• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΥΠΡΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ “ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ”: Σύμπλευση με τους ξένους σχεδιασμούς για διχοτόμηση της Κύπρου

2 έτη ago
in ΚΥΠΡΟΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

ΑΚ72/2024                                                                                     15.10.2024 

Σύμπλευση με τους ξενους σχεδιασμούς για διχοτομηση της Κύπρου. 

Διπλωματικός ξεπεσμός  που πρέπει να γίνει αντιληπτός και να «θεραπευθεί»  προτού  είναι αργά. 

Το πόσο ταυτισμενη είναι η πολιτική διαχείριση του Κυπριακού από τους Ηγέτες μας,  διαχρονικά, με τον ΒρετανοΤουρκικό σχεδιασμό  διχοτόμησης της Κύπρου, ξεκαθαρίζεται   ξεκάθαρα  στα ιστορικά  Βρετανικά απόρρητα Έγγραφα της δεκαετίας του 1950 και μετά, τα οποία έχουν αποδεσμευθεί και δημοσιευθεί. 

  • Μιλούν, οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, με πάθος, για ψηφίσματα του ΟΗΕ της δεκαετίας του 90  επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου, τα οποία σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ ορίζουν για λύση του Κυπριακού τη ΔΔΟ και παραμερίζουν ψηφίσματα συναφή με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ όπως το 3212 του 1974  το οποίο ψήφισε ακόμη και η Τουρκία και επικύρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας, και το οποίο  ζητά πρώτιστα, στην παράγραφο 5, την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, που αποτελεί  στο Διεθνές Δίκαιοκαι το κλειδί της λύσης. Λέει το Ψήφισμα: 
  • 5. Considers that all the refugees should return to their homes in safety and calls upon the parties concerned to undertake urgent measures to that end; [UN General Assembly Resolution 3212 (XXIX)](‘Ολοι οι προσφυγες στα σπίτια τους) 

Ούτε ζητούν εφαρμογή των Ψηφισμάτων 541 και 550 που ζητούν αναίρεση των  Τουρκικών αποσχιστικών ενεργειών στα κατεχόμενα.  

Σε αντίθεση με το Ψήφισμα 3212, οι Ηγέτες μας έχουν εγκαταλείψει την επιστροφή μας και διεκδικούν ρύθμιση του περιουσιακού με ψίχουλα αποζημειώσεων που ποτέ δεν θα δοθούν.  Η επιστροφή και επανεγκατάσταση στα σπίτια μας έχει εγκαταλειφθεί   για να βολευθεί και να είναι δυνατή η εφαρμογή της λύσης ΔΔΟ  κάτι που διατυπώνεται, χωρίς να λέγεται καθαρά στον κόσμο ο οποίος γνωρίζουν ότι, είναι εντελώς αντίθετος, αφού ψήφισε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα  του 2004   το σχέδιο ΑΝΝΑΝ για λύση ΔΔΟ το οποίο απέκλειε την επιστροφή μας.   Η εγκατάλειψη της επιστροφής μας αποτελεί, κατά τους Ηγέτες μας,  βασική «σύγκλιση» και «κεκτημένο» των μέχρι τώρα συνομιλιών όπως λένε καθημερινά οι Διζωνικοί  Ηγέτες μας  χωρίς να το αναφέρουν. 

Η Κύπρος δεν ελευθερώνεται  μόνο  με κατάργηση των εξαρχής με βάση το Διεθνές Δίκαιο παρανομων εγγυήσεων οι οποίες έπρεπε να είχαν καταγγελθεί ως τέτοιες αμέσως μετά την εισβολή και κατοχή. 

Ανίθετα ακούμε, πολύ κακώς,  να γίνονται ξανά  μέρος των συζητήσεων για τη λύση ΔΔΟ. 

Η Κύπρος, επίσης, δεν ελευθερώνεται μόνο με την απομάκρυνση ακόμη και όλων των Τουρκικών στρατευμάτων την αμέσως επόμενη μέρα λύσης ΔΔΟ, διότι με τη λύση ΔΔΟ θα έχει επίσημα πλέον ρυθμισθεί θεσμικά  και ολοκληρωθεί ο σκοπός και στόχος της Τουρκικής εισβολής  και κατοχής. Θα έχει δημιουργηθεί το Τουρκικό Κράτος, προγεφύρωμα εδώ,  που ήταν ο βασικός στόχος της Τουρκίας, ως πρώτο μέρος του Τουρκικού επεχτατικού στόχου για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, κάτι που θα το επιτύχει  στη συνέχεια σταδιακά  μέσω του Τουρκικού προτεκτοράτου της. Τα Τουρκικά στρατεύματα θα έχουν κάμει τη δουλειά τους. 

Το Διεθνές Δίκαιο   ειναι ξεκάθαρο: 

Η Κύπρος θα ελευθερωθεί με αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου,  όταν δηλαδή τα κατεχόμενα χωριά, πόλεις, τα σπίτια  μας, ξαναζωντανέψουν με την επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων τους, τον παπά και το δάσκαλό τους, αφού  πρώτα: 

  • φύγουν όλα τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα,  
  • φύγουν όλοι ανεξαίρετα οι έποικοι,  Τούρκοι, Ευρωπαίοι και άλλοι,  
  • ανακλυθούν και διαλυθουν όλες οι αποσχιστικές ενέργειες της Τουρκίας που έκαμε στα κατεχόμενα, όπως ακριβώς προνοουν και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 και 550 τα οποία ποτέ δεν επικαλούνται οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, ακριβώς διότι αυτό απαιτεί η ταύτισή τους με τον ξενο σχεδιασμό για λύση ΔΔΟ στη βαση των κατοχικών δεδομένων.  

Αυτά είναι που προνοεί το Διεθνές Δίκαιο, αυτά θα συνιστούν  Δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, αυτή είναι η λύση που θέλει ο κόσμος της Κύπρου,  γιαυτήν τη λύση ψήφισε ο Λαός μας ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ,  αυτήν τη λύση είναι που προδιαγράφουν  ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Αυτά θα μπορούν να διεκδικηθούν με τερματισμό των Δικοινοτικών Συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και διεκδίκηση της αποκατάστασης της νομιμότητας που παραβιάσθηκε το 1974  ακολουθώντας τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. 

Από το Σωματεόο Αδούλωτη Κερύνεια. 

Tags: slide4
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΑΡΘΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ: Η ΔΔΟ Μέγας Εθνικός Κίνδυνος
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ: Η ΔΔΟ Μέγας Εθνικός Κίνδυνος

by admin
20 λεπτά ago
ΑΡΘΡΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ: Πρόταση-πρόκληση: Για 30 μέρες τα ΜΜΕ να μη προβάλλουν πολιτικές γελοιότητες
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ: Πρόταση-πρόκληση: Για 30 μέρες τα ΜΜΕ να μη προβάλλουν πολιτικές γελοιότητες

by admin
3 ημέρες ago
ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Η ενσυνείδητη τουρκοποίηση της Κερύνειας με τον διζωνικό χάρτη…
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Η ενσυνείδητη τουρκοποίηση της Κερύνειας με τον διζωνικό χάρτη…

by admin
1 εβδομάδα ago
ΑΡΘΡΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ: Αφού η Κύπρος είναι ευρωπαϊκό κράτος, ΓΙΑΤΙ η πολιτική ηγεσία επιμένει να την τουρκέψει;
ΚΥΠΡΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ: Αφού η Κύπρος είναι ευρωπαϊκό κράτος, ΓΙΑΤΙ η πολιτική ηγεσία επιμένει να την τουρκέψει;

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Παύλος Μελάς, ο «ήλιος» της Μακεδονίας [1870 – †13 Οκτωβρίου 1904]

Παύλος Μελάς, ο «ήλιος» της Μακεδονίας [1870 – †13 Οκτωβρίου 1904]

Η Ορθοδοξία υπό Διωγμό

Η Ορθοδοξία υπό Διωγμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr