ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κυανούς Ουρανός : Επίσκοποι ή απόσκοποι;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. - 23 Ιούν 2022 - 20:53
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το 2002 ομολογώ ότι ήμουν άσχετος από Ορθοδοξία και δεν θυμάμαι ποιός άνεμος με πήγε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος της Μεταμορφώσεως Αττικής. Περίμεναν στο προαύλιο του ναού ιερείς με πολύ περιποιημένα άμφια, η φιλαρμονική του δήμου, ο δήμαρχος και πολύς κόσμος ευλαβής, πονεμένος και συγκινημένος. Θυμάμαι τώρα ότι μου έκανε πολύ εντύπωσιν η ατμόσφαιρα διότι ήμουν άσχετος από αυτά και αυτή η ενθύμησις μου έμεινε για πάντα στον νου. Ήταν τόσον έντονος, ώστε πιθανόν να συνέβαλε και στην κατοπινήν ουσιαστικήν ενασχόλησίν μου με την Ορθοδοξία.

Κάτι περίμεναν και από την όλη επισημότητα και κατάνυξιν αναρωτιόμουν τι να είναι. Οι εικόνες μου από τους ναούς ως τότε περιορίζονταν στην Ανάστασιν, σε γάμους και βαπτίσεις. Την πλέον επίσημον υποδοχήν την είχα δει σε αφίξεις νυμφών, με τα περιποιημένα οχήματα. Παρουσία λοιπόν της φιλαρμονικής φανταζόμουν κάτι εξαιρετικό και είχε εξαφθεί η φαντασία μου.

Αίφνης εμφανίζεται ένα κατασκονισμένο τζιπ και κατεβαίνει από αυτό ένας λερωμένος και ξεκούμπωτος ιερωμένος. Κάποιοι έλεγαν ότι ήταν ο ηγούμενος της Ι.Μ.Σαγματά αρχιμανδρίτης Νεκτάριος (νυν μητροπολίτης Αργολίδος) αλλά λησμόνησα το όνομα και την ιδιότητα με τα χρόνια κι απλώς μου το θύμισαν πάλι σχετικώς προσφάτως. Άλλωστε ποιός άλλος να ήταν, ο οποίος θα έφερνε τα οστά του Αγίου Λουκά του ιατρού; Μου είχε κάνει εντύπωσιν τότε ότι τιμούσαν ένα ρώσον Άγιον.

(Σημείωσις : μήπως σήμερον αρχίσουν τις απο-αγιοκατατάξεις των ρώσων αγίων, λόγω Ουκρανίας; Θα περιμένουν οι μητροπολίτες την εντολή Κούλη; Μη γελάτε, όλα να τα περιμένετε από αυτούς!)

Ξεκούμπωτος και κατασκονισμένος ο τότε αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, λες και το είχε σκάσει από κάποιο western, πήγε πίσω από το άθλιο αυτοκίνητό του, άνοιξε το πορτ μπαγκαζ, που είχε μέσα ότι σαβούρα μπορεί να φανταστεί κάποιος, εργαλεία, σφυριά, ματρακάδες, μυστριά και ό,τι άλλο και βγάζει από εκεί τα λείψανα του Αγίου! Ωιμέ!!!

Μου έκανε αίσθησιν η αντίδρασις του κόσμου. Ξενέρωσαν! Κάποιοι πίσω μου έλεγαν φωναχτά “τι ρετάλι είναι αυτό;”. Λες και πήγαινε να βγάλει τα σκουπίδια. Μου έφυγε η αρχική εντύπωσις και με τα τότε μυαλά μονολόγησα μέσα μου “παπάδες! Τι θες και ασχολείσαι με δαύτους;”

Παρακολουθώ διαδικτυακώς ομιλίες φωτισμένων γερόντων. Τι να πει κανείς όταν ακούει τον μακαριστό γ.Ιωσήφ Βατοπεδινόν ή τον γ.Αθανάσιον Μυτιληναίον ή τον ζώντα γ.Εφραίμ της Σκήτης Αποστόλου Ανδρέου & Μεγάλου Αντωνίου ή πολλούς άλλους. Και μετά ακούς τους μητροπολίτες σαν ξεκούρδιστα παιχνίδια, ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΠΝΕΥΣΤΟΥΣ, οπότε αφιερώνω την εικόνα του άρθρου για τον πασιφανώς υβριστικόν τίτλον ενός βιβλίου του εις τον εν λόγω μητροπολίτην. Άκου “άπαιχτος” ο Θεός! Τι πέρασε τον Θεόν, playmaker στην dream-team; Άκου “άπαιχτος”! Άλλο χαρακτηριστικό δεν βρήκε να αναφέρει;

https://i.ytimg.com/vi/BZ9Skb5F8s0/maxresdefault.jpg

Κάτι τέτοιοι μητροπολίτες έγιναν οι τιμητές της Ορθοδοξίας, γιατί δεν είναι ο μόνος. Σήμερα βρήκα ένα καταπληκτικό άρθρο www.triklopodia.gr/εχει-ιδιοκτησια-η-πιστη/ . Τους φτύνει ο κόσμος κι αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Έγιναν πάπες αλλά ο πάπας είναι ένας κι αυτοί στην Ελλάδα ίσα με 80 πάπες. Με την κατρακύλα τους ασχολήθηκα προ διετίας ~ https://oimos-athina.blogspot.com/2020/07/blog-post_40.html . Έγραφα τότε :

Εορτάζοντας τους Αγίους Αποστόλους, ανέγνωσε ο ιερέας το Ευαγγέλιον (Ματθ.ι’1,5-8) :

«Και προσκαλεσάμενος τους δώδεκα μαθητάς αυτού έδωκεν αυτοίς εξουσίαν πνευμάτων ακαθάρτων ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. … 5 Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων· Εις οδόν εθνών μη απέλθητε, και εις πόλιν Σαμαριτών μη εισέλθητε· 6 πορεύεσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ. 7 πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι Ήγγικεν η βασιλεία των οὐρανών. 8 ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε· δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε»

Μάλιστα!!! Όταν ο στόχος κάθε ανθρώπου είναι η θέωσις στη μετά θάνατον ζωήν («ίνα ώσιν εν»), ο Χριστός έδωσεν εξουσία στους Αποστόλους να ενεργούν Θεϊκά, να εγείρουν νεκρούς!!! Αυτό προ Πεντηκοστής, από εκεί και πέρα αδιάλλειπτη φώτισιν του Αγίου Πνεύματος. Απαπα, πως “ζηλεύω”…

Με απλά λόγια τους “εξουσιοδότησε” ο Χριστός να εκτείνουν την χείρα τους, όπως Εκείνος και να εκχέουν την Θεία Χάριν : “Λάζαρε εγέρθητι … ανέβλεψε … άρον τον κρέββατον σου και περιπάτει … καθαρίσου από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν … κ.α.”

Οι Απόστολοι αυτήν την δωρεά την παρ-έδιναν στους διαδόχους τους (είπαμε «δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε») και είναι η αποστολική διαδοχή των επισκόπων.

Δυο χιλιάδες χρόνια μετά κυριαρχεί “πάσα νόσος και πάσα μαλακία”. Που είναι οι διάδοχοι των Αποστόλων να εκτείνουν την χείρα τους θεραπεύοντας ασθενείς, καθαρίζοντας λεπρούς, εγείροντας νεκρούς, εκβάλλοντας δαιμόνια, δωρίζοντας την δωρεάν που έλαβαν;

Που “παράπεσε” στον δρόμο της ιστορίας αυτή η ανείπωτη Θεϊκή δωρεά;

Δείτε αν σας καλύπτουν θεολογικώς οι εξηγήσεις του ~ https://youtu.be/IX6OhidefPg

Περιδιαβαίνων το διαδίκτυον αλίευσα, ανάμεσα σε πολλές διαμαρτυρίες κατά του συγκεκριμένου μητροπολίτου, μια επιστολήν με ευγενικότατα διατυπωμένους και τεκμηριωμένους μύδρους εναντίον του. Αντί όμως να απαντήσουν αναδεικνύονται σε σύγχρονους Άννες, Καϊάφες και φαρισαίους.

www.triklopodia.gr/και-τριτη-αποστωμοτικη-απαντηση-στον/

Δείτε πόσα φρικτά καταγγέλονται πλην όμως κοσμιωτάτως και κανείς δεν απαντά. Γιατί άραγε; Δεν νοιώθουν την αποστολικήν τους αποστολήν; Γέλασα ιδιαιτέρως με το απόσπασμα :

Και να ‘ναι ο Φαρμακίδης με τον Καΐρη, και ο ένας ο Καΐρης να λέει βασφημίες κατ’ Αυτής της Κυρίας Θεοτόκου. Να αρνείται το Αειπάρθενο της Παναγίας… Και πάει μια μέρα ο Κολοκοτρώνης και τον πιάνει απ’ τα γένια τον Καΐρη, που ήταν παπάς! Προσέξτε. Έχουμε κι αυτά, έχουμε τους τάχα καλλιεργημένους, τους ”μορφωμένους”, τους λιμοκοντόρους, έχουμε κι αυτούς.

Και είπε ότι η Παναγία δεν είναι Αειπάρθενος. Γιατί είχε πάει στις Εσπερίες ο Καΐρης… Και πάει ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης και τον εσπάνε στο ξύλο και του λένε : «Αυτό, για την Αειπαρθενία της Παναγίας», του είπανε. «Εσύ», λέει, «πράγμα τζιβαέρικο που είναι η Πίστη μας, θα πεις εσύ για την Παναγία;

Να και τούτη, να και τ’ άλλη…» Τον εκάμαν τον παπά μαύρο. Το καταλάβατε; Τον Καΐρη. Τον Θεόφιλο Καΐρη, που του ‘χουνε αδριάντα εκεί στην Άνδρο. Του ‘χουνε μία προτομή με τα γένια του κει πέρα. Τί να τον κάμεις; Φτύσιμο θέλεις αφού είπες για την Παναγία μας. Και είχε κακό θάνατο κιόλας…

Το φρικτό με τον συγκεκριμένον επίσκοπον είναι ότι φέρει το όνομα Αγίου, τον οποίον κυνήγησε η ίδια η ιεραρχία και δεν τον αποκατέστησε ΠΟΤΕ! Το όνομα του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ. Ούτε για τον Άγιό του δεν νοιάζεται; Ούτε αυτόν τιμά;

www.triklopodia.gr/bas_4-όταν-έφαγε-πόρτα-ο-άγιος-νεκτάριος/

Τελικά είναι επίσκοποι ή ΑΠΟΣΚΟΠΟΙ; Που αποσκοπούν;

Κυανούς Ουρανός

(cyanuranus@post.com )

 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr