ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κακά Μαντάτα για το Κίεβο: Η Ρωσία επαναφέρει το πρόγραμμα του φονικού πυραύλου Kh-50! Θα διεισδύει εύκολα την ουκρανική αεράμυνα! (Εικόνα)

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Απρ 2023 - 11:46
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Οεκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ δήλωσε σε κρατικό κανάλι της χώρας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα πως η Ρωσία θέλει να παράξει «πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς» και πως «θα χρησιμοποιήσει ότι έχει στην διάθεσή της» για να επιτεθεί στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, επανήλθε στο προσκήνιο το πυραυλικό πρόγραμμα μεγάλου βεληνεκούς Kh-50 της Μόσχας.

Ο Ιγκνάτ ενημέρωσε τα μέσα πως η Ρωσία επιθυμεί να επαναφέρει παλιά προγράμματα, όπως σχέδια παραγωγής πυραύλων τύπου Kh-50 (X-50). Η κίνηση αυτή θα γίνει παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής UAV για κατασκοπευτικές αποστολές και επιθετικές επιχειρήσεις.

«Προηγουμένως, το πρόγραμμα Kh-50 ήταν άχρηστο για την Ρωσία επειδή είχαν έναν καλύτερο πύραυλο, τον Kh-101» δήλωσε ο Ιγκνάτ.

«Πρέπει άμεσα να αναπληρώσουν την προμήθεια όπλων υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς και ο Kh-50 είναι ένας πύραυλος όπως ο Kh-101 ή ο Kalibr που πετάει μακριά και φτάνει κάθε σημείο στην Ουκρανία» δήλωσε. Η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς τους πυραύλους κρουζ εναέριας εκτόξευσης Kh-55 και Kh-101 για να χτυπήσει ουκρανικούς στόχους.

Ωστόσο, οι αναφορές σχετικά με τον ανταγωνιστή του Kh-50 έχουν δημιουργήσει κύματα αντιδράσεων στην Ουκρανία, η οποία ακόμη ζητάει περισσότερα συστήματα αεράμυνας για να αντιμετωπίσει τις συχνές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολέκσιι Χρομόβ, δήλωσε πως η Ρωσία σκοπεύει να παράξει μαζικά τον πύραυλο κρουζ Kh-50 μέχρι το φθινόπωρο αυτού του έτους. 

Κατά την διάρκεια σύντομων δηλώσεων, ο Χρομόβ είπε «Πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με διαθέσιμα δεδομένα, τον Ιούνιο αυτού του έτους η Ρωσική Ομοσπονδία σκοπεύει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή στρατηγικών πυραύλων κρουζ εναέριας εκτόξευσης τύπου Kh-50, οι οποίοι θα επιτρέπουν σο Κρεμλίνο να εντατικοποιήσει τις πυραυλικές επιθέσεις στην επικράτεια της χώρας μας το φθινόπωρο».

Προκάλεσε Αντιδράσεις

Αναφορές ρωσικών μέσων γρήγορα σχολίασαν τις δηλώσεις των Ουκρανών επίσημων. Σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ που μεταδίδει συχνά δεδομένα για τον πόλεμο, έγινε κατανοητό πως ο νέος ρωσικός πύραυλος υψηλής απόδοσης θα συμπληρώσει άλλα επιθετικά στοιχεία και θα αποτελέσει μία επιπρόσθετη απειλή για το καθεστώς του Κιέβου.

Αν και το Κίεβο έχει διασφαλίσει την παράδοση των υπερσύγχρονων πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot, μία μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση παραμένει μία σημαντική απειλή. Εάν η Μόσχα εκτοξεύσει ταυτόχρονα πολλά βλήματα, τότε τα ουκρανικά συστήματα ίσως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Kh-50
Kh-50
Kh-50
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr