ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 19 Σεπ 2020 - 21:38
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Περίπου πριν από δύο χρόνια καθώς περίμενα σε σειρά για να κάνω μια παραγγελία, ήρθε μία νεαρή κοπέλα σε ηλικία περίπου 26 μέχρι 28 χρονών και λέει στον πατέρα της: «Πατέρα αγόρασα ένα βιβλίο που γράφει για το βίο του Αγίου Παϊσίου». «Τι θα το κάνεις;» τη ρώτησε. «Γράφει για τα θαύματα και τις προφητείες του Αγίου» του απάντησε. «Μην δίνεις πολύ σημασία σε αυτά τα πράγματα που γράφει, μορφωμένη κοπέλα είσαι.» Και σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή τί σημασία έχει εάν είσαι μορφωμένος ή όχι. Έχεις πίστη αληθινή προς τον Θεό; αυτό έχει σημασία. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κρίνω τον πατέρα της, πηγαίνει συχνά στην εκκλησία, αλλά οι Προφητείες των Αγίων μας είναι ο καθοδηγητής μας για τα μελλούμενα.

Αυτός ο σύγχρονος Άγιος, ο Άγιος Παΐσιος μίλησε και για τη βασανισμένη Κύπρο. Όταν τον ρώτησαν πιστοί που πήγαν να τον επισκεφτούν στο Άγιο Όρος τί θα γίνει με την Κύπρο, είπε ότι θα έρθει ο καιρός που η βασανισμένη Κύπρος θα ελευθερωθεί από τον Τούρκικο ζυγό, φτάνει να έχουμε πίστη και μετάνοια προς τον Θεό. Ο Άγιος Παΐσιος αγαπούσε πολύ την Κύπρο. Ως απόδειξη αυτού είναι και η μορφή του που από χρόνια διακρίνεται μέσω του δορυφόρου στο κατεχόμενο χωριό της Κύπρου στη Γιαλούσα. Για όσους δεν το γνωρίζετε, φαίνεται από το δορυφόρο Google Earth η μορφή του Αγίου Παϊσίου κοντά στο νέο λιμανάκι που έφτιαξαν οι Τούρκοι στη Γιαλούσα. Φαίνεται από ψηλά μέσω του δορυφόρου. Πριν κάποια χρόνια φαινόταν ακόμα πιο έντονη.

Τον Άγιο Παΐσιο αξιώθηκαν να τον γνωρίσουν μεταξύ άλλων και δύο Μητροπολίτες από την Κύπρο, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος όταν επισκέφθηκαν αρκετές φορές το Άγιο Όρος πριν την κοίμησή του. Σε αρκετές από τις ομιλίες τους μιλούν για τα θαύματα που έκανε και για τα λόγια του. Επίσης πόσο αγαπούσε τον Ιησού Χριστό.

Οι Μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτος και Λεμεσού Αθανάσιος μέσω της διδασκαλίας τους έχουν αγαπηθεί από αρκετούς Χριστιανούς. Μιλούν στις ψυχές των Ανθρώπων με αγάπη και απλότητα, κατανόηση, τους δίνουν θάρρος. Όταν μιλήσουν στον κόσμο μέσω της τηλεόρασης, ραδιόφωνο, σε συγκεντρώσεις, δέχονται από μερικά Μ.Μ.Ε. σκληρή κριτική. Φυσικά αυτό δεν τους πτοεί, αντίθετα τους δυναμώνει γιατί το βλέπουν σαν δοκιμασία και γιατί νιώθουν ότι υπηρετούν τον Ιησού Χριστού. Αρκετές φορές στις ομιλίες του ο Μητροπολίτης Μόρφου εδώ και χρόνια προετοιμάζει τους Χριστιανούς για αυτά που θα συμβούν λόγω της νέας τάξης πραγμάτων και για τις δυσκολίες που τους περιμένουν. Προετοιμάζουν τους Πιστούς για τις

δοκιμασίες, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και τους καλούν σε Προσευχή και Μετάνοια που είναι η μόνη Σωτηρία των ανθρώπων.

Έχουν επίγνωση τι τους περιμένει, γνωρίζουν από καιρό ότι και αυτοί θα ανεβούν το δρόμο προς το Γολγοθά. Σιγά σιγά θα ζήσουν και αυτοί την προδοσία από αρκετούς ανθρώπους. Ξέρουν και το έμαθαν ότι θα μαρτυρήσουν για το Ιησού Χριστό δεν τους φοβίζει και δεν τους τρομάζει αυτό. Έχουν αληθινή Πίστη προς τον Ιησού Χριστό και την Παναγία μας! Ξέρουν ότι θα ανταμειφθούν στην άλλη ζωή, στην Αληθινή ζωή, στην Αιώνια ζωή!

Είναι ελπίδα για αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστοί. Ζούμε ξανά εδώ και χρόνια στην εποχή που κυριαρχούν τα Σόδομα και τα Γόμορα. Είμαι και εγώ σίγουρος ότι εάν γύριζε πίσω ο χρόνος ξανά, την ίδια πορεία θα ακολουθούσαν αυτοί οι Μητροπολίτες, το δρόμο του Χριστού και της Παναγίας! Ο Ιησούς Χριστός και η Παναγία μας να τους προσέχει και να τους δίνει υγεία, δύναμη για να συνεχίσουν το Ιεραποστολικό τους έργο.

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…