ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΟΤΑΝ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 8 Νοέ 2020 - 17:59
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Από το Μάρτη του 2019 λόγω του κορωνοϊού οι ειδικοί συνέχεια προσπαθούν να πείσουν τόσο τους πιστούς όσο και τους διοικούντες ότι και στο χώρο της Εκκλησίας, μέσα στον Αγιασμένο οίκο του Θεού, εύκολα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός. Ότι είναι επικίνδυνο να προσκυνούν τις εικόνες γιατί μπορεί να «πάρουν τον ιό», ότι πρέπει να κρατούν αποστάσεις και να μην κοινωνούν. Αποφασίζονται μέτρα που περιορίζουν τον αριθμό ατόμων ακόμα και μέσα στην Εκκλησία και επιβάλλουν τη χρήση μάσκας εντός αυτής. Όσοι δεν υπακούουν στα μέτρα έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόστιμο των €300 μέχρι στιγμής. Λόγω του φόβου, ο κόσμος για να αποφύγει το πρόστιμο αναγκάζεται εντός του οίκου του Θεού, απέναντι από το ίδιο το Άγιο Πνεύμα να φορεί αυτό το φίμωτρο που λέγεται μάσκα. Αποφασίζονται μέτρα που κλείνουν τις Εκκλησίες πετυχαίνοντας να κρατούν τους πιστούς μακριά από αυτές.

Είναι λυπητερό να βλέπουμε ολιγόπιστους Ιερωμένους που από φόβο φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Τι παράδειγμα θα δώσουν στον απλό κόσμο; Πώς θα μας διδάξουν την δύναμη του Αγίου Πνεύματος που υπάρχει στην Εκκλησία;

Είναι σίγουρο ότι η νέα τάξη πραγμάτων μέσω του κορωνοϊού πολεμά μεταξύ άλλων και την Ορθοδοξία, τον ίδιο τον Χριστό μας, την Παναγία μας, τους Αγίους μας. Εδώ και πολλές μέρες Δακρύζει η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας σε Εκκλησία στο Βύρωνα ανήμερα του Γενεθλίου της. Οι περισσότεροι δεν δίνουν σημασία σε αυτό το μεγάλο γεγονός, σε αυτό το μεγάλο θαύμα· πώς να δώσουν σημασία άλλωστε; αφού δεν έχουν αληθινή πίστη, αφού οι προτεραιότητες τους είναι άλλες, τα ενδιαφέρονται τους είναι άλλα. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, σε χαλεπούς καιρούς. Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να κρατηθούν, να επιβιώσουν και να πάρουν δύναμη από τα υλικά αγαθά που έχουν· έχουν την εντύπωση, τις ψευδαισθήσεις ότι οι πολιτικοί θα τους βοηθήσουν να λύσουν τα περισσότερα προβλήματα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται το θαύμα και δακρύζουν οι εικόνες, όμως αυτή τη φορά η εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας δακρύζει περισσότερο από 40 μέρες μέχρι τώρα… τι θέλει να μας πει; Γνωρίζοντας για τα επερχόμενα δεινά που ακολουθούν, παρακαλεί τον Υιό της να μας προστατεύσει. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο του Χριστού μας. Ότι ο Ελληνισμός θα περάσει από πολύ δύσκολες δοκιμασίες, ότι θα υποφέρει αφού έχει φύγει από το δρόμο του Χριστού. Ότι μπορούμε ακόμα και στο παρά πέντε να σωθούμε με τη βοήθεια της Παναγίας μας. Ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε όταν προσκυνάμε τις εικόνες της Ορθοδοξίας. Η Παναγία μας δίνει το παρόν της παρόλο που οι πλείστοι από εμάς της έχουμε γυρίσει την “πλάτη” μας. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια που η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν χώροι των Αγίων ενώ δυστυχώς έχουν γίνει χώροι της αμαρτίας, των σκανδάλων, του γλεντιού, της εκμετάλλευσης, των μιζών και άλλων πολλών.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με τεράστιες δυσκολίες, με προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά όπως επίσης με αρρώστιες. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα που θα ζήσουμε ( όσοι ζήσουμε) στην επόμενη φάση του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα καταλάβουμε ότι μια είναι η Σωτηρία μας, η μετάνοια προς τον ημών Ιησού Χριστό και οι ακατάπαυστες προσευχές μας! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δούμε και άλλες εικόνες να δακρύζουν και εικόνες να είναι “ιδρωμένες” από Μύρο. Πρόσφατα ήταν η κάρα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη. Υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και σε ορισμένα σπίτια πιστών δακρύζουν εικόνες και μυρίζουν Μύρο.

Όταν δακρύζουν οι εικόνες σίγουρα μας δίνουν μηνύματα, μας προειδοποιούν, έτσι πρέπει οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μετανοήσουν και να αυξάνουν τις προσευχές τους και όχι μόνον. Είναι καιρός να ξυπνήσουμε από το λαβύρινθο που είμαστε.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…