ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καζάκης : Η ελληνική κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΑΖΑΚΗΣ. - 15 Οκτ 2020 - 18:58

Η ευρύτερη περιοχή οδηγείται σε πόλεμο

ΟΓ.Γ. του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στο ράδιο 98.4 , υποστήριξε ότι όλη η περιοχή από την Λιβύη έως τον Καύκασο και φυσικά με το ρόλο της Τουρκίας, η Ελλάδα και η Κύπρος , οδηγείται σε πολεμικές περιπέτειες, σε ένα κλίμα που θυμίζει μέρες μεσοπολέμου ή ακόμη περισσότερο παραμονές πρώτου παγκοσμίου πολέμου, με την οικονομική κρίση και το αδιέξοδο των χρεών να σπρώχνουν σε ανακατανομή πόρων, ενέργειας, σφαιρών επιρροής και ελέγχου.

Για την Τουρκία η εσωτερική οικονομική ανισορροπία  και ασφυξία σε συνδυασμό με την αλληλεξάρτηση χρέους με αυτό που διακρατούν τράπεζες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, εξηγεί μεν την χλιαρή αντίδραση των χωρών αυτών με πρώτη την Γερμανία έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας , αφετέρου την τάση του Ερντογάν και με πολέμους να αποκτήσει πρόσβαση σε «ζωτικούς χώρους» όπως λέει και ειδικά στο τομέα της ενέργειας.

Όπως είπε, η Τουρκία στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται  από όλους τους μεγάλους παίκτες ισχύος και αυτό προσπαθεί με την σειρά της να αξιοποιήσει, ως ο παράγοντας ανακατανομής όλης της ευρύτερης περιοχής και της αλλαγής συνόρων και πόρων, μέσα από πολεμικές επιχειρήσεις, ώστε οι μεγάλοι παίκτες να μην εμφανίζονται ως αυτοί που καταπατούν διεθνές δίκαιο, συνθήκες και την ειρηνική διευθέτηση των όποιων αντιπαραθέσεων. Κατά τον ίδιο η ελληνική κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί ακόμη και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης, διαφορετικά θα οδηγηθεί σε καταστάσεις με επώδυνες παραχωρήσεις ακόμη και μέσα από μία ατυχή σύγκρουση ανάλογη αυτής του 1897.

Οι άλλοτε εταίροι και σύμμαχοι μας , είπε συμπεριφέρονται στην χώρα ως μια τεράστια ειδική  οικονομική ζώνη , χωρίς λόγο και θέση στο νέο σύστημα που θέλουν να συγκροτήσουν στην περιοχή.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr