• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

6 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΥΓΕΙΑ
0
Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Κορωνοϊός – ΑΧΕΠΑ: Το επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου – Πρόκεται για τον 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Τους τέσσερις έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τον 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το Σάββατο είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο ασθενείς, ένας 67χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου και από τότε νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ειδική μονάδα απομόνωσης και ένας 90χρονος ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την Τετάρτη 11 Μαρτίου και είχε εισαχθεί με πνευμονία στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Ανησυχία για τα αυξανόμενα «ορφανά» κρούσματα

Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μάχη των ειδικών να ιχνηλατήσουν τα δεκάδες χιλιάδες άτομα που περιλαμβάνονται στους 22 κύκλους μετάδοσης που έχουν ανοίξει οι ισάριθμοι αχαρτογράφητοι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Πρόκειται για τους 22 ασθενείς (επί συνόλου 228) για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης ή επιδημιολογικής σύνδεσης με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό ταξιδιού, πρόκειται για τα “ορφανά” κρούσματα όπως τα έχει ονομάσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα “ορφανά” κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες. Από πέντε που ήταν την περασμένη Τρίτη έγιναν 11 την περασμένη Παρασκευή και 22 χθες. Τα περισσότερα από αυτά έχουν καταγραφεί στην Αθήνα.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για τα αχαρτογράφητα αυτά περιστατικά περισσότερο κι από τους τρεις θανάτους που έχουν σημειωθεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, «δε με ανησυχούν οι θάνατοι. Με ανησυχούν αυτά τα περισσότερα ορφανά που εμφανίζονται μέρα με την ημέρα και έχει δώσει το καθένα τον δικό του κύκλο μετάδοσης».

https://youtu.be/1fYekamqmlI

Ανακοινώσεις Τσιόδρα

Χαρακτήρισε δε αυτούς τους κύκλους μετάδοσης επιθετικούς και χρησιμοποίησε ένα…κινέζικο παραμύθι για να δείξει την επιθετικότητα της μετάδοσης. «Ο κύκλος μετάδοσης είναι επιθετικός. Είναι σαν το παραμύθι με τον Κινέζο βασιλιά που έπαιξε σκάκι με έναν αντίπαλο και του είπε: “Αν σε νικήσω θα μου δίνεις για κάθε τετράγωνο διπλάσιους τόνους ρύζι”. Και όταν έχασε ο βασιλιάς, είδε ότι δεν τον έφτανε η παραγωγή της Κίνας, δεν ξέρω για πόσα χρόνια, τόσα δισεκατομμύρια τόνοι ρυζιού ήταν» είπε ο καθηγητής Τσιόδρας.

Η σαφής επιθετική αύξηση του ιού και η ταχεία εξάπλωσή του αποτελούν δύο παράγοντες που ανησυχούν τους επιστήμονες στην Ευρώπη, που βλέπουν την πανδημία πια να εξελίσσεται ζωντανά στη Γηραιά ήπειρο. «Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε την επιθετική αύξηση του ιού και να σκεφτούμε ότι αυτός ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα. Πρέπει να απομονωνόμαστε, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή. Η επιθετική αύξηση του ιού αυτού μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχα φαινόμενα με αυτά της Ιταλίας και στην Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Τσιόδρας.

Ωστόσο, τόνισε ότι τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα από την πορεία του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν πιο αναλυτική εκτίμηση για την τροχιά της Ελλάδας. «Με τα δεδομένα που έχω αυτή τη στιγμή, δε μπορώ να μιλήσω για τροχιά τύπου Ιταλίας. Θα μου επιτρέψετε να περιμένω μία εβδομάδα για να το πω με σιγουριά αυτό» ανέφερε ο καθηγητής. Σε διάστημα, δε, 2-3 εβδομάδων εκτίμησε ότι θα υπάρχει πλήρης εικόνα για την αποτελεσματικότητα ή μη των μέτρων, τα οποία εχουν ληφθει εγκαίρως και σε υπερθετικό βαθμό.

Η εξαντλητική ιχνηλάτηση

Η ιχνηλάτηση, δηλαδή η ανίχνευση και ο εντοπισμός των προσώπων του περιβάλλοντος ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος, είναι μια διαδικασία που εφαρμόστηκε με επιτυχία από τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αμέσως μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα εισαγόμενα κρρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Με την ιχνηλάτηση απομονώθηκαν χιλιάδες πρόσωπα, στενές επαφές των ασθενών ώστε να ανακοπεί η μετάδοση στην κοινότητα και εντοπίστηκαν και νέοι ασθενείς.

«Ξέρουμε ότι αυτή η διαδικασία της εξαντλητικής ιχνηλάτησης έχει οδηγήσει σε μια μείωση ή σε μια μη δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες χώρες. Εξακολουθούμε εξαντλητικά να την κάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Όσο αντέχουμε, θα το κάνουμε» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, αλλά εξήγησε πως «από ένα σημείο και μετά γίνεται εξαιρετικά δύσκολο γιατί κάθε “ορφανό” κρούσμα έχει το δικό του κύκλο μετάδοσης, ο οποίος μπορεί να είναι εκθετικός και να έχει ξεκινήσει πριν 5 μέρες, «οπότε και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Μπορεί να φτάςουμε πολύ γρήγορα, να ιχνηλατούμε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα».

protothema.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Ηλεκτρονικοί ρουφιάνοι
ΕΛΛΑΔΑ

Άρης Τάτσης δικηγόρος: Ηλεκτρονικοί ρουφιάνοι

by admin
9 ώρες ago
Η σύνδεση του εμβολίου COVID-19 με τον καρκίνο αποκρύπτεται εδώ και χρόνια, αποκαλύπτει η ακρόαση της Γερουσίας
ΥΓΕΙΑ

Η σύνδεση του εμβολίου COVID-19 με τον καρκίνο αποκρύπτεται εδώ και χρόνια, αποκαλύπτει η ακρόαση της Γερουσίας

by admin
20 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Βιομετρικός Έλεγχος στο Δημόσιο: Ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνία της καθολικής επιτήρησης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεώργιος Αποστολάκης: Βιομετρικός Έλεγχος στο Δημόσιο: Ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνία της καθολικής επιτήρησης

by admin
1 ημέρα ago
ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΠΑΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ με κόμμα έκπληξη κατά Μητσοτάκη;

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Σκληρή απάντηση Καρυστιανού στην αντιρωσική προπαγάνδα του Μαξίμου – Γιατί τρέμει το σύστημα την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

Σκληρή απάντηση Καρυστιανού στην αντιρωσική προπαγάνδα του Μαξίμου – Γιατί τρέμει το σύστημα την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων

9 ώρες ago
NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

4 ημέρες ago
Το Ιράν διέκοψε κάθε επαφή με τις ΗΠΑ – Γιατί η εκεχειρία τελειώνει και ο πόλεμος επιστρέφει;

Το Ιράν διέκοψε κάθε επαφή με τις ΗΠΑ – Γιατί η εκεχειρία τελειώνει και ο πόλεμος επιστρέφει;

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    Μήνυμα Δημητρίου: Κρατάτε γερά! Τα σχέδια τους για ταυτότητα, προσωπικό αριθμό θα καταρρεύσουν.

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Θαυματουργική εμφάνιση σε φωτογραφία: ο Χριστός, ο προφήτης Ηλίας και ο…

    27 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Ηλίας Καλλιώρας: Χανταϊός: Η προαναγγελθείσα ή μια πρώτη βολή μιας άλλης πανδημίας Νο2;

    25 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (6/6/2026)

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Δρ. Κ. Βαρδάκας: Θα τρέξουν κατοστάρι για να λάβουν το νούμερο που είναι κατεξοχήν και “πνευματικό νούμερο”.

    22 shares
    Share 9 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr