ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΌΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ (ΚΑΙ ΟΡΘΑ) ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ. - 20 Μάι 2023 - 8:13
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Μια από τις πολλές γνωστές φράσεις του Ρήγα Φερραίου του Βελεστινλή, που πάντα έχει τη διαχρονική σημασία της, την εποχή μάλιστα της παγκοσμιοποίησης και του νεοεποχιτισμού, που όλα θέλουν να υποταχτούν στο παγκόσμιο αντίχριστο διευθυντήριο!

Κρίσιμες οι εκλογές που έρχονται, πολλές οι σκέψεις και τα θέλω του Ελληνικού λαού μέσα στον κυκεώνα και τον ορυμαγδό των ειδήσεων και των <<θα>> από τα κόμματα και τους υποψηφίους, λες και ζούμε σε άλλη χώρα! Τα κόμματα, τουλάχιστον τα μεγάλα. Μία τράπουλα σημαδεμένη εκ των προτέρων, από τους παγκοσμιοποιητές που αποφασίζουν πολύ πριν από μας, για μας! Από κάτω ένας λαός εξουθενωμένος από την δυσπραγία των μνημονίων και τους εγκλεισμούς από τον κόβιντ, την ακρίβεια και την ανεργία που σπάει κόκκαλα, περιμένει με ανυπομονησία για κάτι το καλύτερο, για κάτι το θεάρεστο!

Φτάσαμε στο σημείο ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες να κλέβουν από τα ράφια των Σ/Μ όσπρια και άλλα είδη, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε και όσπρια να προμηθευτούν από την ακρίβεια και την οικονομική δυσπραγία, σύμφωνα με καταγγελίες υπαλλήλων!

Προσπάθειες και προσμονές κομμάτων του λεγόμενου τώρα τελευταία <<πατριωτικού χώρου>> προσπαθούν να διεμβολίσουν το σύστημα, αλλά με τα ίδια συστημικά όπλα, μέσα από τις συμπληγάδες των στημένων ΜΜΕ, του πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού και εκκλησιαστικού κατεστημένου. Πάσχοντας από υποχρηματοδότηση και χωρίς πνευματικό υπόβαθρο προσπαθούν να πείσουν για κάτι το διαφορετικό και να διαφοροποιηθούν από το στημένο παιχνίδι των ισχυρών παραγόντων που μας διαφεντεύουν, τουλάχιστον μεταεπαναστατικά.

Βέβαια ο παλιός πατριωτικός χώρος, όπως τον ξέραμε εμείς οι παλιοί, πάσχει από αρχηγικά σύνδρομα, τον τυχοδιωκτισμό και την ματαιοδοξία και παρά τις καλές προθέσεις μεμονομένων πατριωτών, ειδικά την εποχή των μνημονίων, μόνο αποτυχία και απογοήτευση πρόσφερε στο προδομένο ελληνικό λαό!

Κάποιες αγαθές προθέσεις που έγιναν στο παρελθόν από αυθεντικές πατριωτικές δυνάμεις για να ξεφύγει η χώρα από την μετριότητα, είχαν τη τύχη του Καποδίστρια, του Τρικούπη, του Βενιζέλου, του Γέρου της Δημοκρατίας, του Παπανδρέου, του Κ. Καραμανλή του νεώτερου. Ας μην μπαίνουμε στον πειρασμό ότι με την συμμετοχή μας, ή όχι με την ψήφο μας μπορούμε να αλλάξουμε, πολλά πράγμα- τα.

Οι κυβερνήσεις μαριονέτες θα υφίστανται και θα υπάρχουν σε αυτή τη Νότια περιφέρεια της σύγχρονης Ρώμης, έστω και αν μας βάζουν τα ψευτοδιλήμματα των μικρών κομμά- των, δήθεν πατριωτικών, που μόνο προδοσία, απογοήτευση και θλίψη μας προκάλεσαν.

Χορτάσαμε δημοκρατία, ελευθερία, επίλυση των εθνικών θεμάτων, αξιοκρατία, κοινωνική γαλήνη και απελευθέρωση από τα πειράματα των κ.κ. Καρατζαφέρη Θεοδωράκη και Καμμένου και δεν τρέφει πλέον ο λαός κανένα είδος εμπιστοσύνης σε παρόμοιες λύσεις, μάλλον απελπισίας.

Πολλοί αφιέρωσαν τη ζωή τους και πλήρωσαν με βαρύ τίμημα, την αγάπη για την κοινωνία και την πατρίδα κανιβαλιζμένοι και λοιδορούμενοι από αυτούς που κρύφτηκαν στο καβούκι τους στις διάφορες κρίσεις της κοινωνίας μας. Οι ίδιοι που κρύφτηκαν στο καβούκι τους τότε, τώρα φωνάζουν να αντισταθούμε, δια της ψήφου μας. Λύση στα προβλήματα του κόσμου δεν είναι η αποχή από την ψήφο, αλλά η συμμετοχή μας. Απλά να επιλέξουμε τους καλύτερους να μας εκπροσωπήσουν στο νέο κοινοβούλιο! Έρευνα, φώτιση και ανάλογη δράση χρειάζεται και απαιτείται για να έρθει μια λύση <<ακόμη και άνωθεν>> ψάχνοντας πολύ καλά τις γήινες προτάσεις, μήπως και αντιμετωπιστεί η λαίλαπα και η σκληρή αλήθεια που έρχονται με οδυνηρό τρόπο!

<< Δεν θέλουμε πολιτικούς που προσποιούνται τους υπηρέτες, για να γίνουν αφέντες>> όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρλ Ντε Γκώλ. Συνήθως το παράδειγμα ανατρέφει, διδάσκει και κυβερνά. Τι ωραία μας τα παραθέτει ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του για τον Καποδίστρια:<< Για τον εαυτό του δεν δέχθηκε ούτε τα αυτονόητα. Αρνήθηκε ακόμη και το επιμίσθιο που του αναλογούσε ως αρχηγός του κράτους και το οποίο εγκρίθηκε δύο φορές από τη Βουλή των Ελλήνων και τη Γερουσία!>>.

Από στεριά και από θάλασσα βγαίνει η φωνή που πρέπει να ακουστεί στα πέρατα της χώρας μας: <<Θέλουμε να ζήσουμε Ελληνικά! Ελλάδα χωρίς ζωή Ελληνική, είναι πεθαμένη!>> Τώρα διακυβεύεται η ιστορία μας, το μέλλον των παιδιών μας, η ύπαρξη μας! Τα τρία μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει συνδιαλλαγή και παραχωρήσεις στο Αιγαίο μας, προς τους Τούρκους. Τον νου σου Έλληνα πως θα ψηφίσεις. Οι Χριστομάχοι, οι αφορισμένοι και οι άθεοι, δεν έχουν θέση στο ναό της Δημοκρατίας!

Νεοέλληνα συλλογίσου καλά,ορθά και ελεύθερα.

Στήριξε όποια συλλογική, γνήσια, γνήσια και καθαρή πατριωτική προσπάθεια υπάρχει υπέρ Χριστού και Πατρίδας. Στην τελική μάχη του αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδας, αρχηγός μας είναι, ο Τριαδικός Θεός!

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο(την ψηφοδόχο) ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…..!

Μάης     2023              Ιωάννης Καλάκος

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr