ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καθώς οι κυρώσεις πνίγουν το Ιράν, η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι καταφέρνει να πολεμήσει στα σύνορα με το Ισραήλ.

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Ιούλ 2019 - 14:45
Loading...

ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.

Καθώς αυξήθηκαν οι εντάσεις στον Περσικό Κόλπο το Σαββατοκύριακο με την κατάσχεση του βρετανικού πλοίου με βρετανική σημαία , αρκετοί διοικητές της λιβανικής τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, ιρανικού πληρεξούσιου, δήλωσαν ότι αναπτύσσουν δυνάμεις για πιθανό πόλεμο με το Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι η αυξανόμενη πίεση από τις κυρώσεις στην Τεχεράνη θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια σύγκρουση νωρίτερα παρά αργότερα.
Οι αξιωματικοί της οργάνωσης δήλωσαν στο Daily Beast σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις μετακινήθηκαν για πόλεμο τόσο στα σύνορα του Λιβάνου όσο και της Συρίας με το Ισραήλ.
«Θα πυροβολήσουμε την πρώτη βολή αυτή τη φορά», δήλωσε ο «Samir», που χαρακτηρίστηκε ως αξιωματικός της Χεζμπολάχ, που διέθετε 800 μαχητές στα σύνορα με το Ισραήλ. Δεν έδωσε το πραγματικό του όνομα, καθώς δεν του επιτρέπεται να μιλήσει στα ΜΜΕ. «Οι κυρώσεις μας προετοιμάζουν τώρα για την αντιμετώπιση του ισραηλινού μετώπου», δήλωσε στην αμερικανική δημοσίευση.
Ο δεύτερος πόλεμος του Λιβάνου το 2006 ξεκίνησε μετά την έξαρση της Χεζμπολάχ από μια επιδρομή έκτακτης ανάγκης στην περιπολία του Ισραηλινού Στρατού στα βόρεια σύνορα τον Ιούλιο εκείνο, σκοτώνοντας τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες και συλλάβοντας τα σώματα δύο από αυτών.
Ο Samir, ένας παλαίμαχος του πολέμου, μίλησε για τις πολύ βελτιωμένες ικανότητες του ομίλου, καθώς και τα νέα όπλα που στοχεύουν αεροσκάφη και ναυτικά σκάφη που αποκτήθηκαν στη Συρία και μια πιο «έμπειρη» δύναμη μετά από χρόνια μάχης στη χώρα παράλληλα με δυνάμεις πιστές στον Πρόεδρο Μπασάρ ΄Aσσαντ.
Ο Σαμίρ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ θέλησε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο με το Ισραήλ, αλλά συγκρατήθηκε από τον Ασαντ.
«Η επιθυμία μας πριν από τον πόλεμο στη Συρία ήταν να προχωρήσουμε και να ανοίξουμε ένα μέτωπο στο Γκολάν, αλλά η [κυβέρνηση της Συρίας] έθεσε μια κόκκινη γραμμή», δήλωσε ο διοικητής, περιγράφοντας τα όρια που επέβαλε το καθεστώς Assad στις επιχειρήσεις της Χεζμπολά στην επικράτειά του. «Τώρα δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».
Ο Σαμίρ δήλωσε ότι μια νέα σύγκρουση με το Ισραήλ δεν θα είναι «τίποτα σαν αυτά που ήρθαν πριν». Και είπε ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να αναπτυχθεί αν το Ιράν βρεθεί στη γωνία.
«Αν κάποιος πυραύλος χτυπήσει το Ιράν, θα αντιμετωπιστεί όπως το έκανε το Ισραήλ», είπε.
Ο Σαμίρ είπε ότι τα τιμωριακά μέτρα για το Ιράν γίνονται αντιληπτά από την τρομοκρατική ομάδα καθώς η Τεχεράνη μειώνει την οικονομική στήριξη και οι μισθοί για τους μαχητές της Χεζμπολά χτυπήθηκαν.
Ένας άλλος διοικητής, ο»Assir», σημείωσε ότι πολλοί μαχητές της Χεζμπολά που επέστρεφαν από τη σύγκρουση στη Συρία στέλνονταν στα ισραηλινά σύνορα.
«Οι άνθρωποι που τελειώνουν την αποστολή τους στη Συρία πηγαίνουν στα νότια», είπε. «Υπάρχουν μερικές μονάδες στη Συρία, αλλά πολύ πίσω στον Λίβανο ή στο Γκολάν. Χιλιάδες έχουν επιστρέψει. «
Ένας τρίτος διοικητής που μίλησε στο Daily Beast, που χαρακτηρίστηκε ως «Ayman», δήλωσε ότι παρά την στρατιωτική ετοιμότητα, υπήρξε έντονη επιθυμία να αποφευχθεί ο πόλεμος, καθώς η καταστροφή της σύγκρουσης του 2006 υπάρχει ακόμη στις μνήμες όλων.
Η Χεζμπολάχ, δήλωσε ο Μπαράμ, «οικοδόμησε υποδομή στα χωριά ακριβώς απέναντι από τα σύνορα προσπαθώντας να μας απειλήσει με δυνάμεις επίθεσης».
Ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης δήλωσε ότι σε έναν μελλοντικό πόλεμο εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας, η χώρα του Λιβάνου ήταν πιθανό να «πληρώσει μια μεγάλη τιμή» για να επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να ριζώσει εκεί.
«Η πίστη της Χεζμπολάχ ήταν και παραμένει στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, όχι στους πολίτες του Λιβάνου. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού, το έθνος του Λιβάνου θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα στην επόμενη εκστρατεία συνεργασίας με τον Σιιτικό τρόμο », δήλωσε ο Μπαράμ, αναφερόμενος στην εθνοσυνέλευση του Ισλάμ που εφαρμόζει η Χεζμπολάχ και το Ιράν.
Από τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας ξεκίνησε το 2011, ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε τη διεξαγωγή εκατοντάδων αεροπορικών επιδρομών στη Συρία σχετικά με στόχους που συνδέονται με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.
Το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι επιδιώκει να εδραιώσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία που θα μπορούσε να απειλήσει την ισραηλινή ασφάλεια και να προσπαθήσει να μεταφέρει προηγμένα όπλα στη Χεζμπολάχ, την οποία η Ιερουσαλήμ έχει δεσμευθεί να αποτρέψει.
Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και της Δύσης κλιμακώθηκαν τους τελευταίους μήνες εν μέσω μιας βαθύτερης αντίδρασης μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, με μια σειρά συμβάντων που αφορούσαν δεξαμενόπλοια και αεροσκάφη.
https://www.timesofisrael.com/as-sanctions-choke-iran-hezbollah-said-deploying-for-war-on-israels-border/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL : Corfiatiko.blogspot.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter