ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου : Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ των επιγνώσεων που οδηγεί στην εσωτερική ελευθερία από τις δαγκάνες του Συστήματος.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. - 13 Ιούν 2021 - 22:00

Συμπληρώνω τον τίτλο: Κι όταν τα μέλη ενός κοινωνικού συνόλου,  ενός Έθνους για παράδειγμα, ελευθερωθούν εσωτερικά, σε πολύ σύντομο χρόνο  θα επιτευχθεί και η εξωτερική τους ελευθερία από την καταδυνάστευση του συστήματος. 

Πρώτη επίγνωση.   

Έχω  επίγνωση ότι το σύστημα λέει πάντα ψέμματα για το κάθε τι, από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα και κυρίως ντύνει πάντα τις εγκληματικές του προθέσεις και πράξεις εναντίον μας με ωραία αγαπησιάρικα λόγια.  Στην περίπτωση  του “εμβολίου” π.χ. ενάντια στον κορωνοϊό* που  μας σκοτώνει  σε χρόνο  ακαριαίο ως  μακροπρόθεσμο δηλώνουν οι εντεταλμένοι του, και τα παπαγαλάκια του υπερθεματίζουν,  ότι μας αγαπούν και θέτουν την υγεία του κοινωνικού συνόλου πάνω απ’ όλα.   

Ποιοι; Αυτοί που δεν έφεραν στην Ελλάδα εγκεκριμένο φάρμακο από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων!  Αυτοί που σέβονταν μας έλεγαν, με μεγαλόστομφα λόγια,  τη ζωή ακόμα και ενός ανθρώπου και στην πράξη επέβαλαν  μέτρα πέραν και από τις δικτατορίες, μέτρα που κατέστρεφαν την ψυχοσωματική υγεία και την οικονομία  της ανθρωπότητας! Αυτή είναι η συνηθέστερη τακτική του συστήματος σε όλο το μεγαλείο της: το σκοτεινό του  κίνητρο να το εμφανίζει, σε κάθε περίπτωση, για χιονάτο λευκό. 

Δεύτερη επίγνωση.  

Έχω επίγνωση ότι όταν  θέλει το σύστημα να μην προσέξω κάποιον  υποχθόνιο στόχο  που  επιδιώκει να φέρει εις πέρας, στρέφει την προσοχή  της κοινής γνώμης  προς  ποικιλόμορφα σκάνδαλα: “αποκαλύψεις” κλοπών δημοσίου χρήματος, χρηματισμού πολιτικών προς παράνομη εύνοια σε συγκεκριμένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ντόπια ή ξένα, αναμόχλευση  ερωτικών παρεκτροπών γνωστών προσώπων. Αναρωτιέμαι   τότε ποιος μπορεί να είναι αυτός ο στόχος του.  Αν επιμείνω λιγάκι τον βρίσκω και  τοποθετώ εκεί την προσοχή μου, ώστε να γνωρίζω τι μαγειρεύει το σύστημα εναντίον μου και, ει δυνατόν, να το αποτρέψω πριν εδραιωθεί. Και αν  εδραιωθεί, να βρω τρόπο να το γκρεμίσω. 

Τρίτη  επίγνωση.  

Έχω επίγνωση ότι πρωταρχικό μέλημα του συστήματος για να μπορεί να επιβιώνει, να μπορούν δηλαδή  να ασκούν ες αεί επικυριαρχία  οι ελάχιστοι “επικεφαλής” του συστήματος στα δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη, είναι το να σπέρνει στις ανθρώπινες κοινωνίες το χάος. Με άλλα λόγια να  διασπά κάθε κοινωνική ενότητα, ώστε οι άνθρωποι να δρουν ως άτομα και όχι ως κοινωνίες/συνεκτικά σύνολα. Πλέον η κατάσταση πλησιάζει σε τέτοιο σημείο ώστε ο ένας να γίνεται καταδότης του άλλου για παρακοή στις “εντολές”του συστήματος.   

Άραγε σκεφθήκατε εσείς που τώρα καταδίδετε ο ένας τον άλλο ότι οδηγείτε τα πράγματα, “κουρδισμένοι” βέβαια κατάλληλα από το σύστημα, σε μια κοινωνία όπου θα λιντσάρει ο ένας τον άλλο; Το bullying/ψυχική και σωματική ακραία επιθετικότητα, ακόμα και στα δημοτικά σχολεία, είναι ενδεικτικό αυτού του μέλλοντος που το σύστημα το υποθάλπει. “Ξεκουρδιστείτε”, αν θέλετε μέλλον για τα παιδιά σας και  για όλη την  ανθρωπότητα. 

Το σύστημα επιδιώκει να διαιρεί τις οικογένειες, τις μικρές συλλογικότητες, αλλά και τα μεγαλύτερα κοινωνικά σύνολα. Εκτός από όσα ελέγχει πλήρως ή είναι κατασκευάσματα δικά του: οι ΜΚΟ, οι μασονικές στοές, κάθε είδους μυστικές παρακρατικές οργανώσεις, τα εντός κοινοβουλίων πολιτικά κόμματα (ειδικά στην Ελλάδα!) τα ελεγχόμενα διά των ηγεσιών τους θρησκευτικά δόγματα και θρησκείες.   

Πλην της αληθούς Ορθοδοξίας, που δεν μπορεί να την ελέγξει. Γι’ αυτό και τη μισεί θανάσιμα και έχει μακροχρόνιο σχέδιο να την διαλύσει εκ θεμελίων και να την υποτάξει στο Βατικανό, ένα από τα τρία σατανιστικά κέντρα του πλανήτη. Βατικανό, Σίτυ του Λονδίνου, Ουάσιγκτον DC. Όμως σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν  μερικά  υπόκεντρα:  ΟΗΕ,  ΕΕ,  ΝΑΤΟ, ΠΟΥ  και μερικά μικρότερα, όπως ΔΝΤ, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) κ.α. 

Τέταρτη επίγνωση. 

Έχω επίγνωση  το ότι ο ένας από  τους δύο τελικούς στόχους του συστήματος είναι η εις το ελάχιστον  μείωση του πληθυσμού του πλανήτη. Τώρα ξέρουμε από πικρή εμπειρία ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα διά της εξαπολύσεως θανατηφόρων ιών και εν συνεχεία άκρως επικίνδυνων εμβολίων που, εκτός των άλλων παρενεργειών τους, μεταλλάσσουν  τον αρχικό ιό.  Οπότε την κινούμενη αλυσίδα, μεταλλαγμένος ιός-νέο εμβόλιο- νεότερη μετάλλαξη- νεότερο εμβόλιο ή θα την κόψει δυναμικά η ανθρωπότητα ή το νεοταξικό σύστημα  θα την σταματήσει μόνον όταν πετύχει τον ρητά εκπεφρασμένο στόχο του: στη Γη να μείνουν  500 εκ/ρια μεταάνθωποι.  

Με άλλα λόγια  μεταλλαγμένοι άνθρωποι ώστε να μην έχουν προσωπική βούληση, αλλά να είναι έρμαια των εντολών που θα  φθάνουν στον εγκέφαλο τους από το παγκόσμιο σατανικό κέντρο.  Ήδη το πρώτο βήμα έγινε με το “εμβόλιο” κατά του κ/ού, που δεν είναι εμβόλιο αλλά αφ’ ενός  γενετικός μεταλλάκτης και αφ’ ετέρου μηχανισμός εντοπισμού και ελέγχου του φέροντος το έκχυμα  στο σώμα του, διά των ηλεκτρονικών νανοσωματιδίων που περιέχει.  

Αυτά διασκορπίζονται  σε όλο το σώμα άρα και στον εγκέφαλο και  μεταβάλλουν  τον εμβολιασμένο  σε κεραία. Εκπέμπει και δέχεται σήματα/κύματα της ίδιας υφής (ποιότητας) με τα δικά του εγκεφαλικά κύματα. Άρα ο εγκέφαλος του θα καταληφθεί βαθμιαία, ιδίως μετά την πλήρη εγκατάσταση του 5G, από μία δύναμη που δεν την ελέγχει! Και ο μόνος που θέλει να ελέγχει απόλυτα τον άνθρωπο είναι ο ίδιος ο Διάβολος διά των επί γης υποτακτικών του.  Ο Θεός ποτέ δεν παραβιάζει την ελευθερία που προσέδωσε στον άνθρωπο, μέσα στα πλαίσια των Συμπαντικών Του νόμων βέβαια. 

Αυτή η επίγνωση συμβάλλει τα μέγιστα  να βλέπω τη φάκα που στήνουν σε μένα, στα παιδιά μου και στην κοινωνία στην οποία ζω. Και όχι το τυράκι, τα δήθεν προνόμια στους εμβολιασμένους που θα αποδειχτούν καπνός στον άνεμο. Ήδη ο Π.Ο.Υ. ανακοίνωσε ότι τα μέτρα “προστασίας” από τον ιό πρέπει να συνεχιστούν ασχέτως πόσοι θα εμβολιαστούν σε κάθε χώρα. Για τον απλό λόγο, που ο Π.Ο.Υ. δεν τον εκφράζει  αλλά τον κρύβει, ότι οι εμβολιασμένοι  και προσβάλλονται από τον ιό, πολύ βαρύτερα μάλιστα,  και τον μεταδίδουν στους άλλους  μεταλλαγμένο επί τα χείρω. 

Πέμπτη επίγνωση.  

Έχω επίγνωση  ότι έχουν διαλύσει εντελώς την Παιδεία που μορφοποιεί τον Έλληνα  Άνθρωπο. Κάθε άλλη δεν είναι Παιδεία, αλλά εκπαίδευση δούλων, πως λέμε εκπαίδευση σκύλων να κάνουν μια ορισμένη εργασία, κάπως έτσι!Έχουν καταφέρει  το εκπαιδευτικό σύστημα των περισσοτέρων χωρών (και  ειδικά της Ελλάδος  -βλέπετε οι σατανάδες αυτοί τη μισούν θανάσιμα την Ελλάδα και τον ελεύθερο Έλληνα Άνθρωπο) να “κατασκευάζει” τον άνθρωπο-δούλο. Τον άνθρωπο που θα δεχτεί να τσιπαριστεί και να γίνει άβουλη μαριονέτα του συστήματος. Τα πράγματα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ, που διάβασα μόλις χτες ότι το διάσημο πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ κατάργησε τις αρχαιοελληνικές και λατινικές σπουδές, γιατί δημιουργούν ρατσισμό! Προφανώς την αριστεία την θεωρούν ρατσισμό εναντίον των μετριοτήτων ή των “τίποτα”!  Και άκρως επικίνδυνη την Ελευθερία! 

Οπότε, αν είμαι γονιός, φροντίζω προσωπικά  να μεταδώσω στα παιδιά μου βαθειά γνώση της ελληνικής ενιαίας γλώσσας, αρχαίας, βυζαντινής, νεώτερης. Αν το έκαναν αυτό πολλοί γονείς η Ελλάδα θα ανέβαινε στην ηγεσία του κόσμου, επειδή η ελληνική γλώσσα αναπτύσσει εξαιρετικά την ευφυΐα, αντί να είναι χώρα υπό διάλυση όπως είναι σήμερα. Αλλά παρ’ όλο που η ίδια η σωστή ελληνική γλώσσα γεννά μέσα στην ψυχή ήθος, (ας προσέξετε πόσο εκχυδαϊσμένη είναι η γλώσσα της νεολαίας μας  σήμερα, σημάδι πως μέσα της έχει χαθεί και το ήθος)  είναι απαραίτητο να τα διδάξω και να τα εμπνεύσω να αναζητούν Ήθος: Αρετή  και Ελευθερία! 

 Έκτη επίγνωση. 

Έχω επίγνωση ότι η λεγόμενη Εκκλησία της Ελλάδος έχει προσχωρήσει πλήρως στους κόλπους του συστήματος της Νέας “τάξης”. Έχει ενσωματωθεί σε αυτό και έχει υιοθετήσει τους στόχους του. Αν θέλουμε να παραμείνουμε υπό τις πτέρυγες του Αγίου Πνεύματος και του Χριστού αυτή η επίγνωση είναι πολύτιμη. Και ας κάνουμε προσευχή μετά δακρύων πολλών να μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα πώς πρέπει να ενεργήσουμε για να μη μας παρασύρουν  σε ενότητα με το εωσφορικό κέντρο του Βατικανού, δηλαδή να μη μας παρασύρουν στην άβυσσο του τελειωτικού σκότους. Το μεθοδεύουν από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα και βρίσκονται στο παρά πέντε στο να το πετύχουν.  

Βέβαια, στο θέμα αυτό επιβάλλεται εκτός από την  ατομική αλλαγή, που  συνίσταται στην επίγνωση των αγκαθιών της ψυχής μας και τη μετάνοια, να δράσουμε και συλλογικά, προς διαφύλαξη αληθούς πίστης  στον Τριαδικό Θεό και της αληθούς επί Γης Εκκλησίας Του. Επειδή Εκκλησία σημαίνει συλλογικότητα εν Χριστώ και η εξατομίκευση που προσπαθεί να φέρει σε όλες τις κοινωνίες το σύστημα δεν έχει θέση στην Εκκλησία του Χριστού. Εκκλησία είναι το “εμείς εν Χριστώ” και ποτέ το “εγώ εν Χριστώ”. Εξατομικευμένες κοινωνίες του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω, φθάνοντας ως και να  καταδώσει τον συνάνθρωπο του για τη μη “συμμόρφωση του προς τας εντολάς”, ή και να τον λιθοβολήσει για τον μη εμβολιασμό του δεν μπορούν να αποτελούν Εκκλησία/Σώμα  Χριστού. Τελεία και παύλα.     

Δυστυχώς δε για τους λιθοβολούντες, οι αρνητές πράττουν το θέλημα του Θεού λέγοντας όχι στο αντίχριστο για πολλούς λόγους “εμβόλιο”, κυρίως όμως  ως στοιχείου που αποστερεί την ελευθερία/αυτοβουλία, την εκ Θεού ποιότητα του πνεύματος του ανθρώπου. Και όχι αυτοί που το δέχτηκαν!  

Έβδομη επίγνωση. 

Έχω επίγνωση ότι όλοι οι θεσμοί έχουν προσχωρήσει στο σύστημα της Νέας “τάξης” και μάλιστα κατά τρόπο πλήρους εκτράχυνσης. Από  Δικαιοσύνη ως Αστυνομία… ο Θεός να σε φυλάει από “ανύπαρκτες” έως αισχρές υπηρέτριες του συστήματος. Συνεπώς δεν περιμένω δικαίωση η προστασία από αυτούς τους θεσμούς σε  οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα αναφύεται.  

Τότε, λοιπόν, πώς θα προστατευθώ; Βραχυπρόθεσμα οργανώνομαι συλλογικά και, όσο είναι δυνατόν, υποχρεώνω τις κεφαλές των θεσμών να δρουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους που απορρέουν από αυτό. Μακροπρόθεσμα έχω επίγνωση ότι όλοι αυτοί οι θεσμοί,  βέβαια και το Σύνταγμα, πρέπει να αλλάξουν εκ θεμελίων και αναλαμβάνω με δύναμη τον ενώπιον μου αγώνα προς αυτόν το στόχο.  

Όγδοη επίγνωση. 

Έχω επίγνωση ότι και ο Πανεπιστημιακός θεσμός έχει διαβρωθεί εντελώς από το νεοταξικό σύστημα . “Ημέτεροι” του συστήματος, ημιμαθείς και απολύτως  δουλικοί σε αυτό, καταλαμβάνουν σιγά-σιγά όλες τις πανεπιστημιακές έδρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον κυρίως της Ελλάδος -αν αντισταθούμε συλλογικά ώστε να έχει μέλλον! Και το πλέον λυπηρό είναι ότι αυτό συμβαίνει και στις Ιατρικές σχολές.  

Και βλέπουμε σήμερα γιατροί να είναι τόσο αδιάβαστοι και αήθεις που η παρουσία τους στην τηλεοπτική εικόνα να σου προκαλεί εμετό, αν έχεις ψάξει μόνος σου να βρεις τι πραγματικά συμβαίνει με τον κ/ιό και τα “εμβόλια”. Αλλά το να σου προκαλεί εμετό δεν είναι κάτι σοβαρό. Το σοβαρό είναι ότι σου προκαλεί θάνατο!  

Ως παρένθεση,  ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.  Υπάρχει μια κυρία γιατρός η οποία εμφανίζεται συνέχεια στις τηλεοπτικές συχνότητες, που και μόνον να ακούσεις τη φωνή της για τρία  λεπτά, πρέπει αμέσως να πάρεις  ηρεμιστικό χάπι,  ή να κάνεις προσευχή, για να καλμάρεις το νευρικό σου σύστημα που έγινε τσατάλι. Αν προσθέσεις και όσα λέει και την φρενήρη “εμπάθεια” με την οποία τα λέει, (όπως και όλα τα τηλε-παρουσιαστάκια) τότε χρειάζεσαι δυο-τρία  ηρεμιστικά. Πάντως, η κυρία αυτή -και όχι μόνον!- μου δίνει την εντύπωση ενός εντελώς ανίδεου και “αστοιχείωτου” ανθρώπου, που της είπαν “πες αυτά” και τα λέει, χωρίς καμία επίγνωση ότι κρατάει μια χειροβομβίδα που  έχει ήδη απασφαλιστεί και μπορεί να συντρίψει  την ίδια και τους ομοίους της. 

Μην εμπιστευόμενος/η λοιπόν κανένα θεσμό, ούτε αυτόν της δημόσιας περίθαλψης, αν αρρωστήσω ακολουθώ αμέσως και κατ’ οίκον το πρωτόκολλο θεραπείας του εκλεκτού Ελληνοκύπριου ιατρού Dr/α Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη που σχεδόν ταυτίζεται με αυτό του παγκόσμια κορυφαίου  Γάλλου ιολόγου Dr/α Didier Raoult (Ντιντιέ Ραούλ) με βάση το τρίπτυχο υδροξυχλωροκίνη,  βιταμίνες D και C σε μεγάλες ποσότητες και ψευδάργυρο. Επί πλέον αντιβίωση,  ισχυρά αντιπηκτικά αίματος, επειδή ο ιός διά της  ακίδας πρωτεΐνης, της  spike, δημιουργεί ισχυρές θρομβώσεις στο αίμα. Και προβιοτικά χάπια γιατί είναι απαραίτητη η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. 

Ο Dr. D. Raoul έχει επιβλέψει τη νοσηλεία εκατοντάδων, ίσως και χιλιάδων Γάλλων από κ/ιό και δεν του πέθανε ούτε ένας από αυτόν!  Η  υδροξυχλωροκίνη κυκλοφορεί σε σκεύασμα με το όνομα Plaquenil που συνταγογραφείται, πλην άλλων,  για τη ρευματική αρθρίτιδα. Αν έχετε γνωστό με αρθρίτιδα, ας σας το δώσει και  ας το έχετε προληπτικά στο σπίτι. Βιταμίνες D, C και το στοιχείο (ιχνοστοιχείο στο σώμα) Ψευδάργυρο (Zn) τα παίρνουμε προληπτικά** κάθε μέρα ιδίως από την αρχή του φθινοπώρου και  συνεχώς. Η C σε αναβράζοντα δισκία και όχι συμπαγή, επειδή στα πρώτα απορροφάται πλήρως, στα δεύτερα όχι. 

Ο  Πρόεδρος Tραμπ , ακόμα  από την αρχή της ενδημικής γρίπης Covid-19, είχε συστήσει την υδροξυχλωροκίνη και οι νεοταξίτες εγκληματίες,  διά του δικού τους Π.Ο.Υ., την απαγόρευσαν γιατί  έχει, λέει, αντενδείξεις. Οι άνθρωποι πέθαιναν σωρηδόν από λάθος πρωτόκολλα θεραπείας (λάθος από άγνοια ή  εσκεμμένο;) οι  αντενδείξεις τους μάραναν! Οι οποίες αντενδείξεις, ως δικαιολογία για την απαγόρευση της υδροξυχλωροκίνης στο θεραπευτικό πρωτόκολλο ενάντια στον κ/ιό, υπερτονίστηκαν και αυτό φυσικά είναι μια εγκληματική, παγκοσμίως “συνδυασμένη” ενέργεια.   

Όμως για την ένεση “γενετικής μετάλλαξης και ελέγχου”, που έχει θανατηφόρες παρενέργειες ενίοτε και άμεσες, γιατί δε λένε κάτι και γιατί δεν την απαγορεύουν;  Όλα απαντώνται με επιγνώσεις, επιγνώσεις, επιγνώσεις… Τουτέστιν με τη διεύρυνση συνειδήσεως, τη φωτεινή οδό  προς τη σωτηρία μας!  Επιγνώσεις για όλα τα δαιμονικά αγκάθια, τα μέσα μας και τα έξω μας! 

Επίγνωση  ένατη. 

Έχω επίγνωση ότι οι νεοταξίτες έχουν διαστρεβλώσει εντελώς τις έννοιες κάθε γλώσσας ώστε τους κατάμαυρους στόχους τους να τους εμφανίζουν ως λευκά περιστέρια. Μερικά παραδείγματα για να γίνει πιο κατανοητό. Λένε πολιτική ορθότητα και εννοούν φίμωση καθενός που έχει αντίθετες, ή έστω διαφορετικές, απόψεις από τις δικές τους. Σε λένε ομοφοβικό και εννοούν ότι θα επιβάλουν στην κοινωνία σου κάθε είδους διαστροφή του γενετήσιου ενστίκτου.   

Σε λένε ακραίο, φασίστα, εθνικιστή, φανατικό, ιδεοληπτικό και δε συμμαζεύεται. Και εννοούν: “άκου φίλε, δεν σου επιτρέπω να έχεις πατρίδα. Κάτω τα έθνη και τα σύνορα, όλοι σε μια πολιτισμική χοάνη-αλεστήρα θα μπείτε για  να βγείτε χυλός και δη ομογενοποιημένος, όπως ακριβώς εμείς τον θέλουμε: μια θρησκεία, ένα πολιτικό σύστημα το κομμουνιστο-καπιταλιστικό (κομμουνισμός για σας, καπιταλισμός για μας!), ένας (α)πολιτισμός, μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Σούζα εσείς… και μόνον έτσι  τα σκυλιά μας δεμένα”!  

Αφού εισχωρήσει βαθιά μέσα μας  αυτή η επίγνωση, κάθε φορά που ακούμε διαστρεβλωμένες έννοιες και εκφράσεις, αυτομάτως πρέπει να τις μεταστοιχειώνουμε και να τους προσδίδουμε την αλήθεια που υποκρύπτουν.  Μεγάλο βήμα προς την  εσωτερική ελευθερία μας αυτή η πρακτική! Και βέβαια στον γραπτό ή προφορικό μας λόγο αφ’ ενός ξεσκεπάζουμε τις διαστρεβλωμένες εκφράσεις  και αφ’ ετέρου  χρησιμοποιούμε τις αληθείς.  Τι θα γινόταν για παράδειγμα, αν  σταματούσαμε όλοι όσοι κατανοούμε να λέμε την αναληθή λέξη  “εμβόλια”, αλλά την αληθή “ενέσεις αργού πνευματικού και πιο άμεσου σωματικού θανάτου”  Σεισμός! Και στο σύστημα και στους αφελείς ή και δόλιους ανθρώπους! 

Επίγνωση δέκατη. 

Έχω επίγνωση ότι η υπέρτατη μέθοδος του συστήματος για να του παραδώσω αμαχητί όλα τα όπλα μου, τη λογική, την ψυχή μου, ακόμα και το σώμα μου στην απάνθρωπη δούλεψη του, είναι να καλλιεργεί μέσα μου κάθε είδους φόβο. Φόβο για την επιβίωση (οικονομική πίεση), φόβο για την ασφάλεια μου (δίδυμοι πύργοι, μετανάστευση, κλοπές μετά φόνων),  φόβο για το αύριο των παιδιών μου (ρημαγμένες, λεηλατημένες πατρίδες).  

Κι έτσι σιγά-σιγά και πολύ μεθοδικά, όπως ενεργούν πάντα, οι ηγέτες του συστήματος  μας έφθασαν στον υπέρτατο φόβο, το φόβο μπρος στην αρρώστια και το θάνατο. Το πέτυχαν “στήνοντας” μια απλή γρίπη ως παγκόσμιο θανατικό.  Πάρα πολλοί μέσα σε αυτήν την “παράγκα”…  μεγάλα ονόματα, που ίσως κάποια στιγμή κληθούν να πληρώσουν για τους τόσους θανάτους που έσπειραν και, αν δεν τιμωρηθούν,  θα εξακολουθήσουν να σπέρνουν.  

Ο  φόβος του θανάτου δεν είναι κάτι που νικιέται εύκολα. Έχει να κάνει με τη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής, μα κυρίως και πάνω από όλα με την πίστη μας στο Θεό. Αν ο Θεός υπάρχει (μιλάω γενικά και όχι για τους Χριστιανούς), τότε αυτός είναι η πρωταρχική αναίτια αιτία των πάντων. Και όπως απέδειξε ο μέγας Παρμενίδης είναι πανάγαθος. Αν δεν ήταν πανάγαθος, δηλαδή χωρίς ίχνος κακού μέσα του, το Σύμπαν θα κατέρρεε από τη διαπάλη καλού-κακού. Αυτή υπάρχει, αλλά περιορίζεται μόνον σε ορισμένα  πεδία βαρύτερης ύλης. Όμως ο Θεός είναι και αείζωος.  Αν δεν ήταν αείζωος  η ύλη/ενέργεια δεν θα ήταν αείζωη, όπως πράγματι είναι.  

Κι αν ο Δημιουργός μας είναι πανάγαθος και αείζωος πώς μπορεί να έφτιαξε εμάς τέτοιους που να πεθαίνουμε; Θα ήταν κακία εκ μέρους του και είπαμε ο Θεός είναι άσπιλος κακού. Προς τι λοιπόν τόσος φόβος μπρος στο θάνατο;       Τι είπε ο Σωκράτης στους μαθητές του λίγο πριν πιει, με απόλυτη ειρήνη και γαλήνη, το κώνειο; “Ήρθε η ώρα να αποχωριστούμε. Εσείς μεν προς τη ζωή, εγώ δε προς το θάνατο. Ποιος όμως πάει προς το καλύτερο, μόνον ο Θεός το γνωρίζει”!  

Ας προσέξουμε κάτι, δεν αμφέβαλε ούτε στιγμή ότι θα ζει μετά το θάνατο του. Διαφορετικά  θα έλεγε “εγώ  δε [πηγαίνω] προς την ανυπαρξία”. Αλλά είπε, εκδηλώνοντας ταπεινότητα αγίου ανδρός, ότι δεν ξέρω πού είναι καλύτερα. Γνώριζε πολύ καλά ο Σωκράτης ότι η φιλοσοφημένη και χωρίς εγκόσμια δεσμά ζωή του τού εξασφάλιζε πολύ υψηλή θέση στον επέκεινα κόσμο. Αλλά δεν περιαυτολόγησε! Οι ψυχικές κεραίες του απλού λαού έχουν συλλάβει ότι ο Σωκράτης,  ο Πλάτων (ίσως και άλλοι αρχαίοι δραματουργοί και φιλόσοφοι)   ήσαν  προάγγελοι του Χριστού και τους φιλοτέχνησε να κοσμούν  τοιχογραφίες ενός ή δύο απλών ναΐσκων.  Νομίζω  ένας είναι στο Άγιον Όρος. 

 Όσο για τους χριστιανούς που φοράνε μάσκες μέσα στους ναούς μην τύχει και  εκεί  τους μεταδοθεί κ/ός και πεθάνουν ή έσπευσαν να κάνουν ένα “εμβόλιο” που -πλην άλλων κακών- επιβαρύνει με μεταλλάξεις  ολόκληρη την κοινωνία, με στόχο να σωθούν από  έναν ιό που χωρίς τα εμβόλια και με τη σωστή αντιμετώπιση θα είχε ήδη ανεπίστροφα αδυνατίσει, τι να πούμε;   

Ας μην κοροϊδευόμαστε γιατί η κοροϊδία μας κρατάει δέσμιους του κακού. “Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς” δεν είπε ο Χριστός;  Πρέπει λοιπόν με παρρησία να πούμε ότι όλοι αυτοί  δεν είναι χριστιανοί! Οι δε εκκλησιαστικοί ταγοί που τους οδηγούν σε απώλεια της ψυχής τους, όχι απλώς δεν είναι χριστιανοί, αλλά είναι κάτι εντελώς άλλο. Το τι είναι το αφήνω στη δική σας λογική και διαίσθηση. 

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου,  11-12 Ιουνίου 2021 

* Η λέξις αυτή κυκλοφορεί σε δύο παραλλαγές, κορωναϊός και κορωνοϊός. Όμως πιο σωστή είναι η δεύτερη , όχι πως η πρώτη είναι εντελώς λάθος. Αυτή η θεϊκή γλώσσα, η ελληνική, απεχθάνεται τις χασμωδίες. Αν προφέρουμε τη λέξη κορωναϊό το στόμα χασμάται, κινείται σαν να χασμουριέται όπως, λίγο πιο βαρβαρικά, το λέμε σήμερα. Αυτό δεν συμβαίνει στη δεύτερη εκδοχή της λέξης, άρα είναι πιο σωστή. 

**Για πρόληψη  κυκλοφορούν εξαιρετικές φόρμουλες  που συνδυάζουν επαρκή ημερήσια δοσολογία βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Ωστόσο οι βιταμίνες  D και C είναι αναγκαίο να λαμβάνονται σε ιδιαίτερα σκευάσματα ενισχυμένης δοσολογίας. Και σε περίπτωση ασθένειας από κ/ό, οι δόσεις αυτές είναι τεράστιες. Επί πλέον, προβιοτικά μεγάλης συμπύκνωσης φιλικών για το έντερο βακτηρίων είναι τότε αναγκαία. Γκουγκλάρετε  και θα βρείτε  όλα αυτά τα αναγκαία!  

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr