ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 26 Σεπ 2020 - 21:33
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι γεγονός, είναι μια πραγματικότητα ότι στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία είναι εγωιστές, συμφεροντολόγοι, σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, αγαπούν τα υλικά αγαθά με πάθος, έχουν αυτοσκοπό το χρήμα, το εύκολο κέρδος. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν αρχές, δεν έχουν αξίες, δεν αγαπούν τον συνάνθρωπο τους, αντίθετα σκέφτονται πως θα τον εκμεταλλευτούν, να “παίξουν” με τον πόνο του. Το χρήμα για αυτούς είναι η ίδια η ζωή τους, είναι η θρησκεία τους, είναι κατά τη γνώμη τους ο “Θεός” τους. Για αυτούς το χρήμα είναι το οξυγόνο τους… Αρκετοί από αυτούς έχουν τόσα χρήματα που όμως ζουν φτωχοί. Βλέπουμε να προβάλλονται συχνά πυκνά από τα Μ.Μ.Ε. τα μικρά παλάτια που ζουν διάφοροι οικονομικοί παράγοντες της υφηλίου και οι περισσότεροι άνθρωποι λένε τι ωραία ζωή που έχουν οι πλούσιοι και τα γνωστά. Όμως όπως είπε και ένας Γάλλος συγγραφέας ο Αλέξανδρος Δουμάς: “Μην εκτιμάς το χρήμα ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από ότι του αξίζει. Είναι πολύ καλός υπηρέτης, αλλά πολύ κακός αφέντης”.

Όμως εμείς οι άπληστοι, οι αμαρτωλοί άνθρωποι ξεχάσαμε ή θέλουμε να ξεχάσουμε ότι ο Ιησούς Χριστός μας ο Θεάνθρωπος γεννήθηκε σε μια φτωχή Φάτνη δίνοντας το μήνυμα να είμαστε απλοί, να μην αναζητούμε τα υλικά, αγαθά την πολυτέλεια. Τον Αληθινό Ιησού Χριστό δεν θα τον βρούμε στην πολυτέλεια, σε Μέγαρα, σε χώρους που υπάρχουν Ανάκτορα. Τον συναντούμε μια ζωή από τα πανάρχαια χρόνια πάνω στο Σταυρό. Σταυρώθηκε για να σωθούμε εμείς οι αμαρτωλοί, για να νικήσει το θάνατο και τον Νίκησε! Εμείς οι αμαρτωλοί άνθρωποι σταυρώσαμε τον Υιό του Θεού μας χωρίς να κάνει την παραμικρή αμαρτία. Ο Πόντιος Πιλάτος που όταν ρώτησε ποιον προτιμάτε να αφήσω ελεύθερο, τον Ιησού ή το Βαραββά δυστυχώς το πλήθος φώναξε με πάθος να αφήσει τον κακό, τον εγκληματία το Βαραββά. Επίσης η απόφαση του Πόντιου Πιλάτου που είπε “Νίπτω τας χείρας μου” έμεινε στην Ιστορία. Όχι μόνον οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ζητήσαμε ένα Συγνώμη, αντίθετα με τις πράξεις μας και τις ενέργειες ξανασταυρώνουμε καθημερινά τον ίδιο τον Θεό μας.

Σίγουρα δεν είναι μόνο ο Ιούδας που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό για τριάντα αργύρια, σίγουρα η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Σίγουρα υπήρχαν και θα υπάρχουν αρκετοί πολιτικοί ακόμα ολιγόπιστοι Ιερωμένοι που εκμεταλλεύονται τη Θρησκεία μας. Κάθε εποχή που ζούμε έχει πάντα τους υποκριτές και τους Φαρισαίους…

Σίγουρα υπάρχουν και πιστοί άνθρωποι που αγαπούν με την καρδιά τους και την ψυχή τους αληθινά τον Ιησού Χριστό και είναι έτοιμοι να ανεβούν και αυτοί τον Γολγοθά.

Εδώ και καιρό ορισμένοι πολιτικοί ανθέλληνες έχουν την απαίτηση να καταργηθεί ο Σταυρός από την Ελληνική Σημαία, δεν θέλουν τα θρησκευτικά βιβλία να έχουν το σύμβολο του Σταυρού. Απαράδεκτο αυτό το γεγονός, αφού από τότε που πάνω στο Σταυρό καρφώθηκε και πέθανε για τη σωτηρία της ανθρωπότητας ο Υιός του Θεού μας, ο κύριος ημών Ιησού Χριστός,

το όργανο αυτό της τιμωρίας έγινε όργανο σωτηρίας. Ο Σταυρός έγινε το σύμβολο του ιδίου του Χριστού, σύμβολο που τρέμουν τα δαιμόνια.

Ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του σταυρό, για άλλους είναι μικρός και για άλλους είναι μεγάλος ο σταυρός. Εάν θέλουμε να αντέξουμε το σταυρό μας για να παίρνουμε δυνάμεις πρέπει να βάζουμε τον σταυρό μας και να λέμε Δόξα σοι ο Θεός!

Να μην ξεχνάμε ποτέ την ευλογία και τη δύναμη του Σταυρού! Τα θαύματα που κάνει! Δυνατό παράδειγμα είναι ο Τίμιος Σταυρός στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού που με τη νηστεία και την προσευχή του Πάτερ Δημήτριου, ενός απλού και ταπεινού Ιερέα, θεραπεύει παράλυτους και σοβαρά άρρωστους πιστούς. Η Ιατρική σε αυτές τις περιπτώσεις «ψηλώνει ψηλά τα χέρια της».

Ο Θεός να δυναμώνει, να έχει γερό και να ευλογεί τον Πάτερ Δημήτριο για να συνεχίσει την αποστολή του. Την ευλογία του Τιμίου Σταυρού να έχουμε και τις δικές του προσευχές.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…