• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Καύσωνας; Ποιος καύσωνας;

11 μήνες ago
in Slider, ΑΠΟΨΕΙΣ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

“H θερμοκρασία πέφτει σε ελάχιστες περιοχές κάτω από τους σαράντα βαθμούς” μάς ανακοίνωσε σήμερα η Ράνια Τζίμα στο MEGA, ξεκινώντας ένα ακόμη τρομολαγνικό δελτίο ειδήσεων, η μισή διάρκεια του οποίου είναι αφιερωμένη στον “ακραίο καύσωνα” που πλήττει την χώρα. Είναι όμως πράγματι έτσι; Είναι τα σαραντάρια ο κανόνας αυτές τις μέρες στην Ελλάδα;

Aπό τους 551 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλη την χώρα, σήμερα 23 Ιουλίου, μόνο οι 78 έδειξαν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών (δηλαδή ένα ποσοστό γύρω στο 14%, https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=3792 ). Αν, μάλιστα, προσέξουμε λίγο περισσότερο τις θερμοκρασίες, θα παρατηρήσουμε ότι συνθήκες καύσωνα (δηλαδή θερμοκρασίες άνω των 39 βαθμών) έχουμε στα γνωστά μέρη : Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Λακωνία, Έβρος και σε κάποιες μεμονωμένες περιοχές ακόμη. (δηλαδή είναι ζήτημα αν ο καύσωνας επηρεάζει το 15% με 20% του πληθυσμού της Ελλάδας) .

Στην υπόλοιπη χώρα, πολύ απλά, δεν έχουμε καύσωνα. Στο κέντρο της Αθήνας (μετεωρολογικός σταθμός Γκάζι, https://penteli.meteo.gr/stations/athens/ ) -που παρεμπιπτόντως μας έλεγαν ότι η θερμοκρασία θα χτυπήσει σαραντάρια ήδη από τη Δευτέρα- είχαμε 36,3 βαθμούς τη Δευτέρα, 37,5 την Τρίτη και 37,6 την Τετάρτη. Στην Θεσσαλονίκη (μετεωρολογικός σταθμός HELEXPO, https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/ ) είχαμε 35,7 τη Δευτέρα, 36,1 την Τρίτη και 37,8 την Τετάρτη. Στη δε Πάτρα, απ’ όπου τα κανάλια έχουν το θράσος να κάνουν δραματικά ρεπορτάζ για τις τάχα ανυπόφορες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη, η θερμοκρασία ήταν 32,9 τη Δευτέρα, 33,2 την Τρίτη και 31,8 σήμερα! ( https://penteli.meteo.gr/stations/patra/ ) Πρωτοφανής καύσωνας, πράγματι!

Φυσικά τα τηλεοπτικά μας κανάλια- αυτός ο βόθρος της παγκόσμιας δημοσιογραφίας- δεν μπαίνουν στον κόπο να μας αναφέρουν συγκεκριμένα μετεωρολογικά στοιχεία (εκτός αν πρόκειται για τη Λάρισα ή την Καρδίτσα που μπορούν να ενισχύσουν το κινδυνολογικό τους αφήγημα). Εξάλλου αν οι θερμοκρασίες δεν συμφωνούν μαζί μας, τόσο το χειρότερο για τις θερμοκρασίες.

Οι ρεπόρτερ, με ύφος γεμάτο αγωνία και με τη κατάλληλη γκραν-γκινιόλ μουσική υπόκρουση, θα στηθούν μπροστά από θερμόμετρα φαρμακείων που τα χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος για να μας δείξουν πόση ζέστη έχει (“στους 53 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στο φαρμακείο του κύριου Βρασίδα, Σία μου!”) ενώ δεν θα παραλείψουν να βάλουν θερμικές κάμερες (η νέα μόδα!) για να μας πουν ότι στο καπό των αυτοκινήτων οι θερμοκρασίες φτάνουν και τους …120 βαθμούς (λες και υπήρχε περίπτωση να ξαπλώσουμε πάνω στις λαμαρίνες!).

Επιπλέον, το όλο σκηνικό στήνεται, με συνεχή ρεπορτάζ, τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν αρχίσει ο “καύσωνας” ώστε να το εμπεδώσουν όλοι οι τηλεθεατές. Και κάπως έτσι τα κανάλια μετατρέπουν ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό κύμα ζέστης σε Αρμαγεδδώνα. Καθόλου αθώα, καθόλου κατά τύχη, βέβαια : ο τρόμος πάντα πουλάει και επιπλέον πρέπει να προωθήσουν και το αφήγημα της “κλιματικής αλλαγής” από το οποίο βγάζουν δισεκατομμύρια τα αφεντικά τους. Από κοντά και οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι αντί να διαφυλάξουν την επιστημονική τους αξιοπρέπεια, προτιμούν να γίνονται συμμέτοχοι σε αυτό το θλιβερό τσίρκο.

Συμβουλή : όπου και αν είστε, κλείστε την τηλεόραση και βγείτε μια βόλτα να καθαρίσει το μυαλό σας. Ακόμη και αν ζείτε στην Λάρισα, οι 44 βαθμοί είναι πολύ πιο ευχάριστοι από ένα δελτίο ειδήσεων ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού.

Tilemachos Chormovitis

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”
Slider

Roberts: Γιατί κανένας δικηγόρος δεν έχει μηνύσει τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια COVID – “Η Γερμανία απήγαγε τον δικηγόρο που ετοίμαζε την αγωγή”

by admin
9 ώρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
10 ώρες ago
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ
Slider

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ! ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

by admin
11 ώρες ago
«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Slider

«Η Ρωσία Αρχίζει να Χάνει». Απαγόρευση του Οργισμένου Άρθρου του Λαβρόφ – Ξαφνική Ακύρωση των Διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ

by admin
12 ώρες ago
Next Post
ΜΕΓΑ ΣHMEIO στην Κερατέα !! ΘYMΩMENH Αγ. Παρασκευή !! Εγώ ΓΙΟΡΤΑΖΩ κ εσείς κάνετε…

ΜΕΓΑ ΣHMEIO στην Κερατέα !! ΘYMΩMENH Αγ. Παρασκευή !! Εγώ ΓΙΟΡΤΑΖΩ κ εσείς κάνετε…

Πεθαίνουν παντού πλέον…

Πεθαίνουν παντού πλέον...

Comments 1

  1. Μπουμπουλινα says:
    11 μήνες ago

    Ειμαι Λαρισαια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου το καλοκαιρι παντα ηταν θερμο ζουμε την νεα τρομοκρατια του καιρου συν την υπαρξη του Χαρπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr