική που προσφέρουμε χωρίς ανταλλάγματα, θυμίζει πόρνες που δεν μπορούν να διαλέξουν ούτε τον νταβατζή και που έφερε τη ήδη χειμά- ζουσα οικονομία μας σε απίστευτη κρίση με τις τιμές στην ενέργεια και τα τρόφιμα να έχουν πιάσει ταβάνι, με μισθούς Ουγκάντας και τιμές Βρυξελλών! Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: Το Δημόσιο χρέος την 31/12/2022 έφτασε τα 400,3 δις! Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, μέχρι το Οκτώβριο του 2022 έφτασε τα 22 δις ευρώ. Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έφτασε στα 13,5 δις, και το ιδιωτικό χρέος υπερβαίνει τα 270 δις ευρώ! Έτσι ενώ το σημερινό δημόσιο χρέος υπερβαίνει τα 368 δις που μας οδήγησαν το 2012 στο δραματικό <<κούρεμα>> των ομολόγων του PSI και που από τότε ποτέ δεν διερευνήθηκε από καμία αρχή στη πατρίδα μας: Α) Από που αγόρασαν τα ασφαλιστικά Ταμεία τα ελληνικά ομόλογα για να τα κουρέψει μετά από λίγους μήνες η κυβέρνηση με το psi; Και ενώ είναι γνωστό ότι όταν η Ελλάδα εισήλθε στο EFSF και μετέπειτα ESM δηλ. στο μηχανισμό στήριξης, σταμάτησε να εκδίδει ομόλογα. Τα ασφαλιστικά ταμεία μας μετέτρεψαν τότε τα αποθεματικά τους σε ελληνικά ομόλογα και μετά τη σύναψη της δανειακής σύμβασης του 2010. Και ενώ η Ελλάδα δεν έβγαζε νέα ομόλογα, τα ασφαλιστικά ταμεία αγόρασαν τίτλους από τη δευτερογενή αγορά. Ποιός λοιπόν πούλησε ομόλογα για να αγοράσουν στη συνέχεια τα ασφαλιστικά ταμεία και σε ποιές τιμές; Στη συνέχεια κάποιοι έξυπνοι με το PSI <<ξεφόρτωσαν>> και γλίτωσαν δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα των ομολόγων. Ποιός λοιπόν έλαβε απόφαση για την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, εξανεμίζοντας τους κόπους και την περιουσία των εργαζομένων; Θα βρεθεί κάποιος υπεύ- νος να απαντήσει ποτέ; Μόνο από το ταμείο των Τελωνειακών άρπαξαν και εξαφάνισαν 170 εκατομ. ευρώ!

Ολοι οι γνωρίζοντες και καθένας χωριστά συνετέλεσαν να υποδεχτούμε τον νέο δυνάστη μας μετά το 1941. Τον ιθύνων νου της γερμανικής οικονομίας,<<τον Κρίστοφερ Λι>ή άλλως Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για να συσσωρεύσει τόσα δεινά στη ελληνική κοινωνία με τα μνημόνια! Όπου το ΑΕΠ μειώθηκε στο -20,5% το Λιανικό εμπόριο ομοίως στο -18,0% η οικοδομή στο -67,0% η βιομηχανία στο -20,5% και ο κατώτατος μισθός στο -20,0%. Η ανεργία των νέων στο 60%, τα κόκκινα δάνεια στο 30,0% με τους φόρους να αντιστοιχούν στο +500% του εισοδήματος, εκ των οποίων οι έμμεσοι φόροι το +13% με την κυβέρνησή μας τότε να πανηγυρίζει ότι <<πετύχαμε τους στόχους>> Όλο αυτό το σκηνικό ονομάστηκε αλληλεγγύη των εταίρων μας στην Ε.Ε. όπου η κλεψιά ονομάστηκε: φόρος. Το χαράτσι: αλληλεγγύη. Η απόλυση: εφεδρεία. Το ξεπούλημα της χώρας για 99 χρόνια: σωτηρία και η πείνα: άσκηση διαλογισμού!

Αγαπητοί φίλοι τώρα τελευταία στην Ευρωβουλή, ακού- στηκαν βαριά λόγια για την πατρίδα μας και το πολίτευμα!

Και επειδή μιλάμε για κυβέρνηση αρίστων, καλό θα να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια αυτοί που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης και αφορούν χιλιάδες κόσμο. Η φράση: <<πάμε και όπου βγει>> μόνο θλίψη, απογοήτευση και κακοτυχία δημιουργεί, ειδικά μεταξύ των νέων. Φτάνει πια με τις εκατόμβες νεκρών κάθε τόσο, το πόνο και τα δάκρυα γιατί κάποιοι δεν τιμούν τον όρκο και τα παντελόνια που φορούν. Φτάνει πια, όχι άλλες τραγωδίες από δυστυχήματα στα μαζικά μέσα μεταφοράς στη θάλασσα και την ξηρά! Η πατρίδα μας είναι πολύ μικρή και δεν αντέχει άλλες τραγωδίες, είτε από φωτιές, είτε από σεισμούς, τα τρένα και τα αεροπλάνα! Υπευθυνότητα, προγραμματισμός, πρόληψη και αγάπη για την πατρίδα και τον λαό της! Σεβασμός, βοή- θεια και στήριξη των νέων μας! Να μην κοιτάμε τα δέντρο και χάνουμε το δάσος! Σε αυτούς εναπόκεινται το μέλλον της χώρας. Σε αυτούς ελπίζουμε. Το οφείλουμε στη ιστορία μας και τους ηρωικούς προγόνους μας……!

 

Μάρτιος 2023          Ιωάννης Καλάκος

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr