ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κυανούς Ουρανός : Θρησκείες και … ο Ων (Υπάρχων Θεός)

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. - 3 Φεβ 2021 - 20:32
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Από παλιά ο άνθρωπος αναζητούσε την προέλευσίν και τον δημιουργόν αυτού και του κόσμου. Από την ‘άνω ενατένισιν’ προέρχεται η λέξις ‘άνθρωπος’ (άνω+θρώσκω=ατενίζω). Η ανθρωπότης στο διάβα της δημιούργησε (ή της δημιούργησαν) πολλές θρησκείες.

Ο πανδαμάτωρ χρόνος λησμόνησε πάμπολλες.

Αν υπήρχεν ο θεός τους θα είχεν επέμβει για να μη λησμονηθή.

Κάποιες παραμένουν ως σήμερα.

Ποιές όμως είναι “ζωντανές θρησκείες”, κρίνοντας από τις εμφανίσεις του “θεού” τους (ή διακονητών του), τις ενέργειες για το καλό των πιστών (θαύματα) και την διαρκή νουθεσίαν τους;

Σημ. Σαν Ορθόδοξος καταχρηστικά χρησιμοποιώ τον όρο ‘θρησκεία’ για την Ορθοδοξίαν, καθώς η ίδια αυτοορίζεται σαν “η Αλήθεια της υπάρξεως του Ενός και Μοναδικού Τριαδικού Θεού και η κοινωνία στην υπό του Ενσαρκωθέντα κι Αναστάντα Μονογενούς Υιού Του Ιησού Χριστού ιδρυθείσαν Εκκλησίαν”.

Η αναζήτησις των ριζών του κι όποιων τον έφεραν στον κόσμον είναι έμφυτη στον άνθρωπον. Έμφυτη επίσης είναι η προσμονή αγάπης και τρυφερότητας από τον δημιουργόν του (όπως το βρέφος αποζητά από τους φυσικούς του γονείς) αλλά και η προσδοκία οδηγιών για το “ζην” ή και το “ευ ζην”…….. >>>

 

Κυανούς Ουρανός

 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…