ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κίνα: Το οπλισμένο “Μαύρο Ξίφος” αποκαλύπτεται;

ΔΙΕΘΝΗ. - 17 Ιούν 2018 - 23:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΜια φωτογραφία που φαίνεται πως απεικονίζει ένα μοντέλο σε φυσική κλίμακα πρωτότυπο επίδειξης τεχνολογίας του κινεζικού μη επανδρωμένου αεροχήματος μάχης An Jian (μαύρο ξίφος) της κινεζικής Aviation Industry Corporation of China (AVIC) παρουσιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Του Γιώργου Τσιμπούκη

Η νέα παρουσίαση γίνεται μετά από 12 ολόκληρα χρόνια όταν είχε επιδειχθεί μοντέλο του UCAV, προκαλώντας τότε συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο ήταν επιχειρησιακό ή όχι.

Η φωτογραφία δεν έχει ημερομηνία και δείχνει το UCAV σε σκούρο μεταλλικό χρώμα, χρωματιστές επιφάνειες ελέγχου και πτερύγια canard, εισαγωγές αέρος και κινητήρες στο οπίσθιο κάτω τμήμα της ατράκτου. Στον αεραγωγό διακρίνεται σε κινεζικά ιδεογράμματα το όνομα «Μαύρο Ξίφος».

Λεπτομέρειες για τις πραγματικές διαστάσεις του UCAV και πάνω από όλα οι ικανότητές του παραμένουν άγνωστες. Ωστόσο οπτική εκτίμηση μπορεί να γίνει καθώς μπροστά του βρίσκεται μια ομάδα 19 προσώπων, πιθανότατα τεχνικών που συμμετέχουν στην ανάπτυξή του και υπολογίζεται πως το μήκος του είναι περί τα 12μ.

Το UCAV σχεδιάζεται ως ένα εξαιρετικά ευέλικτο υπερηχητικό μη επανδρωμένο αερόχημα αεροπορικής υπεροχής ή βαθιάς διείσδυσης. Κατά συνέπεια πιστεύεται πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και να αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter