ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ Σταϊκούρα: «ΔΕΝ θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας» – ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΕΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, vid

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 24 Μαρ 2022 - 6:30
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Απίστευτο…

Στην κυνική ομολογία ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας για τα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, οπότε ένα κομμάτι της χώρας θα ΦΤΩΧΥΝΕΙ για να παίρνει και αυτό επιδόματα με όσους ήδη φτώχυναν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη, ρωτήθηκε κατά πόσο τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στοχευμένα ή όχι.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος είπε απευθυνόμενος στον Χρήστο Σταϊκούρα: «Η επιδότηση που δίνετε για τα καύσιμα στο τρίμηνο εκτός του diesel, είναι 130 εκατ. ευρώ. Αν μειώνατε τον ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, οι απώλειες εσόδων για το κράτος θα ήταν 82,5 βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ».

Στην συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Χρήστος Σταϊκούρας: Η απώλεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το πιο σημαντικό ότι δε θα ήταν στοχευμένα. Στους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Όλγα Τρέμη: Αυτοί που φοροδιαφεύγουν;

Χρήστος Σταϊκούρας: Το 86% φοροδιαφεύγει;

Όλγα Τρέμη: Όχι αλλά ένα κομμάτι φοροδιαφεύγει.

Χρήστος Σταϊκούρας: Να το αντιστρέψω συνεπώς: Αυτό το κομμάτι που φοροδιαφεύγει δεν θα την γλίτωνε και με την μείωση του ΦΠΑ;»

Όλγα Τρέμη: Φυσικά, αλλά θα ωφελείτο το σύνολο της κοινωνίας»

Χρήστος Σταϊκούρας: Μα δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν θέλουμε. Έχουμε κοινωνικό πρόσημο.

photo pixabay/screenshot

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr