ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ : Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 14 Φεβ 2021 - 20:49
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το έτος 2006 στην Κύπρο προκηρύχθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου προκαθήμενου της Εκκλησίας, αφού ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε έπρεπε να αντικατασταθεί.

Γενικά ο λαός στην προσπάθεια του να επιλέξει έναν Άξιο και ταπεινό Ιεράρχη, έναν καθοδηγητή της Ορθόδοξης Πίστης, ένα Θρησκευτικό ηγέτη, δεν αμέλησε και έτρεξε να δώσει την ψήφο του. Η Ψήφος του κόσμου ανέδειξε δύο Αρχιερείς για να διεκδικήσουν τη θέση του Αρχιεπισκόπου. Όμως από τους δύο Αρχιερείς κανένας από αυτούς δεν κατάφερε εν τέλει να γίνει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου γιατί η ψήφος του κόσμου δεν θεωρήθηκε σημαντική και δεν λήφθηκε σχεδόν καθόλου υπόψη για κάποιο λόγο. Ως νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναδείχθηκε ο τρίτος σε σειρά που είχε τους ελάχιστους ψήφους από τον κόσμο και αυτός ήταν και είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β. (αυτό είναι μια άλλη Ιστορία πως τα κατάφερε και πήρε το Θρόνο).

Παρόλα αυτά ως Ορθόδοξος λαός περιμέναμε όλοι ο νέος Αρχιεπίσκοπος να είναι ένας πραγματικός πνευματικός ηγέτης, να είναι ο καθοδηγητής μας προς τη μόνη σωτηρία του ανθρώπου, προς τον Θεό. Να μας διδάξει την προσευχή, τη μετάνοια, τη νηστεία. Περιμέναμε να μας διδάξει, να κατηχήσει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά στον Χριστό, την Παναγία, προς τους Αγίους, προς την Εκκλησία μας. Περιμέναμε να στήριζε την Εκκλησία απέναντι στις προκλήσεις των καιρών.

Έτσι εν συντομία οι αληθινοί πιστοί ήθελαν και θέλουν να έχουν Αρχιεπίσκοπο ένα Θρησκευτικό Ηγέτη! να προσπαθεί να αγωνίζεται για το Ιερατικό έργο της Εκκλησίας· Έναν Αρχιεπίσκοπο που να αγαπά την Πατρίδα του αληθινά. Έναν Αρχιεπίσκοπο που όταν κάνει λάθη να έχει το θάρρος να το παραδέχεται. Έναν Αρχιεπίσκοπο που να μην έχει ως το πρώτο μέλημα του την αύξηση της περιουσίας της Εκκλησίας, να μην είναι οι προτεραιότητες του οι επιχειρήσεις. Τι σημασία έχει εάν χτίζει νέους ναούς όταν δεν μπορεί να προστατεύει τους αληθινούς πιστούς που είναι υπό διωγμό. Με λύπη βλέπουμε ορισμένα Μ.Μ.Ε. να πολεμούν ξεκάθαρα την Εκκλησία, τους ίδιους τους πιστούς και ο πρώτος στην τάξη της Ιεραρχίας αντί να δίνει την πρέπουσα σημασία, ασχολείται με άλλα θέματα όπως με τα χρυσά διαβατήρια και με την κατεδάφιση διατηρητέων κτιρίων. Η Εκκλησία της Κύπρου δεν χρειάζεται για Αρχιεπίσκοπο έναν επιχειρηματία· επιχειρηματίες έχει ήδη αρκετούς. Αντίθετα έχει ανάγκη από σωστούς Ιεράρχες, να είναι υπόδειγμα να είναι καθοδηγητές προς το δρόμο του Χριστού μας. Να είναι με τον Σταυρό στο χέρι…

Σκοπός μου δεν είναι σε καμία περίπτωση να κάνω κριτική ούτε να κρίνω, απλώς να αναφέρω μερικά γεγονότα και καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε ορισμένους Ιεράρχες. Μόνο ο Ύψιστος μας έχει το δικαίωμα να κρίνει τον καθένα από εμάς…

Δυστυχώς εκτός από μη άξιους Ιεράρχες ο Ελληνισμός βιώνει και αρκετούς ανθέλληνες πολιτικούς. Τι να κάνει έτσι πολιτικούς όταν με τα έργα τους, με τις πράξεις τους, με τα λόγια τους πολεμούν τη θρησκεία· δεν υπερασπίζονται την εδαφική κυριαρχία της Πατρίδας. Όταν δηλώνουν: «θα πήγαινα με τον Διάβολο αν ήταν να σώσω την πατρίδα μου», « Θα συμμαχήσω με τον Διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα», «Ακόμα και με το Διάβολο θα πάμε αν είναι να υπερασπιστούμε το λαό». Ο Ελληνισμός έζησε πολιτικούς όπως ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας που εκτός από γνήσιος πατριώτης ήταν και αρκετά θρησκευόμενος. Τα λόγια του ήταν απλά: «Εάν ο Θεός μεθ΄ ημών, ουδείς καθ΄ ημών». Η φράση του Ιωάννη Καποδίστρια γράφτηκε στην Ιστορία όταν τον παρότρυναν να μην εκκλησιασθεί λόγω του ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες για την δολοφονία του. «Δεν γίνεται να χάσω την Θεία Λειτουργία για κανένα λόγο…».

Θα ήταν πολύ διαφορετικά να πράγματα για την Εκκλησία και για την Πατρίδα εάν στο πηδάλιο της Εκκλησίας ήταν και είναι Ιεράρχες όπως τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Ήταν ένας άξιος και ικανός Ιεράρχης που αγαπούσε αληθινά την Εκκλησία και την Ελλάδα. Πρόσφερε πολλά για την Εκκλησία και για την Πατρίδα. Δεν είναι τυχαία που αγαπήθηκε τόσο πολύ από το λαό. Ήταν ο Αρχιεπίσκοπος που άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων. Ένας Ιεράρχης που ένωνε το λαό ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας. Δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση και με την Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Τα λόγια είναι περιττά. Ο Ελληνισμός έχει ανάγκη από ικανούς Ιεράρχες σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που αντιμετωπίζει… Είμαι και εγώ αισιόδοξος ότι ο Ελληνισμός αφού έχει άξιους Μητροπολίτες όπως τον Μόρφου Νεόφυτο, τον Λεμεσού Αθανάσιο και στην Ελλάδα όπως τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο και άλλους, θα αναδείξει ξανά ικανούς Αρχιεπισκόπους.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…