ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κίνα: Αυτό είναι το προσχέδιο του σχεδίου ειρήνευσης για την Ουκρανία

ΔΙΕΘΝΗ. - 24 Φεβ 2023 - 10:56

Τα βασικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα

Έναν χρόνο μετά την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου, η Κίνα όπως είχε ανακοινώσει, δίνει στη δημοσιότητα το σχέδιο ειρήνευσης. Αυτά είναι τα βασικά σημεία:

Σεβασμός στην κυριαρχία όλων των χωρών.

Κατάργηση όλων των κυρώσεων οι οποίες δεν έχουν επιβληθεί από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η ασφάλεια μίας χώρας δεν μπορεί να διασφαλίζεται εις βάρος της ασφαλείας μιας άλλης χώρας.

Πλήρη αντίθεση στην ανάπτυξη και χρήση βιολογικών και χημικών όπλων από οποιαδήποτε χώρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Η περιφερειακή ασφάλεια δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ενδυνάμωση και την επέκταση περιφερειακών συμμαχιών (εννοεί το ΝΑΤΟ)

Πυρηνικά όπλα δεν γίνεται και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Πυρηνικός πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να συμβεί.

Άμεση εκεχειρία και παύση πυρός, ώστε να αποτρέψουμε την ουκρανική κρίση από περαιτέρω διεύρυνση ή να τεθεί εκτός ελέγχου.

Διατήρηση της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων, απαγόρευση οποιασδήποτε επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις.

Σταδιακή προώθηση αποκλιμάκωσης και διευκόλυνση για μία τελική και βιώσιμη εκεχειρία.

Αποδοχή από όλες τις πλευρές ότι ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι η μόνη βιώσιμη οδός για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση.

Αναμένεται να δούμε πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα γίνει δεκτό και από την Ρωσία και από την Ουκρανία.

newsbreak.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr