ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 1 Νοέ 2020 - 18:10
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Μάθαμε από την Ιστορία ότι η Γερμανία είναι μια φιλόδοξη χώρα που θέλει να κυριαρχεί εις βάρος των άλλων κρατών. Η ανθρωπότητα έχει ζήσει και βιώσει τις τραγικές συνέπειες από τις καταστροφές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της πολιτικής της Γερμανίας και των συμμάχων της. Παρόλο που έχασε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκε ξανά με περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό και φανατισμό για να κατακτήσει και άλλες χώρες μέσω του Χίτλερ με νέο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ευτυχώς δεν κατάφεραν τους στόχους τους ο Χίτλερ και οι σύμμαχοί του. Ποιος μπορεί να ξεχάσει και να διαγράψει τα εγκλήματα πολέμου που προκάλεσαν οι Γερμανοί απέναντι στην ανθρωπότητα; τίποτα δεν πρέπει να παραγράφεται από την αληθινή Ιστορία.

Ο Ελληνισμός αντιστάθηκε σθεναρά απέναντι στους Ναζί όταν έκαναν και την Εισβολή στην Ελλάδα όπως επίσης αντιστάθηκε και στην Κατοχή. Η κατοχή επέφερε τεράστια δεινά στον Ελληνικό λαό και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι ανθρώπινες απώλειες της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου υπολογίζονται μεταξύ 300.000 και 770.000 αμάχων και 20.000 έως 35.000 στρατιωτών. Ανυπολόγιστες υπήρξαν και οι υλικές καταστροφές που οδήγησαν σε πλήρη κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει μεταξύ άλλων την τελευταία ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας πριν οι Γερμανοί να εισέλθουν στην Αθήνα; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Εύζωνα Κωνσταντίνο Κουκίδη που μετά την απαίτηση των Γερμανών να αφαιρέσει την Ελληνική Σημαία από την Ακρόπολη των Αθηνών και να αναρτήσει τη Γερμανική σημαία δεν μπόρεσε να το πράξει αυτό και αναγκάστηκε να αυτοκτονήσει; Ποιος μπορεί να ξεχάσει μεταξύ άλλων ότι αρκετός κόσμος πέθανε από την πείνα; Σε πόσες φωτογραφίες είδαμε σκελετωμένους ανθρώπους όλων των ηλικιών που από αρκετοί από αυτούς πέθαναν από τα σκληρά βασανιστήρια των Γερμανών. Ολόκληρα χωριά εξαφανίστηκαν τόσο από τις καταστροφές των Γερμανών όσον επίσης και από το κρύο και τις αρρώστιες. Έκαναν τόσα κακά στον Ελληνισμό όμως δεν ζήτησαν ένα ειλικρινές συγνώμη· δεν έδωσαν αποζημιώσεις ούτε ένα ευρώ στον Ελληνικό λαό λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι ίδιοι. Το μόνο που έκαναν οι Γερμανοί ήταν η αναγνώριση προς τους Έλληνες ότι ξέρουν να πολεμούν με την ψυχή τους. Αυτό φαίνεται μεταξύ άλλων στα λόγια του Διοικητή του XVIII ορεινού Σώματος, Φραντς Μπέμε, ο οποίος είπε προς τον επιτελάρχη του ΤΣΑΜ: «Είχομεν ακούσει να ομιλούν δια την γενναιότητα και τον ηρωισμό του Ελληνικού Στρατού, αλλά δεν φανταζόμεθα την γενναιότητα και τον ηρωισμό τον οποίον επέδειξαν οι στρατιώτες σας. Επολεμήσατε θαυμάσια! Θαυμάσια! Και πάλιν σας συγχαίρω εγκαρδίως!»

Αφού δεν κατάφεραν οι Γερμανοί να κατακτήσουν άλλες χώρες μέσω του πολέμου στους δυο Παγκοσμίους Πολέμους, ακολούθησαν άλλη τακτική, την τακτική του χρήματος ούτως ώστε να μπορούν να ελέγχουν τις οικονομίες και την πολιτική άλλων χωρών μέσω ενός ύπουλου δανεισμού και των μετέπειτα σκληρών μέτρων που κατάφεραν και επέβαλαν μέσω της Τρόικας. Κατάφεραν να πείσουν ότι τα μέλη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να είναι δυνατές οικονομικά πρέπει να έχουν ένα ενιαίο νόμισμα. Το ενιαίο νόμισμα αν και ήταν σωστή σαν ιδέα, επεδίωκε την υποδούλωση των λαών και έτσι δυστυχώς η Γερμανία εκμεταλλευόμενη την ισχυρή οικονομία που έχει και τη φτώχεια των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, προχώρησε σε δανεισμό.

Από τους λάθος χειρισμούς των πολιτικών και τα σκόπιμα λάθη τους, η Ελλάδα είναι σε μνημόνια με δισεκατομμύρια εξωτερικό χρέος. Με τις ευλογίες των ανθελλήνων πολιτικών ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο προς τους Γερμανούς. Οι Γερμανοί βάζουν σκληρούς όρους όταν δανείζουν ώστε να είναι εγκλωβισμένη η Ελλάδα για πάντα. Ακόμα ένα μικρό παράδειγμα είναι ότι πρόσφατα ακόμα και τη ζάχαρη την ξεπούλησαν στους Γερμανούς, φυσικά δήθεν για το “καλό μας”.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική των Γερμανών, είναι ξεκάθαρη χωρίς περιστροφές υπέρ των Τούρκων παρόλο που και η Ελλάδα είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Τι τους έκανε η βασανισμένη Ελλάδα και την πολεμούν σε τόσο μεγάλο σημείο; Τα συμφέροντα και οι στόχοι τους είναι να ελέγχουν την Ελλάδα και να πολεμήσουν την Ορθοδοξία. Η στάση της Γερμανίας απέναντι στον Ελληνισμό δεν άλλαξε ούτε θα αλλάξει υπέρ του Ελληνισμού…

Δεν είναι τυχαία που είπε πριν χρόνια ο Winston Churchill «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις το λόγο. Το ξέρουν αυτοί…» Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά· δεν αποκλείεται να δούμε, να ζήσουμε ξανά να χάνει την ηγετική της θέση η Γερμανία. Σε περίπτωση που μερικές χώρες της Ευρώπης φύγουν από το ευρώ και εκδώσουν δικό τους νόμισμα, τότε θα καταρρεύσει και η οικονομία της Γερμανίας.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…