ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ι .ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ : Το ΣΧΙΣΜΑ το επιδιώκουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ. - 14 Οκτ 2019 - 19:32

Σχόλιο του Ι. Λαμπρόπουλου στην ανάρτηση : 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ : Έρχεται σχίσμα στην Ορθοδοξία (?)

Η “Νέα Τάξη” πραγμάτων της παγκόσμιας Κυβέρνησης του “μεσσία” των Εβραίων, έχει δρομολογήσει να φέρει νέο ΣΧΙΣΜΑ στην ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ και το σχέδιο έχει εκπονηθεί από το 1990 για τις μέρες μας.

Ένα ΣΧΙΣΜΑ όμως δεν έρχεται από μόνο του, αλλά το δημιουργούν οι άνθρωποι της Εκκλησίας , που με τις ενέργειές τους ανοίγουν τον δρόμο του ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ χτίζοντας τις αναγκαίες ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Για να γίνει ένα ΣΧΙΣΜΑ πρέπει να υπάρχουν ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
Μία που να δείχνει “ΚΑΚΗ” και μία άλλη που θα ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ στην “κακή” ενέργεια.

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ελέγχει και αυτούς που κάνουν τις ΚΑΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ αλλά ελέγχει και αυτούς που υποτίθεται ότι “ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ” στην κακή ενέργεια και ουσιαστικά είναι αυτοί που ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ το ΣΧΙΣΜΑ…

Για να έχει πραγματικό λόγο να δημιουργηθεί ένα ΣΧΙΣΜΑ πρέπει να υπάρχουν θέματα που αφορούν το ΔΟΓΜΑ της ΠΙΣΤΕΩΣ
δηλαδή να αφορούν ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ της Εκκλησίας, που σημαίνει ότι με τα θέματα αυτά, εμποδίζεται η χάρις του Αγίου Πνεύματος.

Οι ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ μεταξύ Ιεραρχών ή Εκκλησιών, που αφορούν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ή αφορούν ΕΓΩΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ για το ποιος είναι πάνω από ποιον , αυτές οι διαφωνίες δεν ενδιαφέρουν καθόλου τον ιδρυτή της Εκκλησίας Ιησού Χριστό.

Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, μπορούν να είναι αυτοκέφαλες, όπως είναι και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, και την αναγνώρισε πάλι το ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, μπορεί να υπάγονται σε κάποια άλλη αυτοκέφαλη Εκκλησία,
όπως μπορεί να αλλάξουν αν το θελήσουν, και ενώ υπάγονταν σε ένα Πατριαρχείο, να το αλλάξουν και να υπάγονται σε άλλο.

Όπως και κάποια Μητρόπολη της Ελλάδος που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, μπορεί αν θέλει να ζητήσει να υπάγεται στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που είναι ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ.
Μπορεί δηλαδή να αλλάξει ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ.

Το ζητούμενο δηλαδή στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι να υπάρχει Η ΚΕΦΑΛΗ διότι αν υπάρχει ΚΕΦΑΛΗ δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας, οπότε και κανένα θέμα με την ΜΕΤΑΔΟΣΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στους πιστούς.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ μπορεί να κηρύξει την ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ μίας Εκκλησίας όπως έκανε και με την Ελλαδική Εκκλησία ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ, διότι όλες οι Εκκλησίες, παρέχουν οικονομική στήριξη ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥΣ.

Και η Εκκλησία της Ελλάδος ανήκε στο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ και φυσικά το στήριζε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
Από την στιγμή που πήρε την ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ έπαψε να δίνει “πασοστό” των εισπράξεων της στο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ.

Το ίδιο συμβαίνει με την Εκκλησία της Ουκρανίας.
Πριν τον εμφύλιο και τον διαχωρισμό του κράτους, η Εκκλησία της Ουκρανίας υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας.
Τώρα το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας που έχει εναντιωθεί με την Ρωσία στο πολιτικό και στρατιωτικό σκέλος, θέλει να διαχωριστεί και από το Εκκλησιαστικό και να μην ανήκει στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Και έρχεται ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, που ως γνωστόν βρίσκεται σε αντιπαλότητα με τον Πατριάρχη της Ρωσίας Αλέξιο,
να δώσει ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Δυτικής Ουκρανίας, που με τον εμφύλιο πόλεμο, χωρίστηκαν και οι Εκκλησίες.

Αυτά βέβαια δεν είναι θέματα ΔΟΓΜΑΤΟΣ της ΠΙΣΤΕΩΣ και δεν αφορούν τον λαό, αλλά είναι πολιτικο-οικονομικα παιχνίδια μεταξύ Πατριαρχών και Κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Από αυτά όμως θέλουν να πιαστούν οι Σιωνιστές εχθροί μας για να φέρουν ένα νέο ΣΧΙΣΜΑ που ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ και αυτό να μην το ξεχάσετε, το ΣΧΙΣΜΑ το επιδιώκουν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Όπως άλλωστε έγινε και με το ΣΧΙΣΜΑ του ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ το 1924 που μόνο την ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΛΗΞΕ..

Έτσι λοιπόν βιάστηκε να αναγνωρίσει η Ελλαδική Εκκλησία την ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ της Ουκρανικής Εκκλησίας για να “τσιτώσει” τον Πατριάρχη Ρωσίας Αλέξιο και να δώσει την αφορμή στους εδώ μέσα ΥΠΟΥΛΑ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ δηλαδή σε κάτι ….. Μητροπολίτες που το παίζουν ……. “ΠΟΛΕΜΙΟΙ” του Οικουμενικού Πατριαρχείου να ξεκινήσουν εσωτερικό πόλεμο και ΣΧΙΣΜΑ στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ.

Την προσοχή σας Ορθόδοξοι Έλληνες, σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν νέο ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία μας και να τραβήξουν εκτός Ορθοδοξίας τον λαό του Θεού. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Να θυμάστε πως την εποχή που πάτησε στην γη ο Ιησούς Χριστός, οι απόστολοι ήταν έντεκα και ο προδότης ένας.
Σήμερα που πατάει την γη ο αντίχριστος, είναι όλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΨΆΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr