ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – Η ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 13 Ιούλ 2021 - 11:05
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πέρασαν ήδη 47 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη Τουρκική εισβολή που είχαν οδηγήσει στην κατοχή της Κύπρου μας με επακόλουθο το 40% των εδαφών της Κύπρου να είναι σκλαβωμένα. Αρκετοί οι νεκροί, αρκετοί οι τραυματίες, όπως επίσης αρκετοί οι αιχμάλωτοι του πολέμου. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω του πολέμου, 200.000 άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες, άλλοι έμειναν εγκλωβισμένοι και 1619 γράφτηκαν στις λίστες των αγνοουμένων. Και δεν είναι μόνον αυτές οι συνέπειες που προκάλεσε το προδοτικό πραξικόπημα και η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο· Όσον περνά ο καιρός η μη επίλυση του Κυπριακού είναι εις βάρος ολόκληρου του Ελληνισμού. Να μην ξεχνούν οι πολιτικοί του Ελληνισμού ότι εάν χαθεί η Κύπρος τότε σίγουρα έχουν σειρά άλλα νησιά του Ελληνισμού από την αδίστακτη Τουρκία.

Η Τουρκική πολιτική είναι σταθερή και δεδομένη· θέλουν ολόκληρη την Κύπρο, θέλουν να έχουν επεμβατικά δικαιώματα, ζητούν σχεδόν ολόκληρο το θαλάσσιο πλούτο της Κύπρου και όχι μόνον… Ο Ερντογάν θέλει και επιδιώκει τη διχοτόμηση του νησιού, τη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Τουρκία. Προτείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δύο ξεχωριστά κράτη εάν δεν κάνουμε και επιπλέον συμβιβασμούς υπέρ της Τουρκίας.

Δικαιολογημένα οι απλοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι με την πορεία του Κυπριακού προβλήματος, αρκετοί πρόσφυγες έχουν ήδη πεθάνει στην προσφυγιά…σχεδόν όλοι οι πρόσφυγες ξεπέρασαν τις προσδοκίες ότι θα επιστρέψουν πίσω στις πατριωτικές εστίες τους… αρκετοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο νέων τετελεσμένων γεγονότων από την Τουρκία και ο φόβος ενός πολεμικού συμβάντος.

Ένα ακόμα έγκλημα χωρίς τιμωρία παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια, παρόλο που ο λαός ζητά την τιμωρία των ενόχων. Οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές. Και ερχόμαστε στο παρόν στην πιο κρίσιμη καμπή του Κυπριακού προβλήματος. Το μόνον που έχει αλλάξει είναι η στάση, η πολιτική του Ισραήλ απέναντι στον Ελληνισμό η οποία δεν είναι όπως το 1974 που ήταν υπέρ των Τούρκων, που βοήθησαν τους Τούρκους στην εισβολή. Το Κυπριακό πρόβλημα είναι θέμα εισβολής και κατοχής και ΟΧΙ θέμα μεταξύ των δυο κοινοτήτων όπως θέλουν να το παρουσιάζουν ορισμένες χώρες…

Η ημικατεχόμενη Κύπρος για να μπορέσει να ξεφύγει από τα αδιέξοδα χρειάζεται γνήσιους πολιτικούς. Πολιτικούς που πρέπει να αγαπούν την Πατρίδα, πολιτικούς που να μην έχουν ως προτεραιότητες τους την εξουσία, το χρήμα, την εξυπηρέτηση των δικών τους ανθρώπων. Να είναι τρόπος ζωής για αυτούς η Πατρίδα! η Θρησκεία! η Οικογένεια! η Ιστορία! η Παιδεία! Να φροντίσουν να υπάρχει το αίσθημα δικαιοσύνης, να υπάρχει Δημοκρατία και όχι να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που έχουν και να υπακούν στα ξένα συμφέροντα.

Θέλουμε πολιτικούς που να ενώνουν το λαό και όχι να το διχάζουν. Θέλουμε πολιτικούς που να μην χωρίζουν τους πολίτες σε δύο κατηγορίες. Να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις επιλογές τους. Να μην τιμωρούν τους πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν τα εμβόλια αφού όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι σε δοκιμαστικό, πειραματικό στάδιο.

Έγραψε μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Σουρής «Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα την “Σωτηρίαν της Πατρίδος” Δι΄ ό και αποφεύγουν επιμελώς να την σώσουν. Μετά την σωτηρία, δεν θα έχουν επάγγελμα»

Βλέπω στους δρόμους διάφορες μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες που ενημερώνουν την κοινή γνώμη για διάφορα θέματα. Δεν είδα να έχει έστω και μια με το σύνθημα Δεν Ξεχνώ τώρα που είναι η συμπλήρωση ακόμα μιας μαύρης επετείου… Η Ελληνική ιστορία μας δίδαξε μεταξύ άλλων: «Τραγωδία είναι να έχεις πρόγονους ατρόμητους ΓΙΓΑΝΤΕΣ και να σε κυβερνούν φοβισμένοι νάνοι» όπως αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς να είναι και ελεγχόμενοι από τα ξένα κέντρα αποφάσεων.

Αλλοίμονο στον Ελληνισμό όταν υπάρχουν φοβισμένοι νάνοι πολιτικοί στην εξουσία που πρέπει να διαχειριστούν τα προβλήματα του Ελληνισμού… φυσικά αυτοί οι νάνοι πολιτικοί είναι από τα σπλάχνα του Ελληνισμού που αναδεικνύονται.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…