ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κι άλλη βόμβα κατά του νόμου Κατρούγκαλου από το Σ.τ.Ε.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 7 Απρ 2018 - 11:28
Loading...

Άλλη μία βόμβα μεγατόνων έριξε το Συμβούλιο Επικρατείας στον ΕΦΚΑ κρίνοντας ως αντισυνταγματικές ζωτικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την προηγούμενη Παρασκευή 30 Μαρτίου , οι σύμβουλοι με ψήφους 17 υπέρ, 8 κατά δικαίωσαν του κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική:

-την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματικών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

-τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)

Στην ουσία πρόκειται για ξήλωμα του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς. δεν είναι η πρώτη φορά που θεμελιώδεις διατάξεις του κρίνονται αντισυνταγματικές. Με τη δημοσιοποίηση της απόφασης ,η κυβέρνηση πρέπει να δράσει αμέσως ,εκτός κι αν προκρίνει να προσθέσει άλλη μία εκκρεμότητα στους ώμους της κυβέρνησης που θα την διαδεχθεί.

Και μόνο από την ακύρωση της ένταξης μερίδας ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ουσιαστικά ξηλώνονται όλο το νομοθέτημα και η αρχιτεκτονική του συστήματος.

timelink.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter