ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 12 Δεκ 2020 - 20:06
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Άρχισαν από καιρό τα διλήμματα και οι πιέσεις και οι “απειλές” από διάφορες κυβερνήσεις και από διάφορα Μ.Μ.Ε. για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού. Θέλουν να μας πείσουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι απαραίτητο και ότι θα κάνει σχεδόν το “θαύμα” για να μην υπάρξει ξανά ο κορωνοϊός «covid19» στην ανθρωπότητα, και ότι μόνο έτσι η ανθρωπότητα θα επανέρθει στην καθημερινότητα της. Είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός «covid19» είναι ένας μέχρι στιγμής ιός από τους 100 συν ιούς που υπάρχουν στον πλανήτη μας.

Όπως είναι φυσικό χρησιμοποιούμε απλά παυσίπονα για διαφόρους λόγους όπως όταν έχουμε πονοκέφαλο, οσφυαλγία, ρευματικό και μυϊκό πόνο, για πονόλαιμο, για πυρετό και άλλα. Στο φύλλο με τις οδηγίες χρήσης γράφει ξεκάθαρα για προειδοποιήσεις και προφυλάξεις και για ανεπιθύμητες παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό του ανθρώπου. Τα απλά παυσίπονα είναι στην κυκλοφορία των φαρμάκων εδώ και δεκαετίες. Εδώ και καιρό υπάρχουν διάφορες σχολές σκέψης για τη χρήση της “μάσκας”· η μια πλευρά λέει ότι είναι η χρήση της μάσκας είναι μια λύση για τη μη μετάδοση του κορωνοϊού και η άλλη πλευρά λέει ότι με τη συνεχή χρήση της μάσκας υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή των ανθρώπων, και σίγουρα υπάρχει δυσκολία, αφού μειώνεται η εισροή οξυγόνου και όχι μόνον. Μερικές φαρμακευτικές εταιρείες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρήκαν το “ειδικό” εμβόλιο δήθεν για να σώσουν την ανθρωπότητα… Είναι γνωστό ότι μερικές φαρμακευτικές εταιρείες ελέγχονται και αποσκοπούν στο να κερδίζουν εκατομμύρια με τις πωλήσεις των φαρμάκων και των εμβολίων. Επίσης είναι γνωστό ότι το ίδιο φάρμακο (της ίδιας μάρκας) σε ένα άνθρωπο μπορεί να τον βοηθήσει και σε άλλο να αυξήσει τα προβλήματα υγείας που έχει. Επίσης μερικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν κάνει λάθη σοβαρά και πλήρωσαν αποζημιώσεις για τα λάθη που έπραξαν. Ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο παρελθόν έκανε λάθη και λάθος εκτιμήσεις για ιατρικά θέματα.

Δεν είναι παράλογες οι επιφυλάξεις που έχει μια μεγάλη μερίδια ανθρώπων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Πώς είναι δυνατόν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κυκλοφορήσει στην αγορά; και πώς ξέρουμε ότι δεν θα έχει σοβαρές και σημαντικές παρενέργειες ;

Υπάρχουν καταξιωμένοι γιατροί που αντιδρούν έντονα στο συγκεκριμένο εμβόλιο… όπως επίσης καταξιωμένοι γιατροί που όταν τους ρωτάς τι θα κάνουν με το εμβόλιο απαντούν απλά και Ελληνικά: «θα το μελετήσω πρώτα επιστημονικά και μετά θα αποφασίσω, όταν και εφόσον θα περάσει ένα χρονικό περιθώριο ασφαλείας» και διερωτούνται γιατί τόση βιασύνη για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Φυσικά η άλλη πλευρά θα μας πει, πρέπει να πεθάνουν και άλλοι για να γίνει ο εμβολιασμός; Έχω προσέξει ότι μέχρι στιγμής οι περισσότεροι θάνατοι στην Κύπρο που λένε ότι προήλθαν μετά από ασθένεια από τον κορωνοϊό, είναι ασθενείς που είχαν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας και σε μερικές περιπτώσεις ήταν σε προχωρημένη ηλικία.

Είναι πολλά τα χρήματα. Με την εμφάνιση του κορωνοϊού έγινε αύξηση στην τιμή του χρυσού, γιατί όμως; με την ανακοίνωση ότι βρέθηκε το εμβόλιο που θα κάνει το “θαύμα του” η τιμή του χρυσού είναι σταθερή…

Η κατάσταση σίγουρα είναι δύσκολη και περίπλοκη λόγω του κορωνοϊού. Υπάρχει εδώ και καιρό, πείνα, ανεργία, φτώχια, πόνος, υπάρχει αύξηση στα ψυχολογικά προβλήματα των ανθρώπων. Η επιμονή τους να πάρουμε εδώ και τώρα το εμβόλιο πρέπει να μας προβληματίσει. Είναι όντως για το καλό μας που θέλουν να μας κάνουν το εμβόλιο ή υπάρχουν μεγάλα και σκόπιμα συμφέροντα; Πρέπει να μας προβληματίσει επίσης και η στάση ορισμένων πολιτικών που για το δήθεν “καλό μας” θέλουν να κάνουν οι ίδιοι το εμβόλιο μπροστά στις κάμερες. Ζούμε τους πολιτικούς εδώ και χρόνια που δεν ενδιαφέρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και η κοινωνία και δεν έδειξαν τόσον ζήλο για την επίλυσή τους. Μακάρι να έδειχναν την ίδια ευαισθησία και για τις άλλες αιτίες θανάτων που ταλαντεύουν την κοινωνία… Υπάρχει μερίδα ανθρώπων που διερωτάται: άραγε οι πολιτικοί θα κάνουν όντως το συγκεκριμένο εμβόλιο ή η ένεση θα έχει κάτι άλλο μέσα εκτός από την ουσία του εμβολίου; Αφού οι πολιτικοί θέλουν να δείξουν το καλό παράδειγμα, ας κάνουν το κανονικό εμβόλιο και όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και δεν έχουν παρενέργειες, ας βάλουν δεύτερη δόση όπως επιβάλλεται και να έρθουν και σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, και αν όντως δεν έχουν παρενέργειες από το εμβόλιο και εξακολουθούν να είναι και αρνητικοί στο test ας το προτείνουν και στον απλό κόσμο.

Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσον απλά· όμως σίγουρα δεν είναι απλά, είναι περίπλοκα. Υπάρχουν και οι σωστές απορίες όπως θα είναι υποχρεωτικό το συγκεκριμένο εμβόλιο; Θα ψηφιστεί Νόμος για υποχρεωτικό εμβολιασμό; όσοι δεν το κάνουν θα έχουν συνέπειες από το Κράτος; Τι θα γίνει με τις γυναίκες που είναι έγκυες ή που θέλουν να μείνουν έγκυες στο άμεσο μέλλον; τα μικρά μωρά θα γίνουν πειραματόζωα για χάρη του κορωνοϊού;

Σε μια από τις πολλές ομιλίες του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου, όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο Θεός να τον προσέχει για να συνεχίσει να μας καθοδηγά στα τόσο δύσκολα χρόνια που ζούμε, επεσήμανε ότι «ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι βιασμός και της ψυχής μας και του σώματός μας». Ας σεβαστούν λοιπόν το δικαίωμα της Ελευθερίας των ανθρώπων και ας μας αφήσουν να επιλέξουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι αν θέλουμε να εμβολιαστούμε και αν δεν θέλουμε να μην το κάνουμε. Τουλάχιστον εμείς οι πιστοί ας αυξήσουμε την προσευχή μας να παρέμβει πιο γρήγορα ο Θεός να μας προστατεύσει γιατί όπως μας συμβούλευσε και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου μετά από ενημέρωση που είχε από άτομο που εμπιστεύεται και αγαπά: «αυτή την αρρώστεια σύντομα και απότομα θα επέμβει ο Χριστός και θα την πάρει».

Η Παναγία μας να μας προσέχει και να φωτίσει στην επιλογή μας.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…