ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 18 Απρ 2021 - 18:26
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει αντιληφθεί μέχρι στιγμής τις δραματικές εξελίξεις που γίνονται ανά το παγκόσμιο, αφού καθημερινά αποπλανείται σκόπιμα σε μεγάλο βαθμό από τα Μ.Μ.Ε. Τα Μ.Μ.Ε. δεν μας ενημερώνουν για τις κύριες εξελίξεις που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας καθοδηγώντας μας σε μεγάλο βαθμό στο φόβο μιας επιδημίας που ονομάζεται κορωνοϊός. Σίγουρα ο κορωνοϊός δεν είναι μόνο ιατρικό θέμα αφού έχει πολλές πτυχές, όπως πρόβλημα κοινωνικό, θρησκευτικό, ψυχολογικό, οικονομικό αφού λόγω της επιδημίας ακολούθησε τεράστια οικονομική κρίση.

Οι Κυβερνήσεις έχουν δώσει ελπίδες στον κόσμο ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα λύσει άμεσα τα προβλήματα, γι αυτό ο κόσμος κατά πλειοψηφία περιμένει με ανυπομονησία πότε θα έρθει η σειρά του για να εμβολιαστεί. Στην Κύπρο έχει κόσμο που χρησιμοποιεί ακόμα και “μέσο” για να κάνει το εμβόλιο με προτεραιότητα. Λόγω της πολλής ζήτησης μπλοκάρεται η διαδικασία αίτησης του εμβολιασμού. Ο κόσμος φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι κάποιοι για μας χωρίς εμάς μερίμνησαν να υπάρχουν εμβόλια ακόμα και για το τελευταίο βρέφος.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος της καθημερινότητας η οποία απασχολεί τους πλείστους από εμάς. Η άλλη η όψη που είναι και η βασική και που έπρεπε να μας απασχολεί και που δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτή ακόμα από πολλούς είναι τα επερχόμενα γεγονότα, οι επερχόμενοι πολέμοι που είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή τους. Δεν συνειδητοποίησαν ότι ο πλανήτης βρίσκεται στο κόκκινο. Παρόλο που η ανθρωπότητα βίωσε τις καταστροφικές συνέπειες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων έχουν ψεύτικες ελπίδες ότι δεν θα γίνει και Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος.

Να μην ξεχνάμε τις τραγικές συνέπειες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων που επέφεραν θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους, τα φρικτά βασανιστήρια που πέρασε η ανθρωπότητα καθώς επίσης και η ορφάνια εκατομμυρίων μωρών. Παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια, η Ιαπωνία πληρώνει ακόμα το τίμημα από τις πυρηνικές βόμβες που ρίφθηκαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι αφού ακόμα γεννιούνται παιδιά με συμπτώματα.

Εάν ρωτήσεις την κοινή γνώμη, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν γνωρίζει ότι τα πράγματα οδηγούνται σε πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και όχι μόνον· θα απαντήσουν μα γιατί να γίνει πόλεμος; Δεν θα δώσουν σημασία, δεν θα προβληματιστούν, δεν θέλουν να καταλάβουν ή και θα πουν ακόμα δεν με ενδιαφέρει.. γιατί να με ενδιαφέρει; δεν νομίζω να γίνει ο πόλεμος, το κάνουν για σκοπιμότητες και εξάλλου αν γίνει πόλεμος τί θα χάσω; τί θα κερδίσω; Είναι μακριά αυτές οι χώρες. Σε ερώτηση αν ξέρουν ότι το γεγονός ότι το Ισραήλ κτύπησε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η απάντηση ήταν όχι μην υπερβάλλεις, μην μας τρομοκρατείς, οι δύο χώρες έχουν διαφορές έντονες αλλά δεν θα έρθουν προς στο παρόν σε πολεμική σύρραξη.

Από την άλλη η Τουρκία που επιδιώκει συνεχώς να κερδίσει και άλλη κυριαρχία από τον Ελληνισμό θέλει να αλλάξει τις Συνθήκες της Λωζάνης όπως επίσης του Μοντρέ. Αρκετοί δεν θέλουν να αποδεχτούν τις δυσκολίες που επικρατούν όπως επίσης έχουν την εντύπωση ότι ο αληθινός Θεός δεν θα επιστρέψει να γίνουν οι πόλεμοι. Δεν κάνω κριτική, όμως πόσοι από εμάς είμαστε στο σωστό δρόμο του Θεού;

Αρκετοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι όταν γίνει ένα κακό σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη θα έχει αντίχτυπο και στον Ελληνισμό. Είναι όπως μια αλυσίδα που εάν σπάσει ένα μέρος της θα διαλυθεί· είναι όπως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, αν δεν λάβουμε μέτρα θα έρθει και στο δικό μας σπίτι. Απ΄ότι αντιλήφθηκα αρκετούς δεν ιδρώνει το αυτί τους για τις δραματικές εξελίξεις που έρχονται. Αρκετοί έχουν κλειστά τα μάτια τους μπροστά στα επερχόμενα γεγονότα. Σίγουρα δεν είναι τυχαία που είπε ο Μενέλαος Λουντέμης: «Αν ήρθες σ’ αυτό τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μια φρόνιμη ζωή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Μα αν είναι να χαθεί κάποτε ο κόσμος, θα χαθεί από τους φρόνιμους, γιατί αυτοί κάνουν τους ισχυρούς ισχυρότερους.»

Είναι σίγουρο ότι με τα πρώτα στάδια του πολέμου ο περισσότερος κόσμος θα “ξυπνήσει” απότομα όμως μάλλον θα είναι πολύ αργά. Το είπαμε και το γράψαμε αρκετές φορές· για να μπορέσει ο Ελληνισμός να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις πρέπει να υπάρχει ενότητα του λαού, ικανοί ηγέτες, ένοπλες δυνάμεις πανίσχυρες, και το σημαντικότερο δυνατή Πίστη προς τον Αληθινό Θεό μας.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…