ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ – ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΠΡΟΣ ΑΣΠΡΗΣ. - 23 Ιαν 2021 - 21:19
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ακούμε συχνά και πιο έντονα εδώ και καιρό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει το θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Αρκετός κόσμος δικαιολογημένα ανησυχεί κάθε φορά που η Τουρκία κάνει παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και προπαντός παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Ελλάδας. Η κοινωνία ανησυχεί για τους ανθέλληνες πολιτικούς που “παίζουν” παιχνίδια εις βάρος του Ελληνισμού. Υπάρχουν ανθέλληνες πολιτικοί που είναι έτοιμοι να προδώσουν ξανά την Πατρίδα τους.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στον Ελληνικό χώρο μερικοί δεν θέλουν να πιστέψουν ότι είμαστε πολύ κοντά σ΄ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Ζουν με ψευδαισθήσεις δεν εξηγείται διαφορετικά αφού δεν βλέπουν τα σημάδια που υπάρχουν. Φυσικά υπάρχουν και σκοπιμότητες από μερικούς για να μην “ξυπνήσουν” οι Έλληνες για να μην είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όταν γίνουν τα γεγονότα. Έχουμε επίσης και αρκετούς ανθέλληνες πολιτικούς που προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι με το διάλογο, με διαπραγματεύσεις, με “λίγες” υποχωρήσεις, με υπομονή θα αλλάξει τακτική, στάση και συμπεριφορά η Τουρκία. Ότι κάνει η Τουρκική Κυβέρνηση το κάνει για εσωτερική κατανάλωση λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Έχουμε ακούσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα από αρκετούς καταξιωμένους πολιτικούς αναλυτές, από ικανά στελέχη του στρατού, από δημοσιογράφους, από ανθρώπους που πονούν και αγαπούν την Πατρίδα τους και όχι μόνον, διάφορες προειδοποιήσεις. Μας χτυπούν το “καμπανάκι” για τα επερχόμενα γεγονότα και ορισμένοι αδιαφορούν. Μας προειδοποιούν για την επιθετική στάση της Τουρκίας και των συμμάχων της απέναντι στον Ελληνισμό και ότι η Τουρκία δεν θα μείνει μόνον στα λόγια, θα κάνει το θερμό επεισόδιο. Υπάρχουν αρκετοί που ενημερώνουν τον Ελληνισμό για τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας, το τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας σύντομα από την Τουρκία. Έχουν ξεκάθαρες απόψεις· μεταξύ άλλων ότι είναι καλός ο διάλογος με την Τουρκία, όμως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συζητείται μόνον η διαπραγμάτευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνισμού. Από την πλευρά της η Τουρκίας δεν έχει να διαπραγματευτεί μαζί με την Ελλάδα κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα.

Σε διάφορες ομιλίες τους, σε συνεντεύξεις που δίνουν, ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές, χωρίς πολλά λόγια με επιχειρήματα, με αποδείξεις, με θάρρος για αυτά που λένε, με επίγνωση για τις καταστάσεις που επικρατούν στον Ελληνισμό, για όλα αυτά που λένε, για όλα αυτά που γράφουν, ενημερώνουν τον Ελληνισμό ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, είναι κρίσιμη. Ο Ερντογάν θέλει και επιδιώκει για διάφορους λόγους να κάνει το συμβάν / το πολεμικό επεισόδιο ή να παραδώσει ο Ελληνισμός και άλλα κυριαρχικά δικαιώματα σε θάλασσα, σε γη, σε εναέριο χώρο στην Τουρκία … Να μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν δέχεται συχνά πολλές πιέσεις από την αντιπολίτευση για να σκληρύνει την επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στο Ελληνισμό.

Αργά και σταθερά προχωρεί η Τουρκία. Άλλωστε μας το είπε αρκετές φορές ότι πολύ σύντομα έρχεται η σειρά του Ελληνισμού για να αντιμετωπίσει την Πανίσχυρη Τουρκία, προπαντός τώρα που αποφάσισε το Ελληνικό Κράτος να κάνει επέκταση στα χωρικά ύδατά του στο Ιόνιο. Η Τουρκία αποφάσισε πριν χρόνια και είπε ξεκάθαρα ότι εάν η Ελλάδα κάνει επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν. μ., τότε θεωρείται ότι είναι παράνομη αυτή της η ενέργεια και είναι αιτία πολέμου μεταξύ των δυο χωρών.

Η Τουρκία οδηγεί αργά και σταθερά την Ελλάδα σε τετελεσμένα γεγονότα· σίγουρα δεν της συμφέρει μια στρατιωτική αναμέτρηση μεγάλης διάρκειας γιατί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ίδια. Θέλει και επιδιώκει να χτυπήσει δυναμικά και αποτελεσματικά ώστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κατακτήσει μικρά νησιά / βραχονησίδες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκάσει την Ελλάδα να έρθει σε διάλογο μαζί της για να κάνει δήθεν διαπραγματεύσεις με το να έχει η Τουρκία το “πάνω χέρι”. Θα έχει επίσης τη βοήθεια και τη συμπαράσταση χωρών που θέλουν το κακό του Ελληνισμού, που θέλουν να καταστρέψουν τον Ελληνισμό – την Ορθοδοξία.

Ο Ιστορικός Θουκυδίδης ο οποίος έζησε το 460 π.χ – 399 π.χ ήταν γνωστός για τη συγγραφή της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. Άφησε παρακαταθήκες στους Έλληνες· μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο όταν και τα δυο μέρη έχουν ίση ισχύ και ότι ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο το επιβάλλει η αδυναμία του». Επίσης: «Δεν κατηγορώ αυτούς που θέλουν να κατακτήσουν αλλά εκείνους που είναι έτοιμοι να υποκύψουν… ή Ελευθερία, ή ησυχία. Ή θα είστε ελεύθεροι, ή θα είστε ήσυχοι. Και τα δυο μαζί δεν γίνονται.»

Το σίγουρο είναι ότι το πρώτο βήμα δεν θα το κάνει ο Ελληνισμός σε περίπτωση θερμού επεισοδίου. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι όταν γίνει το θερμό επεισόδιο ο Ελληνισμός θα είναι μόνος του ξανά. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα έστω και 3 μήνες, το ίδιο επιβάλλεται να γίνει και στην ημικατεχόμενη Κύπρο. Ο Ελληνισμός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλη γη, δεν μπορεί να έχει ξανά άλλους πρόσφυγες…

Κύπρος Ασπρής

Λευκωσία / Κύπρος

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…