ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καταιγισμός αγωγών στα Δικαστήρια της Κύπρου από Πολίτες κατά της Επιστημονικής Επιτροπής για τη COVID-19

ΚΥΠΡΟΣ. - 9 Ιούν 2021 - 19:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Τώρα αναζητούν Νομική Κάλυψη για τις αποφάσεις τους στη διάρκεια της Πανδημίας

Άνω – κάτω η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, μετά την καταχώρηση εκατοντάδων αγωγών στα Δικαστήρια από πολίτες τόσο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του υπουργού Υγείας, όσο και εναντίον μελών της ΣΕΕ για τα διατάγματα που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαχείριση της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του philenews η συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων κατά την χθεσινοβραδυνή τους τηλεσυνάντηση ήταν σε ψηλούς τόνους, αφού κάποια από τα μέλη της ΣΕΕ υποστηρίζουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να τους παραχωρηθεί «νομική ασυλία», αλλά και να αναλάβει η Νομική Υπηρεσία την αναστολή κάθε δικαστικής διαδικασίας εναντίον μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, προειδοποιώντας παράλληλα ότι θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση που το θέμα δεν ξεκαθαρίσει σύντομα.

Αυτή η ομάδα επιστημόνων, η οποία παρουσιάζεται αμετακίνητη, υποστηρίζει ότι πρέπει να σταλεί στον υπουργό Υγείας σχετική ενημερωτική επιστολή και να ζητηθεί και επείγουσα συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Την ίδια ώρα, όμως, κάποια άλλα μέλη της ΣΕΕ, τα οποία μάλιστα έχουν κληθεί να παρουσιαστούν την Παρασκευή σε δικαστική διαδικασία, εδώ και μέρες έχουν ορίσει τους νομικούς τους συμβούλους ή/και έχουν δώσει τη μαρτυρία τους στην Αστυνομία ή σε προηγούμενες υποθέσεις στα Δικαστήρια.

Μετά την αναστάτωση όμως που προκλήθηκε κατά τη συζήτηση της Τρίτης και σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν κάπως την κατάσταση, έχουν εισηγηθεί το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία η κάλυψη των δικηγορικών εξόδων. Με δεδομένο ότι η ΣΕΕ είναι χωρισμένη στα δύο, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να φθάσουν στον υπουργό Υγείας, δύο διαφορετικές επιστολές, τις οποίες θα υπογράφουν τα μέλη της Επιτροπής, ανάλογα με την θέση που θα αποφασίσει έκαστος επιστήμονας να στηρίξει.

kourdistoportocali.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…