ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 21 Φεβ 2021 - 20:02
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι με ικανοποίηση που ενημερώθηκε η κοινή γνώμη στην Κύπρο ότι ακόμα ένας γιατρός, ο Θεόδωρος Ποταμίτης, τήρησε τον όρκο του Ιπποκράτη στο ακέραιο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι το περιστατικό με την Αναστασία. Σε μια ειρηνική διαδήλωση που έγινε στη Λευκωσία στις 13/02/2021, η Αναστασία υπέστη βίαιο τραυματισμό στο μάτι από την Αστυνομία και ο γιατρός της έκανε άμεσα εγχείρηση αφιλοκερδώς παρόλο που η εγχείρηση ήταν δύσκολη.

Η Αναστασία μια νεαρή κοπέλα που μεταξύ άλλων ήθελε και θέλει τα αυτονόητα στην ημικατεχόμενη πατρίδα της, πήγε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά μαζί με άλλους συμπολίτες μας για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, όπως για τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τη στέρηση ελευθερίας, την «καραντίνα», την υποχρεωτική χρήση της «μάσκας» – φίμωτρου, τη φτώχεια, την ανεργία και όχι μόνον.

Δυστυχώς το Κράτος, η κοινωνία δεν θέλει τους πολίτες και ειδικά τους νέους να ζητούν πολλά, να έχουν διεκδικήσεις, να έχουν πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο μέλλον. Τους θέλει απλούς θεατές και απαθείς.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Στην ειρηνική πορεία που έγινε στις 13/02/2021 ασκήθηκε υπέρμετρη βία από τα όργανα της Τάξης. Πέρασαν τόσες μέρες από το γεγονός και ακόμα κανένας δεν ανέλαβε οποιεσδήποτε ευθύνες… Οι απλοί Αστυνομικοί είπαν ότι εκτελούσαν οδηγίες ανωτέρων. Οι Ανώτεροι Αστυνομικοί από την πλευρά τους είπαν ότι τους έδωσαν οδηγίες η Ηγεσία της Αστυνομίας. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας και η πολιτική προϊστάμενη του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι υπάρχουν ευθύνες για την υπέρμετρη βία, υπονοώντας ότι έγιναν λάθη και παραλήψεις από τους κατώτερους· έτσι έδωσαν οδηγίες για έρευνα του περιστατικού. Και σ΄ αυτή την περίπτωση μάλλον θα γίνει το γνωστό όπως γίνεται συνήθως. Θα γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν ένοχοι. Όταν η αρμόδια επιτροπή τελειώσει το πόρισμα της υπάρχει και η περίπτωση μην τη λάβει υπόψη η Κυβέρνηση εάν δεν της “συμφέρει”. Και αυτό το πόρισμα μπορεί να καταλήξει ως συνήθως στα συρτάρια ή ακόμα και στον κάλαθο των αχρήστων.

Μέχρι στιγμής το Κράτος επίσημα δεν ζήτησε ένα συγγνώμη από την ίδια την Αναστασία για τον ψυχολογικό πόλεμο και το σωματικό πόνο που της προκάλεσαν· και φυσικά ούτε σε άλλους νέους που τους σκοτώνουν τα ίδια τα όνειρα τους και τις προσδοκίες τους. Η Αναστασία θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κράτους όμως είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που προκάλεσαν την κατάσταση δεν θα πληρώσουν τίποτα από την τσέπη τους, θα τα πληρώσει ξανά ο φορολογούμενος πολίτης για τα λάθη του Κράτους. Μήπως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζει να έχουμε;… φυσικά το παιχνίδι είναι στημένο…

Η Κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύτηκε τα γεγονότα με την Αναστασία. Η απάντηση είναι απλή, ας μην έδινε δικαιώματα. Τελικά μήπως ο φορολογούμενος πολίτης πληρώνει τον εξοπλισμό της Αστυνομίας και το προσωπικό της Αστυνομίας για να τον προσέχει ή για να ασκεί υπέρμετρη βία εις βάρος του; Πώς να έχει εμπιστοσύνη η κοινή γνώμη προς την Αστυνομία με αυτή τη στάση που τηρεί; Σίγουρα έχει και αρκετούς σωστούς επαγγελματίες Αστυνομικούς σε όλες τις βαθμίδες της Αστυνομίας.

Η κοινή γνώμη έχει και αυτή την απορία, τι θα γινόταν εάν η Αναστασία που τραυματίστηκε ήταν κόρη ενός Υπουργού, ενός Βουλευτή, ενός Οικονομικού Παράγοντα του τόπου; τι αντιμετώπιση θα είχε; Πώς θα αντιδρούσαν οι γονείς της ενάντια στο Κράτος; Πώς θα αντιδρούσαν τα Μ.Μ.Ε. αν ήταν κάποια επώνυμη;

Όταν μια κοινωνία έχει νέους όπως την Αναστασία που διεκδικούν τα αυτονόητα σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες στην Πατρίδα μας…

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…