ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ι. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ. - 23 Δεκ 2019 - 22:30

Ορθόδοξα Ελληνόπουλα και εν Χριστώ αδελφοί μου , ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και από τον Χριστό ευλογημένα.

Κάθε χρόνο αυτές τις Άγιες ημέρες της Γέννησης του Σωτήρος Χριστού, οι πόλεις μας γεμίζουν στολίδια, δένδρα, κόσμο, τραγούδια, φωνές, βιτρίνες, ψώνια και κυρίως φώτα. Πολλά φώτα.

Στην αντίθετη ακριβώς πλευρά, στο άγιον Όρος και στα μοναστήρια της Ορθοδοξίας τις άγιες αυτές μέρες επικρατεί ηρεμία, νηστεία, προσευχή και παρακλήσεις, ακολουθίες, αγρυπνίες και Λειτουργίες υπό το χαμηλό φως των κεριών.

Φέτος βέβαια είδαμε για πρώτη φορά να στολίζονται οι Ελληνικές μεγαλουπόλεις με στολίδια και σχήματα μουσουλμανικής παράδοσης και κουλτούρας, με μισοφέγγαρα και οχτάγωνα αστέρια, σε μία προσπάθεια να αισθανθούν καλύτερα τα ….. “προσφυγόπουλα”…

Όχι βέβαια ότι οι στολισμοί των προηγούμενων ετών είχαν καμία σχέση με Ορθοδοξία, αφού ήταν Εβραϊκά αστέρια και μασονικά σύμβολα, αλλά η αλλαγή προς το μουσουλμανικό στοιχείο, ήταν πολύ εμφανής.

Από την άλλη , η τηλεόραση και το ραδιόφωνο έχουν ξεφύγει εντελώς από το πνεύμα των Ορθόδοξων Χριστουγέννων και έχουν κάνει τις άγιες αυτές μέρες, ένα σατανικό καρναβάλι, με διαφημίσεις “σατανάδων-Κουτσόπουλων”, και πολλές ακόμα με φανερά σατανικά σύμβολα και κυρίως σατανικά και άθεα μηνύματα, που περνάνε στην ελληνική κοινωνία.

Η Ορθόδοξη ελληνική κοινωνία όμως δεν είναι αυτή. Ούτε αυτά είναι τα Ελληνορθόδοξα Χριστούγεννα.

Ούτε το αληθινό ΦΩΣ των Χριστουγέννων βρίσκεται εκεί μέσα στα πολλά φώτα της πόλης.

Το αληθινό ΦΩΣ βρίσκεται μέσα στο ημίφως των αναμμένων κεριών, αυτής της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Και αυτό είναι που λαμβάνει κάθε Χριστιανός στις 6 η ώρα το πρωί των Χριστουγέννων, την ώρα που εισέρχεται μέσα στον ιερό Ναό.

Εκεί μέσα στο ημίφως γεμίζει η ψυχή του με το ΦΩΣ το ΑΛΗΘΙΝΟ, που άστραψε και ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ εκείνη την Άγια Νύχτα, για να ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

“Εγώ είμι το ΦΩΣ του κόσμου” (ο Κύριος)

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας και εύχομαι στον καθένα προσωπικά, να αστράψει μέσα του το άκτιστο ΦΩΣ του γεννηθέντος Χριστού.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

συγγραφέας-ερευνητής-αρθρογράφος

giannis_lampropoulos@yahoo.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr