• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μία ακόμη στρατιωτική εισβολή υπό προετοιμασία;

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γράφει ο 

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης*

 

Οι δημόσιες δηλώσεις του κινέζου προέδρου ότι το μέλλον της Κίνας γίνεται ολοένα και περισσότερο αβέβαιο και ασταθή και η άμεση επίκληση του προς τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα για να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τους, προκαλούν σοκ και δέος στο παγκόσμιο περιβάλλον της διεθνούς ασφαλείας.

Και τούτο διότι είναι η πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, που η Κίνα ομιλεί ανοικτά για πολεμικές προετοιμασίες για την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας και είναι γνωστό τοις πάσι ότι αναφέρεται στο ακανθώδες ζήτημα της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν.

Πράγματι, η Κίνα επέδειξε επανειλημμένα κατά το παρελθόν τη δυσαρέσκειά της για το εν λόγω θέμα με διάφορους τρόπους, με αποκορύφωση την πρόσφατη επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στη Ταιβάν, αλλά ουδέποτε ανακοίνωσε δημοσίως, και μάλιστα δια του προέδρου της, την προετοιμασία της για επικείμενη εμπόλεμη σύρραξη.

Αναμφισβήτητα, η χρονική συγκυρία που επέλεξε η Κίνα για να γνωρίσει στον κόσμο ότι η χώρα αναλαμβάνει πολεμικές προετοιμασίες για μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στην Ταϊβάν, σχετίζεται με την εν εξελίξει στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία, προς διάψευση όλων των στρατιωτικών αναλυτών, προκάλεσε έναν πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και εννέα μήνες και μάλιστα χωρίς να διαφαίνεται ότι επίκειται σύντομα ένα τέλος.

Πέραν όμως της σημασίας της χρονικής συγκυρίας, ιδιαιτέρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μεταξύ μιας ενδεχόμενης κινεζικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ταϊβάν και της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, υφίστανται ομοιότητες, τις οποίες η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη. Και στις δύο περιπτώσεις  προηγήθηκαν ανταλλαγές σοβαρών ενστάσεων και απειλών με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ:

-Στην περίπτωση της ρωσικής στρατιωτικής εισβολή στην  Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος είχε προειδοποιήσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι η επέκταση τους στις χώρες των πρώην ανατολικών χωρών που συνορεύουν με τη Ρωσία, εκλαμβάνεται ως εθνική απειλή με το ενδεχόμενο της πολεμικής σύρραξης.

-Στην περίπτωση της Κίνας, επίσης, έχουν διατυπωθεί ιδιαιτέρως ανησυχητικές απειλές με αποκορύφωση εκείνη  από πλευράς των ΗΠΑ για ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου στην Αυστραλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της Κίνας στην Ταϊβάν.

Υπάρχει ωστόσο και μία διαφορά: στην περίπτωση της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διεξάγουν ένα πόλεμο «διά αντιπροσώπου», ενώ σε μία ενδεχόμενη κινέζικη στρατιωτική επέμβαση στην Ταϊβάν, οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εμπλακούν απευθείας σε μία πολεμική σύρραξη με τη δεύτερη παγκόσμια υπερδύναμη-και ίσως ως πολεμική μηχανή ισότιμη με εκείνη των ΗΠΑ.

Εν κατακλείδι, οι συνέπειες μιας κινεζικής στρατιωτικής εισβολή στην Ταϊβάν, που μπορεί να προκαλέσει μία ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη με τις ΗΠΑ, θα είναι τρομακτικές για ολόκληρο τον κόσμο και πολύ περισσότερο για την Ευρώπη, η οποία δεν θα μπορέσει να αντέξει μία ακόμη πολεμική εμπλοκή της.

Και επειδή η Ευρώπη στην ιστορία της σύρεται πάντοτε στο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, πρέπει αυτή τη φορά να καταρτίσει εγκαίρως τη δική της στρατηγική, με απώτερο σκοπό μία αποτελεσματική διπλωματική διαμεσολάβηση για την αποτροπή της υφέρπουσας δεύτερης και πολύ περισσότερο σοβαρής παγκόσμιας κρίσης.

*Ο κύριος Ευάγγελος Στεργιούλης είναι Διδάκτωρ κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Υποστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και απόφοιτος των Σχολών Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας.

https://m.facebook.com/evangelos.stergioulis

militaire.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Άνθρωποι, Φτάσαμε!» Οι Βραζιλιάνοι Λαμβάνουν Μαζικά Προειδοποίησείς Μεσάνυχτα για Εισβολή Εξωγήινων
ΔΙΕΘΝΗ

«Άνθρωποι, Φτάσαμε!» Οι Βραζιλιάνοι Λαμβάνουν Μαζικά Προειδοποίησείς Μεσάνυχτα για Εισβολή Εξωγήινων

by admin
36 λεπτά ago
Σοκαριστικό Βίντεο από τους σεισμούς 7,5 και 7,2 που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα!
Slider

Σοκαριστικό Βίντεο από τους σεισμούς 7,5 και 7,2 που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα!

by admin
39 λεπτά ago
Κάτι ετοιμάζουν οι Ρώσοι….
ΔΙΕΘΝΗ

Κάτι ετοιμάζουν οι Ρώσοι….

by admin
4 ώρες ago
Η αλήθεια για τα data centers: Δεν τα κατασκευάζουν για τις ανάγκες της ΑΙ – Είναι χειρότερο…
ΔΙΕΘΝΗ

Η αλήθεια για τα data centers: Δεν τα κατασκευάζουν για τις ανάγκες της ΑΙ – Είναι χειρότερο…

by admin
4 ώρες ago
Next Post
Κόλαφος οι Financial Times για Μητσοτάκη: Όσο καθυστερεί να εξηγήσει για τις υποκλοπές, τόσο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει

Κόλαφος οι Financial Times για Μητσοτάκη: Όσο καθυστερεί να εξηγήσει για τις υποκλοπές, τόσο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες σε Πελοπόννησο και Κρήτη

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες σε Πελοπόννησο και Κρήτη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr