ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κτηνοτρόφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς βοοειδή βρέθηκαν νεκρά και ακρωτηριασμένα στο Τέξας

ΔΙΕΘΝΗ. - 24 Απρ 2023 - 18:25
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Οι κτηνοτρόφοι του Τέξας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αφού βρήκαν αρκετά βοοειδή νεκρά και ακρωτηριασμένα.

Την περασμένη εβδομάδα, έξι βοοειδή βρέθηκαν μυστηριωδώς νεκρά με τη γλώσσα τους “εντελώς αφαιρεμένη”.

Τα αποτρόπαια περιστατικά έχουν προκαλέσει μυστήριο στις αρχές του Τέξας, λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος αίματος που να έχει χυθεί.

Οι κτηνοτρόφοι στην κομητεία Μάντισον βρήκαν μια 6χρονη αγελάδα διασταύρωσης μακρύκερων, πεσμένη στο πλάι, νεκρή και ακρωτηριασμένη.

Η αγελάδα βρέθηκε κατά μήκος ενός κρατικού αυτοκινητόδρομου στο ανατολικό κεντρικό Τέξας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάντισον.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, η γλώσσα του ζώου είχε “αφαιρεθεί πλήρως από το σώμα χωρίς να χυθεί αίμα”.

Μια “ευθεία, καθαρή τομή, με προφανή ακρίβεια” είχε επίσης γίνει για να αφαιρεθεί το δέρμα γύρω από το στόμα της αγελάδας στη μία πλευρά.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι το χορτάρι γύρω από το ζώο ήταν αδιατάρακτο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγελάδα δεν φαίνεται να πάλεψε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Δεν βρέθηκαν ίχνη ελαστικών ή πατημασιές στην περιοχή, αποκάλυψαν οι αρχές.

Οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν επίσης ότι δεν υπήρχαν αρπακτικά ή πουλιά που προσπαθούσαν να αρπάξουν τα απομεινάρια της αγελάδας, τα οποία αποσυντέθηκαν ανέγγιχτα για αρκετές εβδομάδες.

Κατά τη διερεύνηση του αινιγματικού θανάτου της μακρυκέρατης αγελάδας, οι αρχές ανακάλυψαν ότι υπήρξαν άλλα πέντε παρόμοια περιστατικά.

Όλα τα ζώα βρέθηκαν κατά μήκος του ίδιου πολιτειακού αυτοκινητόδρομου, που βρίσκεται στην κομητεία Brazos και στην κομητεία Robertson.

Τέσσερις ενήλικες αγελάδες και ένα ετήσιο ζώο αναφέρθηκαν νεκρές από παρόμοια περιστατικά.

Βρέθηκαν όλες ξαπλωμένες στη μία πλευρά με την εκτεθειμένη πλευρά του προσώπου τους κομμένη κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού με τον ίδιο τρόπο.

Και οι πέντε είχαν επίσης “αφαιρέσει εντελώς τη γλώσσα τους”, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Σε δύο από τις πέντε αγελάδες, οι αρχές ανακάλυψαν ότι “είχε γίνει μια κυκλική τομή που αφαιρούσε τον πρωκτό και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα”.

Η τομή είχε γίνει με “την ίδια ακρίβεια” όπως και οι τομές κατά μήκος των σαγονιών της αγελάδας.

Στις μεταγενέστερες ανακαλύψεις, δεν υπήρχαν επίσης σημάδια διαταραχών στο γρασίδι, δεν χύθηκε αίμα και δεν υπήρχαν αξιοσημείωτα ίχνη στην περιοχή.

Δεν εθεάθησαν αρπακτικά ή πουλιά να ψάχνουν τα υπολείμματα για αρκετές εβδομάδες μετά το θάνατο.

Η αιτία θανάτου και των έξι αγελάδων παραμένει άγνωστη.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Μάντισον συνεργάζονται με άλλες υπηρεσίες για να προσπαθήσουν να λύσουν τον γρίφο.

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων στο Κολοράντο, όπου δεκάδες βοοειδή σφαγιάστηκαν αυτό το φθινόπωρο από ένα ασύλληπτο αρπακτικό που δεν άφησε ίχνη.

18 νεκρές αγελάδες βρέθηκαν επίσης λίγο έξω από την πόλη Meeker τον Οκτώβριο.

Ορισμένες έμοιαζαν σαν να είχαν σκοτωθεί από λύκους, αλλά οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο δεν βρήκαν ίχνη λύκου ή στοιχεία του θηρευτή στην περιοχή.

Μέχρι τον Νοέμβριο, τουλάχιστον 40 μοσχάρια αναφέρθηκαν νεκρά.

slaynews.com

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr