• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Μεγάλη κρίση, όπως του 2008, θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία εντός 18 μηνών

5 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Σημαντική χρηματοπιστωτική κρίση θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία το α’ τρίμηνο του 2023, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Την έλευση νέας, μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανάλογης αυτής που έλαβε χώρα το 2008, εντός χρονικού διαστήματος 18 μηνών, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, εάν ο πληθωρισμός δεν διατηρηθεί υπό έλεγχο.
Πιο συγκεκριμένα, η άνοδος του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους κατά την περίοδο της πανδημίας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τεραστίων διαστάσεων σοκ για την παγκόσμια οικονομία εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξήσει τα επιτόκια για να καταστείλει τον πληθωρισμό, προειδοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας στην ετήσια έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ότι η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα μπορούσε να σημειώσει επιβράδυνση, σε μόλις 1,1 %, δεδομένου ότι τα υψηλότερα επιτόκια αναγκάζουν τους επενδυτές να μην τοποθετούνται σε περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο.
Οι αναδυόμενες αγορές, που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα εξωτερικού χρέους, θα πληγούν ιδιαίτερα.
«Τα ασφάλιστρα κινδύνου θα αυξηθούν σημαντικά, οι πιο χρεωμένες χώρες θα δυσκολευτούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους και μια σημαντική χρηματοπιστωτική κρίση θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία το α’ τρίμηνο του 2023, η οποία θα είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή του 2008, με μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας» δήλωσε η ρωσική κεντρική τράπεζα.

Το βασικό σενάριο

Εν προκειμένω αξίζει να ειπωθεί πως η «νέα μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση» είναι το «κακό» σενάριο των Ρώσων υπευθύνων χάραξης πολιτικής.
Αντίθετα, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, προβλέπει ευρεία οικονομική ανάκαμψη, με τις πληθωριστικές πιέσεις να εξαφανίζονται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα, θεωρεί αυτό είναι «πολύ πιο πιθανό» από τα εναλλακτικά σενάρια, που κάνουν λόγο για χρηματοπιστωτική κρίση, επιδείνωση της πανδημίας ή αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού.
Ακόμα κι έτσι, όμως, η ρωσική προειδοποίηση δείχνει την εντεινόμενη ανησυχία που υπάρχει για τα επίπεδα του πληθωρισμού παγκοσμίως.
Και ενώ αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρώπης δηλώνουν ότι θεωρούν τις αυξήσεις στις τιμές προσωρινές, η διοικήτρια της ρωσικής κεντρικής τράπεζας Elvira Nabiullina δήλωσε στους Financial Times τον Ιούλιο ότι η αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις στη Ρωσία είναι πιθανό να αποτελέσουν μακροπρόθεσμο φαινόμενο.
Η προειδοποίηση της Ρωσίας έρχεται εν μέσω καλπάζουσας αύξησης των τιμών στην αναδυόμενη Ευρώπη.
Η χαλάρωση των περιορισμών που είχαν ληφθεί για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού έφερε την οικονομική παραγωγή το β’ τρίμηνο του 2021 σε επίπεδα προ πανδημίας.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, αυτή η «ανάκαμψη συνοδεύτηκε από σημαντική αύξηση στις τιμές.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και Παραγωγού έφτασε σε υψηλά επίπεδα τον Ιούλιο και δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης» αναφέρει η Capital Economics.
Αρκετές αναδυόμενες αγορές αύξησαν επιτόκια επιθετικά φέτος, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τον πληθωρισμό υπό έλεγχο.
Η Ουκρανία αύξησε το επιτόκιο της κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, η Ρωσία κατά 2,25% και η Βραζιλία κατά 3,25%.
Οι πιέσεις όμως παραμένουν ισχυρές.
Ο πληθωρισμός στη Βραζιλία «τρέχει» με 9%, πολύ πάνω από τον στόχο του 3,75% της κεντρικής τράπεζας, ενώ παράλληλα οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι το επιτόκιο πολιτικής θα αυξηθεί στο 7,5% μέχρι το τέλος του έτους, από 5,25% που είναι σήμερα.
«Απέναντι σε αυτό την κατάσταση παγκοσμίως, η CBR [η ρωσική κεντρική τράπεζα] έκανε το σωστό για να ξεπεράσει τον πληθωρισμό με αυξήσεις», δήλωσε η Elina Ribakova, αναπληρώτρια επικεφαλής οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Οργή στη Τζόρτζια για το σχέδιο κατεδάφισης οικογενειακών εστιών ώστε να τροφοδοτηθούν με ρεύμα τα data centers
Slider

Οργή στη Τζόρτζια για το σχέδιο κατεδάφισης οικογενειακών εστιών ώστε να τροφοδοτηθούν με ρεύμα τα data centers

by admin
48 δευτερόλεπτα ago
Λαβρόφ, Μεντβέντεφ και Πεσκόφ Προειδοποιούν: Η Δύση Ετοιμάζει Θανάσιμη Παγίδα για τη Ρωσία – Οι 7 «Βόμβες»
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ, Μεντβέντεφ και Πεσκόφ Προειδοποιούν: Η Δύση Ετοιμάζει Θανάσιμη Παγίδα για τη Ρωσία – Οι 7 «Βόμβες»

by admin
25 λεπτά ago
Κρατώντας την Αμερική έξω από τον Εναέριο χώρο του Ιράν: Η Κίνα Παραδίδει νέα Φορητά συστήματα Αεράμυνας – Αναφορές
Slider

Κρατώντας την Αμερική έξω από τον Εναέριο χώρο του Ιράν: Η Κίνα Παραδίδει νέα Φορητά συστήματα Αεράμυνας – Αναφορές

by admin
51 λεπτά ago
SOS – Η «Μεγάλη Αρπαγή» Όλης της Ιδιωτικής Περιουσίας των Ανίδεων Ανθρώπων μέσω της Ψηφιοποίησης & Tokenization
ΔΙΕΘΝΗ

SOS – Η «Μεγάλη Αρπαγή» Όλης της Ιδιωτικής Περιουσίας των Ανίδεων Ανθρώπων μέσω της Ψηφιοποίησης & Tokenization

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Δημήτρης Αντωνίου : Ιδρύστε Πρόσθετους Νέους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά τον νόμο. Διαγραφείται από του προδοτικούς συλλόγους του Πατούλη,…

Δημήτρης Αντωνίου : Ιδρύστε Πρόσθετους Νέους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά τον νόμο. Διαγραφείται από του προδοτικούς συλλόγους του Πατούλη,...

«Ηλεκτροπληξία» στην κοινωνία από τις τιμές του ρεύματος και η δικαιολογία της κυβέρνησης: «Η κλιματική αλλαγή φταίει»!

«Ηλεκτροπληξία» στην κοινωνία από τις τιμές του ρεύματος και η δικαιολογία της κυβέρνησης: «Η κλιματική αλλαγή φταίει»!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr