ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 10 Απρ 2022 - 20:30
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα κύριε Αναστασιάδη δεν θα είσαι πια Πρόεδρος της ημικατεχόμενης Κύπρου αφού λήγει η θητεία σου ως Πρόεδρος. Θα παραδώσεις την εξουσία στον επόμενο Πρόεδρο που θα εκλέξει ο λαός. Στα τόσα χρόνια που είσαι στην πολιτική με τόσες εμπειρίες που απόκτησες και ως Πρόεδρος δεν έμαθες μεταξύ άλλων μερικές βασικές αρχές όπως φιλίες δεν υπάρχουν αλλά μόνον συμφέροντα; Κύριε Αναστασιάδη ήσουν αφελής να έχεις την εντύπωση ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα έλεγε και το παραμικρό εναντίον της Τουρκίας· Ότι θα καταδίκαζε την Τουρκία για την παράνομη Εισβολή, την παράνομη κατοχή στην Κύπρο εδώ και 48 χρόνια. Ότι θα μιλούσε για τα δεινά που προκάλεσε η Τουρκία στο μικρό αυτό νησί. Ο απλός κόσμος όμως περίμενε αυτή τη στάση του Ζελένσκι ότι δεν θα καταδίκαζε πότε την Τουρκική εισβολή. Ο απλός κόσμος έδωσε από το υστέρημα του να βοηθήσει το λαό της Ουκρανίας. Όπως γνωρίζουμε πριν γίνει Πρόεδρος της Ουκρανίας ο Ζελένσκι το προηγούμενο επάγγελμα του ήταν ένας καλός κωμικός.

Πρόεδρε της ημικατεχόμενης Κύπρου κ. Αναστασιάδη, παρόλο που πολύ λίγος χρόνος σου μένει στην πολιτική έχεις πολλά να μάθεις ακόμα. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις ή να μην θέλεις να το παραδεχτείς, όμως ακολούθησες λάθος πολιτική, λάθος επιλογές. Θυμάσαι πριν χρόνια που έκανες δηλώσεις ότι όταν εξηγήσεις του Ερντογάν θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας η λύση του Κυπριακού προβλήματος και ότι θα δεχόταν να λυθεί δικαία; Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι ο Ερντογάν απαιτεί περισσότερες παραχωρήσεις εκ μέρους της Κυπριακής πλευράς εδώ και χρόνια. Θυμάσαι που όταν ήρθε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στην Κύπρο νόμιζες ότι θα σε βοηθήσει κατά τη διάρκεια της προεδρικής σου θητείας να λύσεις το Κυπριακό; Θυμάσαι όταν έγινες Πρόεδρος της Κύπρου και είχες να αντιμετωπίσεις τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Κύπρου όχι μόνο δεν βοήθησαν οι ξένοι, αλλά αντίθετα δανείστηκε η Κύπρος από τη σκληρή την Τρόικα; Χρειάζεται να σε υπενθυμίσω ότι ζήσαμε τους σκληρούς όρους που επέβαλαν η Γερμανία και οι σύμμαχοι της. Ξέρεις ότι η πολιτική της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη υπέρ της Τουρκίας εδώ και χρόνια, όπως επίσης είναι και της Αγγλίας υπέρ της Τουρκίας.

Πρόεδρε Αναστασιάδη, δεν είναι μόνο αρκετό να εκφράσεις τη δυσαρέσκεια σου, να στείλεις επιστολές διαμαρτυρίας· άλλωστε δεν θα τις λάβει υπόψη κανένας. Δεν είναι αρκετό να πεις μόνον ότι έγινε τεχνικό λάθος στη διάρκεια της ομιλίας του Ζελένσκι λόγω ότι πρόκυψε δήθεν τεχνικό πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες. Έχεις την τόλμη, την αποφασιστικότητα, το θάρρος να μιλήσεις με τον Ζελένσκι και να του ζητήσεις να ξαναμιλήσει στην Κυπριακή Βουλή και να μιλήσει για την κατοχή για τα βάσανα που υποφέρει ο λαός σου; Δεν νομίζω ότι θα το κάνεις και προπαντός να τον πείσεις να αλλάξει πολιτική. Η πολιτική που ακολουθεί ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι ξεκάθαρα υπέρ των Τούρκων.

Γι αυτή τη στάση της Ουκρανίας επιβάλλεται και πρέπει ο κάθε πολιτικός που πληρώνεται από το φορολογούμενο πολίτη να διαμαρτυρηθεί έντονα.

Πρόεδρε Αναστασιάδη έλαβες αμέσως μέτρα εναντίον της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. Πριν το πράξεις αναλογίστηκες τις συνέπειες που θα έχει η ημικατεχόμενη πατρίδα μας; Το γνωρίζεις ότι η οικονομία της Κύπρου έγινε περισσότερο ευάλωτη από την αρχή του κορωνοϊού όπως επίσης σχεδόν τα πάντα τα εισάγουμε. Ότι δεν θα έχουμε τουρισμό λόγω του κορωνοϊού και του πολέμου. Μην ξεχνάς ότι αρκετές χώρες μας έκαναν εμπάργκο οπλισμού ενώ η Ρωσία ήταν παρόν μαζί με τη Γαλλία να μας πουλήσουν οπλικά συστήματα. Είναι οι κύριοι προμηθευτές οπλικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς ώστε η ημικατεχόμενη Κύπρος να έχει αποτρεπτική άμυνα. Σκέφτηκες εάν τώρα που οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ, έχουν ανάγκη προς το παρόν την Τουρκία, η Τουρκία μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να κάνει θερμό επεισόδιο στην πατρίδα μας; ποιος θα τη σταματήσει; Από πού θα ζητήσεις συμπαράσταση, από πού θα ζητήσει βοήθεια ο Κυπριακός λαός; Μπορούσες να κρατήσεις πιο ήπια στάση απέναντι στη Ρωσία. Μην καταδικάσεις με την πολιτική σου το λαό σου σε νέες περιπέτειες …

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr